De selectie van KCC/CK Kozijnen heeft zaterdagavond haar laatste wedstrijd gespeeld in de Kenonz Korfbal League voor seizoen 2022-2023. De tegenstander was Unitas/Perspectief uit Harderwijk. De ploeg van Marc Houtman en Jelmer van der Beek moet volgend seizoen een klasse lager spelen, aar liet wederom zien dat de ploeg is gegroeid. Het pakte vorige week brutaal een punt tegen LDODK/Rinsma Modeplein. In de wedstrijd die eigenlijk nergens meer om ging werd er veel strijd geleverd en gingen er een historische twee punten mee naar Harderwijk. Tot 9 minuten voor tijd was er nog niks aan de hand maar daarna sloeg Unitas haar slag en vierde de zege uitbundig.

20230325   KCC 1   Unitas 1Sporthal Schenkel zat weer behoorlijk vol en de supporters zagen twee ploegen die even moesten zoeken naar de juiste schutters. Een stroeve start, maar al direct vierde Unitas het blok op Bo Oppe. De Harderwijkers zitten vol enthousiasme en gaan er vol voor. Na 2 minuten de 0-1, maar Oppe, die nog vol voor de topscoorderslijst van de League ging, antwoordde met 1-1. Beide ploegen gaven elkaar veel druk waardoor het even duurde voordat de doelpunten vielen. KCC/CK Kozijnen moest de rust pakken voor de juiste kansen.

Tot de 5-5 in de 10e minuut ging de wedstrijd gelijk op. Vooral Oppe en Randy Oosting hadden mooie goals. Er werd fel verdedigd en Luttik en Kok lieten veel doorgaan. Na de 5-5 stond Oosting weer op en aan zijn hand werd het gat naar 7-5 gebracht, waarbij de 6-5 een heerlijke combinatie was tussen de tandem Koen Collée en Randy Oosting. Fraaie acties gingen teniet, maar er was soms ook verbazing dat er geen vrije bal of strafworp aan de actie gekoppeld was. Op Oosting stond geen maat deze avond en Mark Kreikamp kon hem verdedigend niet houden.

Unitas bleef in de wedstrijd en verkleinde het gat telkens. Met veel bravoure speelden de Harderwijkers de wedstrijd ondanks dat de thuisploeg weer wegliep (10-8, na 17 minuten). KCC/CK Kozijnen speelde lange aanvallen en dat werd direct met de 11-8 beloond. Ondanks de “ruime” voorsprong moest KCC/CK Kozijnen meer met de klok korfballen. Omdat Oosting regelmatig vrij kwam op Kreikamp, besloten Houtman en Van der Beek Mike van Boven van vak te wisselen om Oosting te bewaken, maar Oosting bleef doorgaan. De 11-8 bleef lang op het scorebord staan. De duels werden feller maar hrt bleef allemaal binnen de lijntjes. Met 2:30 op de klok komt Unitas terug tot 11-9 en ziet op 1:28 nog een doelpunt worden afgekeurd wegens snijden. Het Unitaspubliek ziet mogelijkheden en steunt hun ploeg. De rust komt bij 11-9.

Direct na rust komt Unitas het beste uit de kleedkamer en poetst het verschil binnen 1 minuut weg. Maar hoe snel Unitas op 11-11 kwam, hoe sneller KCC/CK Kozijnen een tandje bijschakelde. Tien seconden na de 11-11 was het Collée met de 12-11 en dit was het startsein om verder uit te lopen. Binnen 1,5 minuut na de 12-11 waren het Oosting en Oppe die de stand naar 14-11 brachten. Even wat lucht. KCC/CK Kozijnen drukte Unitas door de schotklok en in de 5e minuut was het al 16-12. Ondanks de goede voorsprong moest er wel secuur verdedigd worden. Maar, zoals ook al eerder, liet Unitas zich niet uit de wedstrijd slaan. Via Noah Bijsterbosch, Lara Kreikamp en Jules Verweij was het weer 16-15. De 17-15 van Laura van der Linden achter de korf was een doelpunt wat broodnodig was. Maar weer liet KCC/CK Kozijnen zich verrassen. Verkeerde acties op verkeerde momenten zorgden ervoor dat Unitas terug kon komen tot 18-18 mede door twee omzettingen bij de ploeg (Mark Kreikamp en Mike van Boven wisselden van vak en ook Sabine Verhoef en Renée Havenaar wisselden van vak). Wassink en Diepenhorst moesten een time-out nemen. Wederom vielen de doelpunten om en om en met nog 10 minuten te spelen stond het 19-19. Er gebeurde veel waardoor Luttik en Kok de wedstrijd iets strakker hielden. Inmiddels was Sydney Schol in het veld gekomen voorJulian Middelkoop voor het benodigde reboundwerk onder de korf. Van der Linden en Oosting zorgden dat KCC/CK Kozijnen op 21-19 kwamen. Twee minuten later was Unitas terug tot 21-21 en ging het uitpubliek nogmaals achter hun ploeg staan, want er zou een verrassing in de lucht kunnen hangen. De tijd tikte door en pas 4,5 minuut voor tijd scoorde Oosting met een one-hander de 22-21. Zou dit een opmars worden voor de zege op het taaie Unitas? Ook een snelle schotklokoverschrijding hielp hier bij.

In de laatste 3 minuten stond de wedstrijd compleet op zijn kop. Invalster Sanne van de Velde counterde onder de korf en zorgde voor een 22-22 stand. En dan met nog 2:18 op de klok was het Mike van Boven met een ver schot die mandloos doel trof (22-23). Ging het na 17 weken dan toch eindelijk eens gebeuren? KCC/CK Kozijnen speelde de laatste minuten niet goed uit. De ploeg kreeg nog voldoende kansen om er een punt uit te slepen, maar in de laatste
25 seconden was Oppe niet gelukkig met zijn schot en Unitas speelde de wedstrijd uit. Bij het laatste fluitsignaal een groot feest op het veld. In de allerlaatste wedstrijd van Unitas in de Kenonz Korfbal League boekte Unitas de eerste overwinning

Het zaalseizoen zit er voor de selectie op. Dit seizoen zijn er historische overwinningen gepakt. Zeker tegen de topclubs heeft KCC/CK Kozijnen laten zien dat ze het hun erg moeilijk kunnen maken. Uiteindelijk een zevende plek in deze editie van de Kenonz Korfbal League. Vanaf mei 2023 zal de veldcompetitie hervat worden in de Ereklasse.

Doelpunten: Randy Oosting 10x, Bo Oppe 6x, Laura van der Linden 2x, Demi van Oosten, Sanne Alsem, Koen Collée en Julian Middelkoop ieder 1x.

De wedstrijd kan je terugkijken op Eyecons.
Meer over deze wedstrijd kan je teruglezen in de Recap.
Peter van Dieren heeft weer een fraaie fotoserie gepubliceerd.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties