Na de sensatie in de eerste ronde van de Kenonz Korfbal League waarbij vorige week een knap punt tegen landskampioen Fortuna/Delta Logistiek werd gepakt (of hadden het er eigenlijk twee moeten zijn?), was in de tweede ronde het Bennekomse DVO/Transus de tegenstander. Wedstrijden tegen de ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk zijn altijd op het scherpst van de snede met veel passie. Ook in deze editie was er weel veel spanning, felle onderlinge duels en veel emotie bij beide teams. Koen Collée werd topscoorder aan Capelse zijde en liet zich kronen tot Player of the Match en deed het goed tegen GertJan Meerkerk. Scheidsrechters Marcel Luttik en Joeri Kok floten hun 200e Korfbal League wedstrijd en op sommige momenten liepen de gemoederen hoog op, omdat het een felle strijd was in een volgepakte sporthal.

In tegenstelling tot vorige week tegen Fortuna/Delta Logistiek kreeg de ploeg van Wassink en Diepenhorst een fel verdedigend DVO voor zich, waardoor het een tijdje duurde voordat het eerste Capelse doelpunt viel. Pas in de 5e minuut was het raak door een heerlijk jumpshot van Randy Oosting. Inmiddels was het al 2-0. Beide ploegen zochten elkaar duidelijk verdedigend op. Na 10 minuten was het al 4-1 en leek KCC/CK Kozijnen een zware avond tegemoet te gaan. Bijna 7 minuten na de 2-1 was het Bo Oppe voor de 4-2 en een time-out bij KCC/CK Kozijnen. Het rendement van de Capellenaren moest flink omhoog want het afrondingspercentage lag op dat moment op slechts 8%. Ook de duels onder de korf moesten beter omdat DVO daardoor kon herhalen en KCC/CK Kozijnen veel 1-schotsaanvallen speelde. In de 13e minuut sluit Collée aan met de 4-3. De thuisploeg bleef hard verdedigen waardoor KCC/CK Kozijnen nauwelijks tot goede aanvallen kwam. Men moest er hard voor werken. Na 15 minuten is het 7-4 en ziet de ploeg van Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst kans om de wedstrijd te gaan omkeren. Er gebeurde van alles in de wedstrijd en Luttik en Kok moesten aan de bak. In de daarop volgende zes minuten was KCC/CK Kozijnen even los. Met een ver afstandsschot van Collée, een “hoekje” van Tessa Noordzij en een schot van Oppe (zonder afvang) was men terug in de wedstrijd (7-7). Maar hoe knap KCC/CK Kozijnen terug in de wedstrijd kwam, het was toch DVO dat weer makkelijk wegliep. In deze fase had dit niet gehoeven en had KCC/CK Kozijnen door een miscommunicatie bij de thuisploeg op 8-8 kunnen komen, maar verzuimde dit en het zo werd vlak voor rust 9-7. Eén minuut voor tijd bepaalde Oppe de ruststand op 9-8. Een goed uitgangspunt voor de tweede helft, maar voor beide ploegen was er nog het nodige huiswerk te doen.

Na de onderbreking kwamen beide ploegen niet los. Een snelle schotklokoverschriiding bij DVO zorgde dat er druk op de ketel kwam. Een open kans van Oppe werd niet verzilverd, maar Danielle Boadi deed dit wel voor haar ploeg (10-8). Collée schoot zijn ploeg naar 10-9 na een prima aanval. In die fase vond KCC/CK Kozijnen dat de arbitrage keuzes maakte die veelal in het nadeel van de Capellenaren waren. De strijd ging door en het was genieten voor elke korfballiefhebber. In de zevende minuut wordt het 12-10 door Michelle Jongenburger. Mark Behrens moest het veld verlaten en Julian Middelkoop kwam hem vervangen. Verdedigend kon het beter, want de doelpunten vielen te makkelijk. Randy Oosting zette KCC/CK Kozijnen nog wel op 13-11, maar de ploeg bleef achter de feiten aanlopen. DVO liep uit naar 16-11, maar daarna was het KCC/CK Kozijnen dat de wedstrijd overnam, Collée en Oppe met respectievelijk de 16-12 en 16-13 zorgden ervoor dat DVO een time-out moest nemen om de Capelse opmars te stoppen.

De wedstrijd ontvlamde zich in een waar gevecht. KCC/CK Kozijnen knokte zich aanval voor aanval terug in de wedstrijd. Bij de ploeg van Van Vloten en Verberk draaide het niet meer. Na ruim een kwartier was het weer Collée, die zich deze avond ontpopte tot schutter van de avond met de 16-15 en als Oosting dan twee minuten later de 16-16 aantekent, ontploft de DVO-hal en ging iedereen ervoor zitten voor de laatste acht minuten. Nadat Barbara Brouwer de stand naar 17-16 had getild werd Behrens weer gebracht voor langere aanvallen. Zijn goede rebound onder de korf zorgde voor langere Capelse aanvallen. Wederom een schotklokoverschrijding bij DVO. Hierna volgde voor iedereen van KCC/CK Kozijnen een onbegrijpelijke arbitrale beslissing. Oppe werd in zijn actie naar binnen vastgehouden en liep daarna. Luttik en Kok beoordeelden alleen zijn “tweede” overtreding waardoor DVO balbezit kreeg. Het werd hierna 18-16, in plaats van 17-17. Gelukkig was het na de 18-16, 12 seconden later Collée met een heerlijke fade-way voor de 18-17. Met nog vier minuten te spelen, werd er gewerkt naar het kookpunt van de avond. Na een goede actie van Oppe naar binnen wuifde Kok een vermeende overtreding weg, met als resultaat geen kans op de 18-18. Annelie de Korte schoot de 19-17 binnen en daarmee leek de Capelse nederlaag in Bennekom een feit. De laatste twee minuten waren voor de thuisploeg die nog uitliep naar 21-17. Zonder druk zorgde Oosting voor de 21-18 eindstand.

Een heerlijk korfbalgevecht waar van alles gebeurde. KCC/CK Kozijnen vocht zich tot 7,5 minuut voor het einde goed terug tot 16-16, maar zag de thuisploeg toen snel weglopen naar 18-16. Met nog vier minuten de aansluiting, maar daarna wist KCC/CK Kozijnen niet meer makkelijk te scoren en zo kwam er een geflatteerde 21-18 eindstand op het scorebord.

Komend weekend komt KZ/Thermo4U naar Capelle aan den IJssel. In de voorbereiding hebben beide teams elkaar ook al getroffen. Dit zijn de wedstrijden waar KCC/CK Kozijnen de punten moet pakken om mee te blijven doen in de middenmoot van de Kenonz Korfbal League. De wedstrijd start rond etenstijd om 18:00 uur in sporthal Schenkel en is ook uiteraard te volgen via Eyecons.

Doelpunten: Koen Collée 6x, Bo Oppe 5x. Randy Oosting 4x, Michelle Jongenburger, Tessa Noordzij en Demi van Oosten ieder 1x.

De wedstrijd kan je terugkijken op Eyecons.
Meer wedstrijden, analyses en samenvatting vind je in de Recap.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties