De returns zijn begonnen en voor KCC/CK Kozijnen was het zaterdagmiddag een enorme klus om van Fortuna/Delta Logistiek te winnen. De ploeg van Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst moest op hun toppen lopen en de Delftenaren moesten een slechte middag hebben. Wassink en Diepenhorst zagen het duel om getest te worden onder hoge druk en te kijken waar men nu staat. Vooral in de eerste helft deed KCC/CK Kozijnen niks onder Fortuna/Delta Logistiek en met een VAR-momentje, nieuw bij het korfbal, was het een smaakvolle 1e helft. Jammer is dat de thuisploeg aan het einde van de 1e helft toch nog even wegliep.

KCC/CK Kozijnen kwam, door personele omstandigheden, met een gewijzigde ploeg ten tonele. Ruth Sprey begon in de basis. Je zag duidelijk dat Fortuna direct flinke druk gaf op de aanvallen van KCC/CK Kozijnen, waardoor de ploeg het direct lastig had. Met te voorspelbare aanvallen speel je Fortuna makkelijk in de kaart. De 1-0 en 2-0 waren dan ook voor de thuisploeg, maar hierna kwam men via Oppe terug tot 2-1, die gekoppeld was aan Snel. Beide mannen gaven elkaar geen centimeter. Howel de thuisploeg na vijf minuten wegliep naar 5-2 was er nog niks aan de hand. KCC/CK Kozijnen bleef strijden voor elke meter. Edens en Alsem, die in de eerste helft makkelijk een vrije bal mee kregen, zorgden dat de stand weer spannend werd (5-4).

Na 10 minuten leek Fortuna op 6-4 te komen. Harjan Visscher zou in de buzzer van de schotklok scoren, maar direct protesten langs de kant bij de Capelse bank. Scheidsrechter Luttik en Kok lieten doorspelen en telden het doelpunt in eerste instantie, maar de juryvoorzitter greep in en na een kortstondig overleg bleek de buzzerbeater toch net te laat te zijn geweest. De score werd teruggedraaid en KCC/CK Kozijnen kreeg de bal. Kok gaf in de nabeschouwing ook aan dat het klopte bij het terugkijken van de actie. In plaats van 6-4 werd het één minuut later 5-5 door Oosting. KCC/CK Kozijnen ging steeds meer pressie geven, maar kon niet voorkomen dat Fortuna steeds 1 tot 2 doelpunten voor bleef staan. Van 8-6 in de 16e minuut werd het 9-8 in de 18e minuut en de thuisploeg moest de Capelse flow onderbreken middels een time-out. Een fraaie doorbraak van Oosting werd tussendoor afgekeurd door de arbitrage wegens vermeend “doordringen”. De gelijkmaker van Alsem ketste uit de mand en het werd dus geen 9-9, maar even later is het 10-8. Het schotpercentage van KCC/CK Kozijnen ligt dan op zo’n 28%. Met vierkante meter werk zorgt Oppe voor een stip en is het 11-9. Er zijn dan nog een kleine 4 minuten te spelen tot de rust. Een onrustig KCC/CK Kozijnen zag Fortuna verder weglopen. De scherpte was even weg en met nog 30 seconden te spelen is het Alsem met de 14-11, maar de ruststand wordt toch 15-11 door een doorloper van Snel.

Na de rust een getergd KCC/CK Kozijnen en na een goede eerste aanval valt het doelpunt nog niet. Ook aan Fortunese zijde nog geen score. Oppe (33%) zorgt voor de eerste score in de 2e minuut. Een snelle aansluiting van Van der Steen zorgt voor de 16-12. De Capelse druk blijft groot en met nog 4 seconden op de schotklok is het Oosting met de 16-13 en snel daarna scoort de makkelijk vrijgelaten Sprey de 16-14. Maar KCC/CK Kozijnen moet elke seconde van de wedstrijd tegen Fortuna bij de les zijn. 10 seconden na de 16-14 is het al weer 17-14 en binnen 5 minuten loopt de ploeg weg naar een 20-14 stand. Bij KCC/CK Kozijnen ontstaat er onrust en de rebounds worden verloren. Fortuna kan blijven herhalen in hun aanval. Inmiddels is Dekkers - op zijn verjaardag - in het veld gekomen voor doelpunten. Van der Steen moet de Capelse spits zien te stoppen. Vier minuten na zijn rentree is het 21-16 door Dekkers. Het gat blijft onverminderd groot.

In de 12e minuut solliciteert Oppe naar het doelpunt van de week. Al vallend onder de korf en onder druk van de schotklok weet hij alsnog te scoren. Dit doelpunt wordt dan ook groots gevierd langs de kant (22-17). KCC/CK Kozijnen wisselt dan nog wel, maar de achterstand kan niet meer ingelopen worden. Fortuna loopt geflatteerd uit naar een 27-17 voorsprong. Pas 2 minuten voor het einde is het Middelkoop met de 28-18. Het laatste antwoord is van de jarige Dekkers (28-19).

Het was een wedstrijd waarbij KCC/Ck Kozijnen het moest opnemen tegen de onbetwiste koploper in deze poule. KCC/CK Kozijnen liet, vooral in de 1e helft zien, dat de leercurve omhoog is gegaan en maakte het de Delftenaren uiterst moeilijk. Maar op het moment dat in de tweede helft de batterij niet meer geheel opgeladen was, liep Fortuna alsnog makkelijk weg bij de Capellenaren. Wanneer het met zoveel passie komend weekend in Driebergen aantreedt kunnen er hopelijk weer punten bijgeschreven worden.

Doordat Dalto/Klaverblad Verzekeringen verrassend van LDODK/Rinsma Modeplein won wordt de kraker tegen Dalto volgend weekend nog belangrijker voor de uitgangspositie in het tweede deel van de competitie. Hopelijk horen we dinsdag dat er ook weer publiek bij de wedstrijden mag zijn, wat is er nou mooier dan zo'n affiche met publiek. Hou daarvoor de website en social media dus in de gaten.

Doelpunten: Bo Oppe 5x, Sanne Alsem 4x, Stefan Dekkers, Randy Oosting, Anouk Edens en Julian Middelkoop ieder 2x, Ruth Sprey en Mandy Biesbroek ieder 1x.

De wedstrijd kan je hier terugkijken

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties