In het laatste duel van 2021 was het voor beide ploegen aanhaken of afhaken. Voor KCC/CK Kozijnen belangrijk om scherp te zijn en om na de zege op Dalto/Klaverbladverzekeringen dit door te trekken in Noord Holland. Bij winst loopt het verder weg van de Driebergense ploeg. Door een ontketende Capelse ploeg werd KZ/Thermo4U in de eerste helft compleet overrompeld met een excellerende Oppe die maar liefst 5 keer scoorde.

Behrens begon in de basis voor Middelkoop voor veel reboundkracht. KCC/CK Kozijnen startte verdedigend fel, maar kon niet voorkomen dat KZ/Thermo4U de score opende. Van Oosten maakte de gelijkmaker voor KCC/CK Kozijnen en daarna ging het gas erop. De thuisploeg had geen antwoord op het snelle aanvalsspel van de Capellenaren, die tot verre afstandschoten gedwongen werden. Onrustige Zaanse aanvallen zorgde dat zij niet tot scoren kwam en KCC/CK Kozijnen liep binnen 3 minuten uit naar een 1-5 voorsprong door onder andere een goede actie van Van Oosten, die international Cordus op het verkeerde been zette. KCC/CK Kozijnen had toen een schotpercentage van maar liefst 40%.

Een onnodige strafworp tegen zorgde voor een 2-5 tussenstand na 7 minuten. De aanvallen van KCC/CK Kozijnen begonnen wat scheurtjes te vertonen waardoor niet elke aanval werd beloond met een doelpunt. Ondanks dat kon KZ/Thermo4U niet veel terugdoen. KCC/CK Kozijnen liep toch makkelijk weg naar 2-8 door doelpunten van Oppe, Schol en Alsem. Inmiddels schoot KCC/CK Kozijnen 8 op 17.

Deze run werd onderbroken door een time-out van KZ/Thermo4U, maar dat wierp geen vruchten af. Cordus weet dan een strafworp niet te verzilveren en KCC/CK Kozijnen ziet na 15 minuten een ongekende 2-11 voorsprong op de borden staan. Inmiddels heeft de thuisploeg De Kruijff in de ploeg gebracht voor meer aanvallende impulsen, maar KCC/CK Kozijnen heeft het verdedigend goed op orde. Aanvallend stokt het bij de ploeg van Wassink en Diepenhorst dan eventjes en ziet het KZ/Thermo4U tweemaal achterelkaar scoren (4-11). De snelle Capelse doelpunten blijven even uit, want het produceert 1-schotsaanvallen, maar ook de thuisploeg kan niet aanhaken. Oppe en Oosting, 1,7 seconden voor tijd, zorgen voor een wellicht onverwachte, maar zeker verdiende 5-13 voorsprong voor KCC/CK Kozijnen.

Het eerste antwoord in de 2e helft was voor KCC/CK Kozijnen (5-14). Het duurde wel eventjes voordat deze viel, maar ook KZ/Thermo4U moest wachten voordat hij viel. Na de 5-14 lijkt KCC/CK Kozijnen even de wedstrijd uit handen te gaan geven. Korte aanvallen en verkeerde passes waren duidelijk zichtbaar in deze fase. De thuisploeg zag mogelijkheden en hoe makkelijk KCC/CK Kozijnen in de 1e helft scoorde, pakt KZ/Thermo4U het over. Binnen 7,5 minuut is het 9-14 en lijkt het gat langzaam gedicht te gaan worden. Het doelpunt van Biesbroek en de time-out breekt de scoringsdrift van de Koogers (9-15). In de 12e minuut een ongelukkige, felle actie van De Kruijff op Oppe, waarbij laatstgenoemde slechts een vrije bal kreeg, werd wel omgezet in 11-16.

Bij de 12-16 lijkt KZ/Thermo4U langere aanvallen te kunnen spelen en scoort KCC/CK Kozijnen nog mondjesmaat, waardoor, met nog 3:36 op de klok en een 14-17 stand, de wedstrijd nog spannend leek te worden. De klok tikt in het voordeel voor KCC/CK Kozijnen en dan gaat men “spelen met de regels”. Bij een overtreding op Behrens, met een stip tot gevolg, wordt hij gewisseld en kan Oppe deze stip alsnog verzilveren. In de laatste minuten veelvuldig slordig balverlies bij KCC/CK Kozijnen, waardoor de doelpunten niet meer makkelijk vielen. Met nog 1:52 gooide Oosting de wedstrijd definitief op slot (15-19). De laatste goals komen op naam van de thuisploeg waardoor er een 17-19 eindstand op het scorebord kwam.

Op inzet en een erg goede eerste helft heeft KCC/CK Kozijnen deze lastige uitwedstrijd in Koog aan de Zaan binnengesleept. De overwinning is eigenlijk nooit echt in gevaar geweest. De eerste helft was voor de Capellenaren, de tweede helft duidelijk voor de Koogers. KCC/CK Kozijnen haakt nu weer aan en kan stiekem kijken naar de top 3. Nadat Dalto/Klaverbladverzekeringen verloor van Blauw-Wit (A) is het gat onderin nu 4 punten. Na de korte winterstop beginnen de returns. De ploeg van Wassink en Diepenhorst mogen in 2022 direct naar het verre noorden waar LDODK/Rinsma Modeplein wacht. In de eerste wedstrijd liepen de Friezen pas aan het einde weg. Kunnen in het hoge noorden weer gekke dingen gebeuren?

Doelpunten: Bo Oppe 9x, Randy Oosting en Sanne Alsem ieder 3x, Demi van Oosten 2x, Sydney Schol en Mandy Biesbroek ieder 1x.

De wedstrijd kan je hier terugkijken.
KCC wint na sterke 1e helft bij KZ! (IJsselsport)

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 10 juni 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties