De laatste verre uitwedstrijd was ditmaal in Goes. Tegenstander was Tjoba wat de laatste weken een opmerkelijke opmars had gemaakt. Bij winst vanTjoba zouden ze gelijk komen met KCC en moedoen om NK-plaatsing. Als KCC zou winnen was zo goed als zeker plaatsing veiliggesteld en ook het kampioenschap zou binnen handbereik zijn.

KCC begon nerveus en krampachtig en gewoon te slap. Dit duurde zo'n 10 minuten. Toen kreeg men wat meer greep op het spel. De stand was inmiddels wel 3-0 in het voordeel van Tjoba. Wij als toeschouwers hadden toen nog steeds het gevoel dat het allemaal wel goed zou komen. Tjoba speelde helemaal niet zo groots maar wij speelden onder de maat. Tot de 3-1 viel. KCC kwam steeds beter in het spel en er werden veel kansen gecreeerd. Helaas werden ze niet allemaal benut. Toch stond er een voordelige stand van 5-6 bij het rustsignaal. Maar het had ook zomaar 5-8 of 5-9 kunnen staan.

Met een redelijk goed gevoel werd de kleedkamer opgezocht.

Het was nu een kwestie van doordrukken en in ieder geval de 5-7 maken. Dat lukte inderdaad. Wel niet meteen maar na een paar minuten stond deze stand toch op het scorebord. Het was nu aan de 1e aanval om het verschil groter te maken. Dat ging heel moeizaam. In een vak met 3 kleintjes en 1 grote zit je al snel aan een vast patroon met als belangrijkste positie de rebound die dus door de grootste moet worden ingenomen Je krijgt dan een heel eenzijdig spel waarin we geen variatie konden aanbrengen. En de afstandschoten wilden niet vallen maar toch.... Na bijna 20 minuten viel die afstandtreffer. Lilly was de schutter en niets leek nog een overwinning in de weg te staan. Zo dacht de ploeg er waarschijnlijk ook over want de aandacht verslapte enigszins. Zo werd het 4 minuten voor tijd 6-8. Dat was op zich niet erg ware het niet dat meteen uit de middenbal na 2 balcontacten de bal weer verspeeld was. Hierbij dient wel gezegd dat we met die ene pass wel compleet vrij onder de korf stonden. Het had ook de beslissende actie kunnen zijn. Tjoba slikte even en maakte er even later dankbaar gebruik van. 7-8 met nog een paar minuten op de klok. De aanval kreeg de opdracht de dames uit te spelen en dat had meteen tot gevolg dat Milou verkeerd werd afgestopt wat een strafworp opleverde. Maar u raad het al. Helaas werd de strafworp gemist. Een risicootje in de verdediging werd een minuut voor tijd ongenadig afgestraft. 8-8. In de minuut die volgde hadden beide ploegen nog kans op de overwinning. Maar het bleef zoals het was. Zo win je verleden week in de slotfase een punt en zo verlies je er een deze week. Jammer maar nog niets verloren. Later kwamen we met zijn allen tot de conclusie dat we het niet slim hadden gespeeld maar ook dat we een beetje pech hadden gehad.

Al met al staan we nog steeds bovenaan. Samen met PKC. Om kampioen te worden heeft PKC de beste papieren vanwege het onderlinge resultaat. Maar we moeten nog 3 wedstrijden dus er kan nog van alles gebeuren. Mocht het onderlinge resultaat ook gelden voor NK-plaatsing dan hoeven we er maar 2 te winnen. Maar we gaan ervan uit dat we gewoon minstens 5 punten halen uit de laatste wedstrijden.
De eerstvolgende is over 2 weken Nieuwerkerk. Altijd lastig.