Iedere week is het weer feest: PEC Zwolle gelijk tegen Ajax, Feyenoord wint ruim van NEC, Twente laat punten liggen tegen het wisselvallige PSV. Er is geen pijl op te trekken, de Nederlandse eredivisie. Maar wat zitten we met zijn allen te schaterlachen of hard te schelden voor de buis als de top 5 weer eens punten verspeelt tegen een degradatiekandidaat. Het boeit, het emotioneert, het levert kijkcijfers op. Misschien is dat de reden dat FOX interesse heeft getoond in de wedstrijden van ons derde. De competitie van KCC/Delta Logistiek 3 verloopt namelijk niet anders.

Al meerdere keren hadden we de kans om het initiatief in de competitie naar ons toe te trekken. Al meerdere keren hebben we gedacht dat we het kampioenschap uit ons hoofd konden zetten. Al meerdere keren hebben we gezegd dat de degradatiestreep niet heel veel verder van ons af komt te staan. Het verloop van onze competitie is te gecompliceerd om dit hier uit werken, dus ik hou me bij de feiten: sinds afgelopen zaterdag is het derde officieel gehandhaafd. Klinkt weliswaar gek om over handhaven te spreken als je tweede staat, maar dat geeft eens te meer aan dat elke zaterdag weer een verassing is waar de punten naartoe zullen gaan.

Zo moesten wij vorige week zaterdag tegen ZKV (de op dat moment nr 7) en zouden Rohda (nr 1) en KZ (nr 2) zondag tegen elkaar spelen. De plannen waren wat ons betreft duidelijk: winnen van ZKV, KZ wint van Rohda terwijl wij die wedstrijd zouden filmen, aangezien de wedstrijd tegen KZ ons nog staat te wachten. We bleven echter steken bij het winnen tegen ZKV in een knotsgekke hal in Zaandam. Rohda won van KZ en het gat was dus 4 punten, we leken nu dan toch echt definitief uitgespeeld voor de bovenste plek. Maar niks is zeker tot het definitief is, Rohda liet dit weekend punten liggen tegen de rode lantaarn drager. Gloort er weer hoop?

Het moet gek lopen willen we er alsnog vandoor gaan met de buit en er moeten nog twee hordes genomen worden. Hoe de competitie zal verlopen is voor iedereen een raadsel, wat KCC/Delta Logistiek 3 op de mat legt is vrij duidelijk. Waar we het seizoen startte met de intentie om boven de degradatiestreep te blijven hebben we meer omhoog kunnen kijken dan dat we ons zorgen hoefden te maken om de 7e/8e plek. Een doelpuntenmachine die laatste weken, met name thuis, ook erg strak verdedigd, wat resulteert in doelpuntrijke wedstrijden. Soms wisselvallig, maar een ding is zeker: we hebben vriend en vijand verrast en zijn met elkaar tot mooie dingen in staat.

Wat betreft FOX sport. Of ze nou echt geïnteresseerd zijn in onze competitie omdat het zo onvoorspelbaar is, of omdat ze de televisierechten van alles wat met sport te maken heeft in handen willen hebben, als er een mooie vergoeding tegenover staat zullen wij live te volgen zijn vanaf volgend seizoen op de televisie en kunnen wij Ben Crum en Jan de Jager als trainersduo aanstellen…

Het derde

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties