Afgelopen zaterdag speelden wij om 11.15 uur tegen IJsselvogels 3 uit Moordrecht. Op papier is dit een van de degradatiekandidaten. Wij staan 4 punten los van de nummer 2 en bij winst zou normaal gesproken deze marge blijven, want ODO, onze directe concurerrent speelden tegen de onderste. Het weer was uitstekend. Weinig wind en een flauw zonnetje scheen over het sportpark. Prima korfbalweer.

De start was goed. Het tempo lag hoog en de kansen werden  prima gecreeerd alleen niet afgemaakt. De eerste goal zou lang op zich laten wachten, maar het was Marcel die via een vrije worp de stand op 1-0 bracht. Daarna zou het gelijk op gaan door slordig verdedigen en een paar missers van de scheidsrechter. Bij een stand van 3-3 wisten we eindelijk een gaatje te slaan naar 6-3, maar zoals zo vaak deze competitie wisten we die voorsprong niet vast te houden of uit te bouwen, maar lieten we de tegenstander weer terug komen tot 6-6 en zelfs tot 7-7 in de rust. Niet nodig gezien het spelbeeld, maar verdedigend waren we niet scherp, wat resulteerde in de eerste helft in 2 starfworpen tegen en onnodige doelpunten tegen.

De tweede helft zouden we dan ook beter moeten verdedigen en de kansen die we kregen af moeten maken. Het spel was prima. Sommigen aanvallen duurden wel een minuut of 5, maar hij wilde er niet in. Hierdoor ging men ook voor zichzelf korfballen en deden we niet meer wat er in de eerste helft wel goed ging. Men ging voor eigen kansen en keken niet meer waar of op wie we gingen afronden. IJsselvogels wist 2 punten uit te lopen tot 9-11. KCC/Delta Logistiek bleef gelukkig doorknokken en wist nog terug te komen tot 12-11.  Nu zou het moeten gaan gebeuren en zou er geloof in spel moeten komen. Maar dat kwam er niet. De afrondingen werden er niet beter op en uiteindelijk met een 13-15 achterstand floot de scheidsrechter af. Gelukkig speelde de nummer 2 gelijk tegen de onderste en staan we nu nog 3 punten voor met nog 3 wedstrijden te spelen. We hebben nu nog 4 punten nodig uit 3 wedstrijden, maar de volgende wedstrijd is tegen ODO en dat is dus een hele belangrijke.

Lilly en Nienke bedankt voor het reserve staan.

Statistiek: Edith en Arjan 3x, Marcel en Frank 2x, Michelle, Liese en Rens 1x.