Afgelopen zaterdag stond de topper, in de B-aspiranten Hoofdklasse C, tegen Trekvogels B1 op het programma. Beide ploegen moesten winnen om nog in de race voor het kampioenschap te blijven. De onderlinge rivaliteit tussen de 2 ploegen is groot en dat is vaak in, maar ook langs het veld te merken. Gelukkig zou de scheidsrechter hiervan niet onder de indruk blijken te zijn.

De wedstrijd ging tot de 21e minuut gelijk op. Trekvogels nam na 2 minuten een 1-0 voorsprong. Een minuut later beantwoord door Raoul met een doorloper 1-1. Weer een minuut later schiet Amber er van afstand de 1-2 in. In de 3 daarop volgende minuten wordt het 2-2 en weer 2-3 door Hannah. Weer direct gevolgd door een treffer van Trekvogels. 3-3 Er is dan 7 minuten gespeeld. Dan wordt er door Trekvogels 9 minuten lang niet gescoord wat de zwart-witten de gelegenheid geeft om naar 3-5 uit te lopen. Twee doorbraken van Jelle waarbij hij de bal doorspeelt naar Koen worden door laatstgenoemde vakkundig afgerond. Het gaatje lijkt geslagen maar dan komt ook KCC/Delta Logistiek vijf minuten niet tot scoren wat Trekvogels weer vleugels geeft en knap gaan ze voorbij 6-5. Gelukkig reageert Amber weer direct van afstand en even later gebeurt hetzelfde en nu mag Niels vanaf de stip weer gelijk trekken. 7-7 met nog een kleine 10 minuten te gaan. In die periode is Trekvogels even het spoor bijster en KCC/Delta Logistiek profiteert. Jelle, die een gretige indruk maakt, scoort na een aantal uitdraaiballen eindelijk die afstandtreffer. Als hij even later na een doorloopactie Koen weer in staat stelt af te ronden is het gaatje er weer. 7-9 Er zijn dan nog 3 minuten te gaan. Vlak voor het einde van de 1e helft forceert Hannah nog een doorbraak waarbij zij onrechtmatig wordt gestopt. Niels verzilvert de toegekende strafworp. 7-10 is meteen de ruststand. Een aardige marge maar nog niet voldoende om achterover te leunen tegen een felle tegenstander als Trekvogels.

De 2e helft is slechts 9 !! seconden oud als Niels vanachter de korf doel weet te treffen. 7-11. Beide ploegen doen vervolgens stinkend hun best maar ondanks dat, wordt er 13 minuten lang door beide partijen niet gescoord. In de 2 volgende minuten slaan de Capellenaren onbarmhartig toe. Koen onder de korf en Jelle van afstand zorgen er voor dat de wedstrijd gespeeld is 7-13. De fut is er nu ook een beetje uit en het nivo van het spel daalt zienderogen. Trekvogels blijft knokken en komt tussen de 20e en 26e minuut vier keer tot scoren. 11-13. Er zitten weliswaar drie stippen bij maar het verschil is wel terug gebracht naar 2 punten en er is nog 4 minuten te spelen. Wordt het nog billen knijpen?? Uitgerekend Raoul zorgt voor rust in de tent. Met een vrije bal en een korte kans krijgt hij Trekvogels definitief op de knieën.

De stand van 11-15 geeft de verhoudingen goed weer en de overwinning is zeker verdiend maar het nivo van de 2e helft was onder de maat zeker gezien het uitstekende spel in de 1e helft. Maar het was voldoende om in de race te blijven. Een race die waarschijnlijk kansloos is want de leiding van Trekvogels gaf aan, koploper Deetos geen strobreed in de weg te leggen in hun weg naar het kampioenschap. Natuurlijk hebben we het aan ons zelf te wijten dat we afhankelijk zijn van een misstap van Deetos. Maar als de enige vereniging die de spanning nog terug kan brengen al bij voorbaat aangeeft de sportieve plicht niet te willen vervullen vraag ik mij af of zo’n club dan wel in de Hoofdklasse thuis hoort. Maar we zien het wel, over twee weken. Eerst volgende week dinsdag tegen KCR voor de beker.