Datum: 2 februari 2013, 16 uur

Spelers: Arianne, Banoe, Can, Carlijn, Laura, Lisanne, Marieke, Mark , Misja.
Coaches: Martin en Wilco
Scheidsrechter : Marjan Brand

Na de zinderende en gewonnen wedstrijd van vorige week tegen koploper IJsselvogels, zijn de spelers van KCC/Delta Logistiek D3 super gemotiveerd om nu echt door te breken tot de absolute top van de korfbalwereld.

Na enthousiaste peptalk van Martin gaat de wedstrijd om exact 16 uur van start.
In de eerste minuten wordt er al direct goed druk gezet op Nieuwerkerk. Diverse goede doelpogingen van Marieke. In de 3e minuut is het raak ! Banoe scoort! Dat belooft wat voor de rest van de wedstrijd. De toon is gezet.
De bal gaat naar de andere kant maar dankzij goed verdedigend werk van Can, Carlijn , Lisanne en Misja krijgt Nieuwerkerk geen ruimte om te scoren.
KCC/Delta Logistiek heeft meer bezit van de bal en door Banoe, Laura, Marieke en Mark worden er uitstekende aanvallen opgebouwd. Strakke passes, flitsende kruislingse bewegingen en een goede samenwerking zijn hun belangrijkste wapens.

Als altijd is Lisanne razend snel en maakt fantastische schijnbewegingen. Can maakt het de tegenstander moeilijk door de bal voortdurend te onderscheppen.
Laura loopt goed vrij, de bal gaat naar Mark door wie er handig een strafworp wordt uitgelokt. Banou stelt zich rustig op onderaan de korf, concentratie en …. de bal gaat in de korf !! In de 11e minuut is het 2-0 in het voordeel van KCC/Delta Logistiek!

Nieuwerkerk krijgt de bal en zet de aanval in. Er moet gescoord worden ! En inderdaad wordt de bal in de richting van de korf gestuurd en… de bal gaat in de korf ! Maar , de scheids fluit af want dankzij uitstekend verdedigend werk van Misja wordt het doelpunt afgekeurd. Het blijft dus 2-0!
Kort daarop wordt er van helft gewisseld.

Can neemt direct het initiatief voor een goede aanval. Lisanne legt heel wat kilometers af en onderschept de bal uitstekend. Carlijn zoekt de ruimte en doet van grote afstand een aantal uitstekende doelpogingen. Weer balbezit voor Nieuwerkerk en snel wordt de bal naar de andere helft gedirigeerd. Maar KCC/Delta Logistiek heeft nog steeds een prima verdediging, mede dankzij Marieke die uitstekend weet te onderscheppen.

In de daaropvolgende minuten wordt de druk door KCC/Delta Logistiek verder opgevoerd. Met resultaat ! In de 19e minuut zorgt Can voor de 3e treffer. Het is 3-0 ! Het publiek juicht !

Maar Nieuwerkerk laat het koppie er niet bij hangen en gaat in de aanval . Nog geen minuut later is het zover: 3-1. De wedstrijd is nog niet beslist en dus gaat KCC/Delta Logistiek weer in de aanval .

Misja, vaak heel zuiver met de bal, zit weer dicht bij een doelpunt . Er wordt uitstekend samengewerkt in zowel de aanval als de verdediging.
De spanning loopt op. Als de rust ingaat zijn beide teams nog steeds vast van plan de overwinning voor zich op te eisen.

Tijdens de rust lessen de spelers hun dorst en geven Martin en Wilco strategische instructies.

Maar Nieuwerkerk begint sterk aan de 2e helft en scoort al na 1 minuut: 3-2. De spanning is te snijden! Arianne begint de 2e helft vol enthousiasme en speelt uitstekend samen. Diverse doelpogingen van o.a. Banoe en Laura. De bal raak de korf aan de binnenkant maar stuitert er helaas weer uit. Maar in de 30e minuut komt Nieuwerkerk nog dichterbij: 3-3!
De spanning stijgt. De bal wordt zorgvuldig rondgespeeld.
In de 35e minuut begint de vermoeidheid echt toe te slaan en zakt het tempo wat weg .
De wedstrijd is in evenwicht en het wordt heel spannend welk team in staat zal zijn deze wedstrijd naar zich toe te trekken .
Carlijn probeert het tij te keren en doet een aantal uitstekende goede doelpogingen.
Lisanne doet weer een afstandspoging, de bal raakt de korf …. maar stuitert er weer uit, helaas.
Nog 5 minuten te spelen en dan: Can scoort!! Het is 4-3 in het voordeel van KCC/Delta Logistiek.

Maar nog steeds is de wedstrijd niet gespeeld want in de 48e minuut is er weer een tegentreffer. Het is 4-4!! Wat een spanning in deze laatste minuten! Misja onderschept de bal weer uitstekend. De bal wordt goed rondgespeeld. Lisanne zoekt de ruimte en lanceert de bal van een fenomenale afstand: GOAL!! Net voor het fluitsignaal wordt de 5-4 gemaakt ! Het aanwezige KCC publiek is door het dolle heen!
Enkele minuten later wordt er afgefloten en weer heeft D3 een uitstekend e wedstrijd gespeeld! Op naar het kampioenschap!