Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd KCC/Delta Logistiek D3 - IJsselvogels D2 op het programma. De nummer 1 en 2 van de competitie namen het tegen elkaar op. De thuiswedstrijd ging met 1-9 verloren. De spelers en trainers waren er dus op gebrand om te laten zien wat er mogelijk was.

Nadat er warmlopen en ingeschoten was, stelde iedereen zich aan elkaar voor en floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Al snel kwam  KCC/Delta Logistiek verdiend op voorsprong door een mooi afstandschot van Carlijn.  KCC/Delta Logistiek bleef na de 0-1 de bovenliggende partij. Dit resulteerde dan ook al snel voor de 0-2. Deze keer was het Can die het doelpunt voor zijn rekening nam. Tegen het einde van de eerste helft kwam IJsselvogels iets beter in de wedstrijd. IJsselvogels verdedigde zoals gewoonlijk op de balijnen gecombineerd met veel fysiek en ruw spel.  KCC/Delta Logistiek wist zich hier geen raad mee en dit zorgde dan ook 10 seconden voor rust voor de 1-2.

Na een peptalk en wat tips van Martin en Wilco kon de voorsprong in de 2e helft verdedigd worden. Brian uit de E1 was inmiddels in de ploeg gekomen voor de goedspelende Marieke die last had van haar enkel.

Aan het begin van de tweede helft zette de D3 de goede lijn uit de eerste helft voort. Na een mooie diepe bal scoorde Brian dan ook de 1-3 doormiddel van een mooie doorloper. Kort daarna scoorde Lisanne met een prachtig afstandschot voor de 1-4. Met nog een kwartier te spelen kwam de overwinning steeds dichterbij. IJsvogels gaf zich echter nog niet gewonnen en scoorde kort na elkaar de 2-4 en de 3-4.

Met nog 5 minuten te spelen was de spanning om te snijden. Het spel golfde op en neer met veel kansen aan beide kanten. Een strafworp voor IJsvogels kon zorgen voor de gelijkmaker. De heer van IJsvogels kon de druk echter niet aan en miste de strafworp. Met nog een minuut te gaan leek de overwinning binnen. De spelers van  KCC/Delta Logistiek D3 merkten dit ook en gingen door de spanning bij het uitverdedigen een aantal keer in de fout waardoor IJsselvogels (tot 3 keer toe) nog een aanval op kon zetten. Dit bezorgde de trainers van de D3 natuurlijk een hartverzakking. IJsselvogels kon hier gelukkig niet van profiteren en na het laatste fluitsignaal zaten de 2 punten in de tas en konden deze meegenomen worden naar Capelle!

Door de overwinning op IJsselvogels staat  KCC/Delta Logistiek D3 nu tweede op 2 punten achterstand. Een kampioenschap is dus nog mogelijk. Een foutje van IJsselvogels in de komende wedstrijden is dan wel noodzakkelijk.

Wij als trainers van de D3 zijn super blij met de overwinning en met het vertoonde spel! Gefeliciteerd!

De invallers Santiago en Bryan willen we uiteraard ook bedanken in hun aandeel in de overwinning.