Ja, jullie lezen het goed. Afgelopen zaterdag pakten KCC/Delta Logistiek 4 zijn eerste wedstrijdpunten in de zaal. De tegenstander was Oranje Wit 3 uit Dordrecht.

Om 5 voor half 6 floot de scheidsrechter in na een indrukwekkende 1  minuut stilte. Oranje Wit  en KCC/Delta Logistiek kregen de eerste helft kansen over en weer. Hoewel de nadruk lag op het verdedigen, want de afgelopen wedstrijden gaven we teveel ruimte weg, wist Oranje Wit toch uit te lopen naar een 5-3 voorsprong, maar hoeveel kansen heb je nodig om een doelpunt te maken?? Dit zaalseizoen hebben we er heel veel nodig. Alles is of tekort of net op het randje. Maar de aanhouder wint. Uiteindelijk met veel geduld gaan ze wel vallen, zodat het met de rust 5-5 was.

De tweede helft wilden we wat meer gas geven. Kansen afronden en verdedigend iets meer druk. Dat werd goed uitgevoerd en langzaam liepen we uit naar eem 7-10 voorsprong. Zo zie je maar, als je er in  blijft geloven en postief met elkaar bezig blijft valt het kwartje uiteindelijk de goede kant op.  Oranje Wit maakten in deze fase de kansen niet af en wij deze keer wel. Al moest de verdediging  op het laatst bijna een kwartier stand houden omdat de 2e treffer maar niet wilden vallen.  Janet wist in deze fase veel ballen te onderscheppen en kon hiermee de aanval blijven voeren. Toen ze uiteindelijk  mochten wisselen, werd al heel snel 2x gescoord en konden ze weer verdedigen.!!! Met een eerste overwinning van 11-13 kunnen we hopelijk de draad weer oppakken, want korfballen kunnen we, geluk moet je afdwingen.

Volgende week spelen we weer thuis in hal 2 tegen Kinderdijk 2.

Statistiek: Rens en Thomas 3x, Michelle, Marcel en Arjan 2x, Edith 1x.