Afgelopen zaterdag stond in de Schenkelhal de zwaar beladen confrontatie met DeetosSnel op het programma. Deze wedstrijden worden altijd op het scherpst van de snede uitgevochten zonder dat daarbij de partijen over de schreef gaan. Heerlijke potjes, dus. Er was dan ook heel veel publiek op af gekomen. KCC/Delta Logistiek moest winnen om de koppositie te behouden en Deetos had dezelfde opdracht om in het spoor van de koplopers te blijven. Deetos had al 4 verliespunten, vandaar.

Na een indrukwekkende minuut stilte bleef het lang stil in en rond het veld. Beide ploegen kwamen enigszins moeilijk op gang. KCC/Delta Logistiek was in die beginperiode wel de betere ploeg en had o.a. via 3 steals van Jelle het meeste balbezit. Ze zaten er dus bovenop. Dat moest wel tot resultaat gaan leiden. Met de 1-0 van Raoul in de 6e minuut was de ban gebroken. In die zelfde minuut maakte Deetos nog gelijk maar toen gooiden de Capellenaren alle chroom van zich af. Met uitstekend verzorgd korfbal en veel pressie in de verdediging werd Deetos overvleugeld. Via Koen, Femke en Renate met korte en lange afstandsschoten en een fraaie doorloopbal van Raoul stond het na 15 minuten 5-1. Daarna werd er 6 minuten lang door beide partijen niet gescoord totdat Jelle van afstand de korf weer vond. 6-1. Er werd uitstekend verdedigd wat , met een fantastisch blok, nog eens benadrukt werd door Sophie. Femke en Niels met afstandsschoten maakten het karwei af en leek KCC/Delta Logistiek met een 8-1 voorsprong de rust in te gaan. Deetos pikte echter vlak voor rust nog een puntje mee. 8-2.

In de 2e helft toch een ander KCC/Delta Logistiek B1. Minder dominant en er werd wat meer ruimte weggegeven en daar maakte Deetos dankbaar gebruik van. Alhoewel Koen, uit een vrijde bal, 9-2 had gescoord kwam Deetos binnen de minuut op 9-4. Een mooie doorbraak van Sophie werd beloond met een strafworp die, hoewel gemist, toch door de geheel vrijstaande Raoul werd gepromoveerd tot een doelpunt. 10-4. Daarna nam Deetos het commando weer over en door 3 scores op rij werd het zowaar nog even benauwd. Met nog ruim een kwartier te gaan stond er opeens een 10-7 tussenstand op het bord. Gelukkig maakte Niels direct daarna van afstand 11-7. Weer werd er 6 minuten door beide partijen niet gescoord. Maar toen Koen met een strafworp en een bal achter de korf 13-7 had laten aantekenen was de wedstrijd definitief gespeeld. Met nog 8 minuten te spelen werd het via Renate en Femke nog 15-9 totdat Hannah in de allerlaatste minuut de wedstrijd met een afstandsschot mocht afsluiten en daarmee de 16-11 eindstand liet aantekenen.

Een degelijke maar vooral verdiende overwinning waarbij Deetos nu op een bijna onoverbrugbare achterstand van 6 punten is gezet. De coaches waren dik en dik tevreden. Ed vond het jammer dat het spel onderbroken werd door de rust. We speelden zo verschrikkelijk goed die eerste helft. Daar hebben we ook de basis gelegd voor deze mooie overwinning. Het was trouwens sowieso een uitstekend weekend voor de zwart-witte formatie. Zowel medekoploper DSC als runner-up IJsselvogels lieten de punten aan de tegenstander. Opvallend was daarbij de overwinning van het laag geklasseerde KCR op DSC en dan ook nog in Eindhoven. KCR is wel de ploeg waar we volgende week op bezoek gaan. Dus toch oppassen geblazen.