Afgelopen zaterdag reisden we af naar Pijnacker om daar te strijden tegen Avanti 3.  Na 2 wedstrijden veel strijd geleverd te hebben, maar zonder punten en 1 wedstrijd totaal niet met korfbal bezig geweest te zijn, moesten we nu maar eens laten zien of de hele wedstrijd geconcentreerd en vol strijdlust bezig konden zijn.

De eerste helft lukte dat goed, alhoewel er wel beter verdedigd kon worden. We lieten te veel ruimte en we maakten het onze tegenstanders wel makkelijk om weer niet onze handen/armen te gebruiken, zodat ze vrijuit konden gooien en de bal konden ontvangen. Zoals gezegd, de eerste helft verliep redelijk en en konden we nog terug komen van een 6-3  naar een 7-6. De rust gingen we in met 8-6 achterstand. Niets aan de hand zou je zeggen. Alles nog mogelijk.

Maar de tweede helft was van een heel ander kaliber. Korfbal is en blijft een teamsport. Maar als de wissels op zijn en spelers er de brui aan geven en gaan lopen zeuren en de kop gaat omlaag, dan wordt het voor iedereen moeilijk en gaat de hele ploeg slechter spelen. Van een 9-9 stand liep Avanti uit naar 17-10. Door veel onnodige vrije worpen waar zij wel raad mee wisten. Uiteindelijk is het 19-11 geworden, maar nodig was dit zeker niet.

Volgende week tegen Oranje Wit 3. Hopelijk dat er dan wel goed verdedigd wordt en dat iedereen voor elkaar gaat knokken. Ook in periodes dat het even minder loopt. We hebben een goed team, iedereen kan scoren. Het moet er een keertje uitkomen.

Statistiek: Frank 5x, Michelle 2x, Michel, Arjan, Thomas en Marcel allen 1x.