In aanloop naar de topper tegen Albatros een kort verslag van de eerste vier wedstrijden die wij tot nu toe met groot succes gespeeld hebben.

De eerste horde Kinderdijk 2 uit is genomen. Als je voor het kampioenschap gaat moet je direct een van je belangrijkste concurrenten in eigen huis vernederen. Het was op voorhand geen gemakkelijke opgave. Kinderdijk had een goede voorbereiding gehad met veel wedstrijden en trainingen. In tegenstelling tot S4 waar er een aantal spelers net begonnen waren.

Daarnaast alle interne en externe strubbelingen, het betekende niet veel goeds. Niets is minder waar! Vanaf de eerste minuut wisten we Kinderdijk onder druk te zetten. We waren in staat de gemakkelijk scorende heer te neutraliseren, wat zeer goed uit pakte. Ook omdat het eerste aanvalsvak er direct twee maakte en de trend gezet heeft. Een ruststand van 11-4 was zeer verdiend en in de tweede helft was het een kwestie van het fort bewaken en de wedstrijd rustig uitspelen.

Dat Kinderdijk nog een keer aanzette was te verwachten. Maar de storm kwam bij 11-6 te liggen toen wij er weer drie op rij scoorden. Hierna bloedde de wedstrijd dood en werd het uiteindelijk 14-7 in ons voordeel.

Het ziet er naar uit dat het een spannende competitie gaat worden, waar er drie ploegen zijn die moeten promoveren om aansluiting te houden met de hogere teams (Albatros, Kinderdijk & Oranje Wit), daarnaast twee lastige tegenstanders met veel routine (Nieuwerkerk en Maassluis) en twee outsiders (Avanti & IJsselvogels).

Maassluis 3 is het volgende slachtoffer van de dadendrang van S4. In een wedstrijd die redelijk op een kopie leek van de winst tegen Kinderdijk wisten we ook deze wedstrijd volledig naar onze hand te zetten. Het begon alleen wat moeizamer. Het duurde 5 minuten voordat wij ons eerste doelpunt maakte. Daarna zijn we 15 minuten superieur aan Maassluis geweest en zijn we uitgelopen naar 10-3. Dat we direct na rust scherp waren is goed geweest, Maassluis was ons genaderd tot 5 punten en kreeg misschien nog wat hoop. We zijn uitgelopen naar 19-12 en hebben een terechte en duidelijke overwinning geboekt.

Het scoreverloop over twee helften is, de eerste helft 10-4 en de tweede helft 9-8. We moeten langer de focus houden en oppassen voor onderschatting. Maassluis was in de tweede helft goed in staat mee te scoren. Een zeer goed teken dat iedereen scoort, zeker als er routine op de bank zit en/of er niet bij was.

De week erna tegen Nieuwerkerk 4 uit. Het is een geroutineerde ploeg met een aantal oude bekenden. Nieuwerkerk had de eerste twee wedstrijden verloren en had iets goed te maken. Onderschatting zou misplaats zijn, zeker omdat er bij Nieuwerkerk altijd iets van onderuit naar boven komt waardoor zij in staat zijn tegen KCC op de toppen van hun kunnen te spelen.

Wat een geluk dat iedere wedstrijd niet hetzelfde is. Nieuwerkerk-4 was zeker niet van plan zich te laten slachten. Omdat wij voor mijn gevoel toch iets van scherpte misten, kregen we het nog onnodig lastig.

Ondanks de insteek dat we de eerste 20 minuten de wedstrijd zouden bepalen, stonden we binnen de kortste keren met 0-3 achter. Nieuwerkerk had een dame die de wedstrijd van haar leven speelde en daar hadden we duidelijk moeite mee. Uiteindelijk kwamen we na 15 minuten terug tot 4-4, waarna we het in eerste instantie gewoon weer weggaven naar 4-7. Gelukkig mistte Nieuwerkerk bij 5-7 een stip, wat voor mijn gevoel het breekpunt werd in de wedstrijd.

We kregen meer controle en met een ruststand van 7-8 wisten we de wedstrijd te winnen met 13-11. De afrondingen werden beter op de goede personen, er werd minder statisch gespeeld en Nieuwerkerk kon het goede spel van de eerste helft niet volhouden in de tweede helft. Een goede maar lastige overwinning!

Jammer dat we het ons zelf zo moeilijk maken door sowieso drie stippen te missen. Misschien een extra training strafworpen nemen??? Het mag de pret niet drukken, we staan samen met Avanti-3 ongeslagen bovenaan.

Avanti thuis was géén gemakkelijke wedstrijd, tot een kwartier na rust ging het gelijk op en hebben we op 1-0 na, steeds achtergestaan. Het is goed om te zien dat we het geduld hielden, ondanks het feit dat het eerste aanvalsvak in de eerste helft totaal niet in de wedstrijd zat. Na een ruststand van 4-5 hebben we zelfs nog met 5-7 achtergestaan. Daarna kregen we meer grip en kwamen we goed tot scoren, waarbij het bij Avanti niet meer lukte. De eindstand van 13-9 was op basis van de sterke tweede helft meer dan terecht!!!

Zaterdag spelen we thuis de topper tegen Albatros om 12:30 uur. Albatros heeft inmiddels twee verliespunten door vorige week uit bij Avanti te verliezen. Het bleek dat zij deze wedstrijd incompleet begonnen en zijn ze de achterstand van het begin niet meer te boven gekomen. Albatros is gedegradeerd vanuit de 1e klasse. Het is een makkelijk scorende ploeg. Het zal dus weer niet makkelijk worden. Het kan nog een mooie en spannende competitie worden!