Afgelopen zaterdag was Korbis A1 uit Waddinxveen onze tegenstander. In deze poule is alles mogelijk. Er staan voor het begin van de wedstrijd 7 ploegen op 2 punten 1 op 4 en 1 op 0 punten. Dus elke week weer knokken voor de punten. Niks wordt kado gegeven en wij geven ook niks weg.

De wedstrijd begon ietsje later, omdat de aangewezen scheidsrechter niet op kwam dagen. Maar Sander Souren was in de buurt en die wil altijd wel fluiten. Wij werden gelukkig niet uit onze concentratie gebracht hierdoor, want binnen 2 minuten stonden we voor met 2-0.

De 2e aanval verliep iets minder soepel, waardoor Korbis terug kon scoren en op gelijke hoogte weer kwam. Tot vlak voor rust ging het gelijk op met veel gemiste kansen, maar de net voor rust wisten we een gaatje te slaan van 4 punten. Met 9-5 gingen we rusten.

In de rust de spelers erop gewezen dat ze nu door moesten gaan. 4 punten is leuk, maar de tegenstander wil ook winnen. Dat bleek ook wel want Korbis kwam geleidelijk aan terug, Bij een stand van 13-9 dachten we dat we er waren, maar dat pakte iets anders uit. Korbis kwam terug tot 13-13 met nog 10 minuten te spelen. Het zou erg spannend worden. Billen knijpen. En Ja ook wij kregen een strafworp die door Thomas gescoord werd. Nu was het zaak met 1 punt voor om de boel rustig uit te spelen en geen fouten meer te maken in de verdediging. Dat deden ze hartstikke goed. Met goede onderscheppingen en rustige aanvallen breiden we toch de score nog uit tot 16-13 waarmee de 2e overwinning een feit was.

De 2e helft had 2 gezichten. Je geeft 4 punten voorsprong weg, maar ze knokten zich ook goed terug en lieten zich niet uit het veld slaan. Complimenten voor de inzet. Het kan nog wel eens leuk worden dit seizoen. Ga zo door en blijf hard werken met en voor elkaar.

Ook deze week weer bedankt reservespelers: Michelle, Simone, Frans, Rens en Nick.
Cameraman Dhr. Kaptein bedankt en uiteraard Sander Souren die ons wilde fluiten.

Statistiek: Robert en Thomas 4x, Chris en Marcel 3x, Marloes en Lisette Zaal 1x.
Gemiddeld: 13,66 doelpunten gescoord.

Groet,
Ben Wolvers

PS. KCC/Hijbeko A1 wederom gefeliciteerd met de 25-5 overwinning op Vitesse A2. Wij houden jullie in de gaten.