Op de mooi woensdagavond trad de A1 voor de beker aan tegen OZC A1. Wat ons allen zeer verheugd is het feit dat tot nu toe de publieke belangstelling elke keer verrassend groot was. Bovendien speelde gisteren het weer mee om juist nog een avondje ergens in een park te gaan wandelen of de fiets te pakken voor een mooie rondrit of op een terrasje een after-diner-chat te houden of gewoon nog even de eigen tuin in te gaan.

Het schetste, nogmaals, onze verbazing dat de toeschouwers toch voor een avondje KCC (A1) kozen en dat wordt door ons zeer gewaardeerd: bedankt publiek!

De wedstrijd was er één die in het teken stond van de voorbereiding op de drie zware competitiewedstrijden de komende drie weken. Eerst VEO thuis (14 mei), vervolgens AVANTI uit (21 mei) en dan afsluiten tegen Dalto (28mei), een reeks die we op vol vermogen willen en moeten draaien. Na een ongewoon uitgebreide voorbespreking zat de concentratie er meteen in. De eerste aanval creëerde meteen een aantal 100% kansen. De scherpte liet ons toen echter even in de steek, waarschijnlijk te wijten aan de doordeweekse wedstrijd. De eerste helft kenmerkte zich dan ook door wat langere aanvallen met veel kansen en zeer mooie doelpunten. De rust bereikten we met 12-2.

Na de rust gingen we vooral verdedigend anders van start. We trachtten de bal eerder te onderscheppen, zodat we frequenter de aanval konden zoeken. Dit wierp redelijk z'n vruchten af, want we controleerden de wedstrijd meer en eindigden de tweede helft op 13-3. Na twee keer de 27 is een score van 25 ook een hele mooie in zo'n kwartfinale.

Dat zal in de halve finale andere koek worden. Naar ik begreep treffen wij één van de volgende drie tegenstanders in de halve finale: PKC A1, Deetos A1, Nieuwerkerk A1. Tegen Deetos oefenden we enkele weken geleden en dat team kennen we dus. Een wedstrijd tegen Nieuwerkerk heeft uiteraard altijd een speciaal tintje, maar nu toch iets specialer met Stefan Dekkers en Cathy van Horik bij die ploeg en de verloren halve finale vorig seizoen. Nederlands zaalkampioen PKC is een redelijk open boek na de wedstrijden, die we zagen tegen Fortuna en onze wedstrijd tegen de ploeg op hun eigen zaaltoernooi. Het zou een schitterend affiche zijn natuurlijk, omdat ik ons niet meteen kansloos acht tegen dit superteam. PKC heeft op het veld nog een groot belang gelet op de stand in de competitie. De vraag is dus of ze op vol vermogen de wedstrijd ingaan. Kortom, ik kijk uit naar de halve finale tegen om het even welke tegenstander.
Als je de beker wilt pakken moet je alle wedstrijden winnen. We vlogen er vorig seizoen uit, dus: tijd voor revanche :-)

Invallers Lisette K, Nouchka en Robert bedankt!
Statistiek: Christian(7) Wouter(5) Kain(4) Mark(3) Milou,Nicole(2) Evelien,Robert(1)