Zaterdagmiddag stond in Dordrecht de confrontatie tussen de nummer 1 en nummer 2 van de overgangsklasse A op het programma. Er was vanuit Capelle aan den IJssel aardig wat publiek meegekomen om de verrichtingen van het achttal van Ton van der Laaken te zien. Nadat KCC/Hijbeko 2 de volle winst, 10-7 op de reserves van Oranje Wit (D) had gepakt, moesten ook de andere twee punten mee naar Capelle aan den IJssel. De wedstrijd stond onder leiding van Wim Hoekwater, die zonder assistent het strijdperk betrad.

Gelukkig heeft de regen zich aan zijn woord gehouden en bleef weg in Dordrecht. Om precies 15:30 uur begon de wedstrijd. Het werd niet een wedstrijd met een monsterscore gezien het pas in de 9e minuut 1-1 was. Na de time-out aan Capelse zijde, het liep gewoon nog niet, duurde het tot de 20e minuut alvorens KCC/Hijbeko los kwam van Oranje Wit (D). Binnen 7 minuten stond het 1-4. Een magere tussenstand, maar het was vandaag niet de dag van KCC/Hijbeko. Ook Oranje Wit (D) had uiterst veel moeite om de korf te vinden. Met een onverwacht schot van de thuisploeg moesten de spelers de kleedkamers opzoeken met een 2-4 ruststand.

Na de pauze stelde KCC/Hijbeko orde op zaken en had na 10 minuten spelen een ruime 4-7 voorsprong gepakt. Je zou denken, nu doordrukken en de punten zijn vandaag ook weer binnen. Het onwaarschijnlijke gebeurde. In de 20e minuut was het ineens 8-7 voor de thuisploeg en KCC/Hijbeko had de korf niet meer gevonden. In de 22e minuut al het laatste antwoord van KCC/Hijbeko (8-8). Oranje Wit (D) gooide een tweetal minuten later de wedstrijd op slot door de 10-8 te scoren. Een dubbele wissel aan de kant van KCC/Hijbeko kon de wedstrijd niet meer kantelen waardoor de eerste nederlaag een feit was.

Volgend weekend staat er weer een thuiswedstrijd om 15:30 uur op het programma en wel de 1e editie van de korfbalklassieker tussen KCC/Hijbeko en Nieuwerkerk. Een altijd beladen en spannende wedstrijd tussen de beide buren. Kan KCC/Hijbeko de fout van dit weekend wegpoetsen en de punten in eigen huis houden?

Doelpunten: Nolan den Boer 4x, Wilrik Wassink 2x, Michiel Last en Juliëtte Wassink ieder 1x.