KCC/SO natural speelde dinsdagvond 31 januari 2017 de halve finale van de Zuid Holland Korfbal Cup tegen (en bij) HKV/Ons Eibernest. De thuisploeg nam direct het initiatief en een 4-0 voorsprong, maar KCC/SO natural ging steeds beter spelen en bij rust waren de rollen alweer omgedraaid: 12-15. De tweede helft speelde KCC/SO natural uitstekend en tikte net de 35 goals niet aan. Eindstand 27-34.

Aan de Steenwijklaan in Den Haag moest overgangsklasser HKV/Ons Eibernest uit het bekertoernooi geknikkerd worden. KCC/SO natural zit dit seizoen in een lekkere flow, maar bekerwedstrijden zijn toch altijd net even anders. Lag het aan de dinsdagavond of ergens anders aan, maar KCC/SO natural begon uiterst zwak aan de wedstrijd en legde HKV/Ons Eibernest geen strobreed in de weg. Binnen 5 minuten een 4-0 achterstand. Apart was ook bij elk doelpunt de welbekende "Lingo-tune" wat maar bleef komen en komen. Ook het "strafworpensyndroom" was aanwezig in Den Haag want KCC/SO natural miste maar liefst 3! strafworpen. Toen de Haagse dadendrang eventjes ging liggen, kwam KCC/SO natural wat beter in de wedstrijd maar het was het nog niet helemaal. Ondanks dat, na 8 minuten gespeeld te hebben kwam het terug tot 4-3. In een uiterst sportieve wedstrijd waren er toch ook zo her en der want kanttekeningen aan het adres van de scheidsrechter en zijn assistent. Er werd veel voor wat dan ook afgefloten. KCC/SO natural had maar sporadisch langere aanvallen en was de bal snel kwijt en de rebound was ook niet goed. De thuisploeg daarentegen kon makkelijk meerdere keren aanleggen en "uitdelen".

Na de 4-3 wordt het 5-3 en via een ontketende Dekkers was het 2 minuten later weer 5-5. Dekkers was oppermachtig deze avond en zette zijn tegenstander vaak op het verkeerde been en knalde in alle hoeken raak. KCC/SO natural moest ondanks de 5-5 telkens in de achtervolging en kreeg geen grip op HKV/Ons Eibernest. Tot de 10-10 ging de wedstrijd heen en weer en het verschil telkens maar 1 of 2 doelpunten. Na de 10-10 was KCC/ SO natural gretiger en zwakte de thuisploeg af waardoor KCC/SO natural via Roest, Vos en Wierenga een 10-13 voorsprong pakte. Duels werden gewonnen en men kwam in een flow. Toch was KCC/SO natural zo nu en dan iets te gretig waardoor het op het randje speelde om veel vrije ballen of strafworpen tegen te krijgen, maar alles bleef netjes binnen de lijntjes. Via Sven Wierenga werd het 11-14 en werden de supporters nog getrakeerd op een blok van Mandy Biesbroek op haar dame, maar scheidsrechters Evertsen dacht daar anders over, het zou doorslaan zijn geweest. Gertjan Meerkerk bracht de ruststand met nog 7 seconden op de klok op 12-15.

Na de pauze was het KCC/SO natural dat voor de derde maal deze avond miste vanaf 2,5 meter. Roest maakte zijn fout goed door direct daarna de 12-16 te scoren. KCC/SO natural ging meer op de aanval naar binnen spelen wat resulteerde in veel vrije ballen, een koud kunstje voor Dekkers (13-17). In de 5e minuut weer een "showactie" tussen Roest en Meerkerk waarbij eerstgenoemde fraai afronde met één hand. De doelpunten vallen nu aan beide kanten in een rap tempo achter elkaar. Ook Dekkers steelt de show en is spatzuiver van grote afstand. HKV/Ons Eibernest blijft ook meescoren waardoor het gat telkens zo'n 5 punten blijft. Met nog een goede 12 minuten te gaan is het zelfs 20-28 en de supporters vragen zich af of men dik in de 30 eindigt. Met nog 10 minuten te spelen mogen de reserves Groeneweg, Verhoeff, Noordzij en de Vries hun opwachting maken voor Roest, Meerkerk, Wierenga en van Ofwegen. Steven Verhoeff is direct trefzeker en zoals de speaker het noemde, dhr. S. Verhoeff had gescoord. Ook de thuisploeg mist een strafworp, waardoor het 23-31 blijft. HKV/Ons Eibernest komt nogwel terug tot 25-32, maar Tessa Noordzij en Steven Verhoeff bepalen de eindstand op 27-34. Helaas werd de 35 niet aangetikt, maar KCC/SO natural kan terugkijken op een goede pot korfbal waarbij het de 2e helft HKV/Ons Eibenest in de greep had en zelf er lustig op los schoot.

Door deze overwinning speelt KCC/SO natural - in diezelfde HKV/Ons Eibernest hal - op dinsdag 21 februari om 20:30 uur de finale tegen PKC/SWKGroep (zij wonnen in de andere halve finale met 27-29 van GKV/Enomics). Een prima prestatie, waar ook RTV Rijnmond en TV West de nodige aandacht aan gaan besteden op TV. Om 19:00 uur wordt in diezelfde hal de finale bij de D gespeeld tussen Nieuwerkerk D1 (dat knap Sporting Delta uitschakelde) en Albatros D1.

Voor het bijwonen van de finale dient men een kaartje te kopen. Houdt de site in de gaten voor de voorverkoop!

Doelpunten:  Christian Dekkers 12x, Gertjan Meerkerk 5x, Eliza Roest en Sven Wierenga ieder 4x, Mariska Vos 3x, Steven Verhoeff 2x, Adriënne van Ofwegen, Mandy Biesbroek, Milou Wierenga en Tessa Noordzij ieder 1x.