Afgelopen woensdag speelde KCC/Hijbeko 1 de kwartfinale om de Hydrosteel Bokaal tegen eersteklasser Merwede. De ploeg van trainer/coach Jan Tromp speelde vrijwel de hele wedstrijd met drie invallers, maar had zoals verwacht weinig moeite met de ploeg uit Sliedrecht. Met name de eerste helft wist Merwede zich geen raad met de verdedigende druk van KCC/Hijbeko, kwam daardoor nauwelijks tot schot en maakte veel plaatsfouten. Hoewel KCC/Hijbeko aanvallend niet geweldig speelde, scoorden de zwart-witten wel en stond er een 13-4 ruststand op het scorebord. Na de rust schakelde KCC/Hijbeko een tandje terug en werd de wedstrijd enigszins plichtmatig uitgespeeld. Een compliment voor Merwede is nog wel op zijn plaats aangezien zij de tweede helft net zo veel wisten te scoren als de thuisploeg (9 keer). Met de eindstand van 22-13 konden beide ploegen dus tevreden zijn: KCC/Hijbeko is door naar de halve finale en Merwede zal niet ontevreden zijn met de tweede helft en de uitslag.

De andere halve finalisten zijn Vitesse (10-15 tegen KOAG), Kinderdijk (winst op DSO) en Nieuwerkerk (13-18 tegen OZC), de loting volgt binnenkort.
De halve finales worden gespeeld op dinsdag 26 januari 2010 in de Reijerparkhal te Ridderkerk.
Op dinsdag 16 februari 2010 is de finale in sporthal De Boog te Krimpen aan den IJssel.