Afgelopen zaterdag speelde KCC/SO natural de eerste zaalwedstrijd tegen Wageningen dat zich versterkt heeft met enkele regiospelers en het op het veld in de Hoofdklasse uitstekend doet.

20151107   KCC 1   Wageningen 1Na een niet zo geweldige oefencampagne was het voor KCC/SO natural zaak om er deze eerste competitiewedstrijd wel te staan. In de beginfase was het nog even aftasten met daardoor na tien minuten een lage 3-4 stand. Daarna volgde een slechte fase van de Capelse ploeg en liep Wageningen in tien minuten uit naar 4-11. Bongers en Carolus maakten gebruik van de nieuwe mogelijkheid om totaal acht keer te wisselen. Dat pakte goed uit zodat er bij rust een 10-13 stand op het scorebord stond.

De Capelse supporters hoopten uiteraard op een betere tweede helft maar het was Wageningen dat direct drie keer scoorde zodat het gat weer zes punten was (10-16). Het enige dat KCC/SO natural kon doen was aanhaken. Dat lukte tot 19-21, maar daarna werd het gat weer 5 punten (19-24) en dat verschil bleef eigenlijk de hele verdere tweede helft. Scheidsrechter Van der Terp floot af direct na het 12e doelpunt van Nik van der Steen bij een eindstand 26-33. Een zure nederlaag waarbij de heren van KCC/SO natural verdedigend geen enkele vat hadden op hun Wageningse opponenten die samen 30 goals maakten. Een slechte start van de zaalcompetitie en werk aan de winkel voor de ploeg om er zaterdag in de uitwedstrijd tegen SKF wel weer te staan.

De doelpunten werden gemaakt door: Nik van der Steen 12 (2), Sven Wierenga 5 (1), Milou Wierenga 4, Mariska Brands 1, Sanne Broeksma 1, Rosanne Visscher 1, Demi van Oosten 1, Steven Verhoeff 1 (tussen haakjes het aantal strafworpen).

Later meer.

Klik hier voor nog veel meer foto's van deze wedstrijd, het team van de week, de 1 tegen 1 in de rust en de handtekeningenjacht na de wedstrijd.