Afgelopen zaterdag speelde KCC/Delta Logistiek een echte vier punten wedstrijd tegen de nummer drie Oranje Wit. Bij winst zou KCC/Delta Logistiek op 5 punten voorsprong komen en bij verlies zou de voorsprong nog maar 1 punt bedragen. Genoeg ingrediënten dus voor een spannend duel.

Het strijdplan dat de trainers van Oranje Wit (Jan de Jager en Wouter Blok) hadden bedacht was bekend bij KCC/Delta Logistiek en de tegen maatregelen waren donderdag nog doorgenomen in de voorbespreking. Ondanks deze 'voorkennis' wist KCC/Delta Logistiek zich niet te ontworstelen aan met name de verdedigende druk van Oranje Wit. Er werd zelf zeker de eerste fase goed verdedigd maar de Capelse spitsen werden aan banden gelegd zodat er vier minuten voor rust een Hoofdklasse onwaardige 3-6 stand op het scorebord stond. In die laatste vier minuten werd er vervolgens wel gescoord zodat het 8-10 bij rust was.

In de tweede helft kwam de ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus terug tot 12-12 en hoopte het Capelse publiek dat KCC/Delta Logistiek erop en erover zou gaan. Maar niets was minder waar, een doelpuntloze periode van acht minuten betekende de 12-16 en die achterstand kwam de ploeg niet meer te boven. KCC/Delta Logistiek vocht tegen zichzelf in plaats van tegen Oranje Wit en het werd uiteindelijk 14-21. Een pijnlijke nederlaag voor de koploper die Oranje Wit nu op één punt achterstand weet en volgende week de lastige uitwedstrijd tegen DSC speelt.

Doelpunten: Mariska Brands 3x, Nik van der Steen, Steven Verhoeff, Milou Wierenga, Patrick Muurling en Sven Wierenga ieder 2x en Sanne Broeksma 1x.

Later meer.

Nog meer foto's van deze wedstrijd, het team van de week met hun 1 tegen 1 strijd en de interviews gemaakt door Peter van Dieren vind je hier.