Afgelopen zaterdag speelde KCC/Delta Logistiek 1 de thuiswedstrijd tegen Tempo. Met vier punten achterstand op koploper KVS moest de ploeg van Ton van der Laaken winnen om de aansluiting bij de top te houden. Helaas lukte dat ook deze keer niet en werd er met 14-15 verloren van de geelhemden.

Tempo is een tegenstander die de Capellenaren duidelijk niet ligt. De afgelopen jaren werd er altijd verloren, maar aangezien Tempo een matig zaalseizoen speelde en ook op het veld nog niet overtuigend presteert, wisten de zwart-witten dat er dit keer kansen lagen op twee punten. De wedstrijd kwam - mede door het weer - moeizaam op gang. In de 12e minuut maakte Tempo de 1-2, maar wist vervolgens een kwartier lang niet te scoren. KC/Delta Logistiek profiteerde daar jammergenoeg niet van, zodat het in de 27e minuut pas 3-3 werd en de rust bereikt werd met een 5-5 tussenstand.

Na rust vonden beide ploegen wat makkelijker de korf. In een kwartier liep Tempo uit naar 6-10 en leek de wedstrijd gespeeld. KCC/Delta Logistiek toonde echter veerkracht, en kwam twee minuten voor tijd op 13-14. Een strafworp voor Tempo betekende echter de 13-15 en de 14-15 voor KCC/Delta Logistiek viel te laat om nog te kunnen winnen. Jammer want er lagen zaterdag zeker kansen op meer. Door deze nederlaag moet KCC/Delta Logistiek zich nu richten op handhaving en om daar zeker van te zijn moet er nog minimaal één keer gewonnen worden.

Volgende week speelt KCC/Delta Logistiek om 15:30 uur uit tegen Avanti en zullen er punten gepakt moeten worden om definitief veilig te zijn. Dat wordt best lastig, want Avanti is het veldseizoen goed begonnen en heeft de degradatieplaatsen inmiddels verlaten. Dus wie weet tot ziens in Pijnacker.

Klik op bovenstaande foto of hier voor nog meer foto's van deze wedstrijd door Peter van Dieren.