Vanavond opende KCC/Delta Logistiek de zaalcompetitie met een thuiswedstrijd tegen SKF, een lastige tegenstander waar op het veld nog van werd verloren. Traditioneel werden de ploegen in het donker voorgesteld aan het publiek. De scheidsrechter van deze avond was Alex Vonhof, geassisteerd door Rob Gerritsen.

altKCC/Delta Logistiek wilde uiteraard revanche nemen na de uitnederlaag in de veldcompetitie. Dit werd ook direct duidelijk na een bliksemstart van de thuisploeg. Slechts 6 tellen na het eerste fluitsignaal had Stefan Dekkers al de mand geruisloos geraakt, direct gevolgd binnen de minuut door een strafworp voor SKF (1-1). Beide ploegen waren dus aan elkaar gewaagd. Via een vrije bal van Wilrik Wassink wordt het binnen de 1,5 minuut 2-1. Hierna grossieren beide ploegen in plaatsfouten en het moet allemaal veel simpeler en geduldiger, zoals de coaches hun ploeg bijbrengen. Het is een fair duel dat heen en weer golft. De schutters van beide ploegen, de heren Wassink en Hazendonk gaven elkaar geen meter ruimte. Toch pakt SKF inde 7e minuut een 2-3 voorsprong. Door onoplettendheid en slordigheid komt SKF makkelijk aan een strafworp waardoor de voorsprong gepakt kan worden. Mariska Brands maakt dan snel gelijk. SKF neemt een sprintje en zorgt weer voor een tweetal scores binnen 2 minuten waardoor de thuisploeg weer tegen een achterstand aan keek (3-5). KCC/Delta Logistiek speelt te onrustig in deze periode van de wedstrijd en produceert slechts korte aanvallen, waardoor de tegenpartij makkelijk kon overnemen.

Nadat de rust was wedergekeerd komt KCC/Delta Logistiek toch goed terug. Met een tip-in onder de korf van Stefan Dekkers en een strafworp van Steven Verhoeff staan de ploegen na ruim 13 minuten weer gelijk (5-5). Wanneer SKF iets teveel ruimte krijgt zorgen drie schoten voor een 5-8 voorsprong voor de ploeg uit Veenendaal. Een time-out voor SKF brengt beide kampen even naar de zijlijn om de verdere tactiek te bespreken. Dit is voor KCC/Delta Logistiek een goed moment, want het draaide niet bij de ploeg.

Wanneer de concentratie nog niet optimaal is bij de ploeg van Van der Laaken ziet SKF zelfs de kans om op 5-9 te komen. Men kon zelfs permiteren om een strafworp te missen. Met nog een 10-tal minuten te gaan is het 6-10 en dan breekt de beste fase van KCC/Delta Logistiek aan. KCC/Delta Logistiek gaat er weer in geloven en is fel tot op het bot. Stefan Dekkers maakt middels een eenhandige omdraaibal en een  "hoekje" persoonlijk de 7-10 en 8-10. Na een zeer lange aanval mag Wilrik Wassink plaatsnemen op de stip en de 9-10 scoren. Mariska Brands, gekoppeld aan Sietske van de Sande speelde een puike pot en maakte het Van de Sande uiterst moeilijk. Helaas kan KCC/Delta Logistiek niet voorkomen dat SKF in de laatste minuut nog tweemaal de korf weet te vinden waardoor de ruststand op 9-12 wordt  bepaald.

Na rust was het SKF dat het initiatief hield. De eerst score na de thee was van de gasten (9-13), maar toen ook het Capelse publiek achter de ploeg ging staan (wat meteen zorgde voor een veel betere sfeer) leken de zwart-witten de wedstrijd te over te gaan nemen. Sven Wierenga speelde zich "in the picture" door de 10-13 en 11-13 te scoren. Via 11-14 zorgden Mariska Brands en wederom Sven Wierenga voor de aansluiting. Met nog 25 minuten te gaan was het 13-14. Twee minuten later is het alweer gelijk (15-15). SKF lijkt in paniek te raken en het Capelse "hoekje" gaat zich steeds meer bemoeien met de wedstrijd. De spelers worden opgezweept wat ook meer power met zich meebrengt. Ondanks de grote Capelse druk kan men niet voorkomen dat het met nog 10 minuten te gaan 16-18 is. Na enkele wissels aan de kant van SKF, een heuse "buzzerbeater" van Wilrik Wassink die een doorloper fraai afronde. Sven Wierenga wist daarna wederom de mand te vinden waardoor er nog met 8 minuten te spelen een gelijke stand 18-18 op het bord stond. Maar een voorsprong werd niet gepakt. Omdat KCC/Delta Logistiek de korf niet meer wist te vinden kreeg SKF de kans om uit te lopen en deed dat ook naar 18-20. De 19-20 was nog voor de statistieken maar een nederlaag kon niet voorkomen worden.

Hoewel de ploeg van Ton van der Laaken heel de wedstrijd achter SKF aan liep, waren er zeker kansen op een punt, hopelijk wordt de die lijn volgende week voortgezet. Om 18:30 uur speelt de hoofmacht in Scheveningen tegen KVS, al waarna de reserves om 20:00 uur aantreden tegen het derde team van KVS.

Doelpunten: Wilrik Wassink 5x, Stefan Dekkers en Sven Wieringa ieder 4x, Mariska Brands 3x, Steven Verhoeff, Ingeborg Hofland en Esther den Boer ieder 1x

Klik hier voor nog meer foto's van Peter van Dieren.