Zaterdagavond 27 januari 2024, ronde 10 van de Kenonz Korfbal League. De selectie heeft nu alle ploegen eenmaal gehad en de returns starten. Het Bennekomse DVO/Transus kwam op bezoek in Capelle aan den IJssel. De vraag was hoe KCC/CK Kozijnen voor de dag zou komen tegen deze ploeg die speelt voor de kruisfinales in AHOY. In de heenwedstrijd was het 24-18 voor de ploeg van oud KCC_trainers Richard van Vloten en Marc Verberk. In een knotsgekke wedstrijd waar van alles gebeurde, van onbegrijpelijke arbitrale beslissingen, tot het uittesten van de nieuwe spelregels. Het kwam allemaal voorbij. De wedstrijd stond onder leiding van het koppel Buis/Miechels.

KCC/CK Kozijnen 1 - DVO/Transus 1Bij KCC/CK Kozijnen speelde Tessa Noordzij een jubileumwedstrijd, haar 50e Korfbal League duel. Verder begon Michelle Jongerburger in de basis en bij DVO/Transus bleef Daniëlle Boadi aan de kant.

Dan de wedstrijd. Er waren mooie koppeltjes in het veld. De vlugge Gertjan Meerkerk was gekoppeld aan Julian Middelkoop. Annelie de Korte kreeg te maken met Michelle Jongenburger. De eerste Capelse aanvallen in de beginfase waren goed, door het sterke reboundwerk van Sydney Schol, maar KCC/CK Kozijnen was nog zoekende. Na 2,5 minuut was het 0-2 door tweemaal Koen van Roekel. Ondanks de 0-2 waren de Bennekomse aanvallen ook nog niet optimaal.

Na ruim drie minuten was het Randy Oosting met de 1-3. Verdedigend moest de ploeg uit Capelle aan den IJssel wel alle zeilen bijzetten. Na acht minuten viel pas de aansluitingstreffer via Tessa Noordzij (2-3). De 2-5 had een “luchtje”. Meerkerk die vol naar binnen vloog kreeg een strafworp mee. Er zou een speler van KCC/CK Kozijnen in zijn baan zijn gaan staan. Julian Middelkoop had Meerkerk prima verdedigend onder controle. Meerkerk probeerde van alles om de aanvallen in Bennekoms voordeel te beslissen.

Koen Collée zorgde voor de 3-5, maar Annelie de Korte maakte de 3-6, maar was haar schot niet verdedigd? In alle commoties kreeg Coach Wilrik Wassink een gele kaart. Onbegrip bij de arbitrale beslissingen want korfbalsport is ook emotie.

DVO/Transus bleef de aanval zoeken. Via de oud-speler van KCC/CK Kozijnen Meerkerk werd het 6-10, maar wederom was er onbegrip bij het publiek en langs de kant. Vol op het blok lopen werd beloond met een strafworp. Buis en Miechels hadden hun handen vol. Na de 7-11 pakte KCC/CK Kozjnen een slimme time-out om de rust te bewaren. Na de time-out scoort DVO/Transus snel de 7-12 en 7-13 en moest KCC/CK Kozijnen uitkijken dat de marge niet te groot werd. De laatste drie minuten waren voor de thuisploeg. Noordzij, Middelkoop, een fraaie one-hander onder de korf nadat hij zijn eigen rebound had gevangen en Collée zorgden voor een 10-13 ruststand.

Vlak na de start van de tweede helft komt Demi van Oosten in het veld voor Tessa Noordzij, die direct daarna ook naar het andere vak verhuisde voor Michelle Jongerburger. Binnen 30 seconden was het via Meerkerk al weer 10-14 en werd daarna het doelpunt van De Korte geannuleerd wegens contact met de paal. Hierna, 2,5 minuut later een rommelige fase, waarin van alles gebeurt. De wedstrijd lag minuten stil. Wanneer Van Oosten onder de korf “dacht” haar schot te promoveren tot doelpunt, werd deze wegens verdedigd afgekeurd, tot groot onbegrip van de coaches. Door de spanning wat er allemaal op de vloer gebeurde, kreeg coach Henno Ploeg een gele kaart van scheidsrechter Miechels. In de daaropvolgende hectische minuten werd volgens Miechels 1+1 = 3 en kreeg Ploeg tot zijn verbazing de rode kaart. Gelukkig, na een check in de spelregels, corrigeerde de juryvoorzitter de arbitrage uiteindelijk en werd de rode kaart geseponeerd.

Nadat de gemoederen waren gaan liggen, kon de wedstrijd verder. Sanne Alsem, die deze avond erg op dreef was, zorgde samen met Julian Middelkoop voor de aansluiting (11-14 en 12-14). Ondanks de aansluiting was het weer Meerkerk voor de 12-15 en 12-16. Van Oosten zorgde voor de 13-16, maar via De Korte en wederom Meerkerk werd het 13-18. Na een Bennekomse time-out kwam Stefan Dekkers in het veld voor Middelkoop, die in het andere vak Oosting kwam vervangen. Dekkers moest nu Meerkerk bestrijden. Met nog 10 minuten te spelen schiet Alsem tot tweemaal toe raak (15-18 en 16-18) en zou er een spannend einde volgen. Is KCC/CK Kozijnen in staat om te stunten tegen DVO/Transus? Helaas was de ploeg niet meer bij machte om voldoende te scoren. DVO/Transus stelde snel orde op zaken en liep gestaag uit naar 16-21. Er waren nog ruim 6 minuten te spelen. Met nog 5 minuten te gaan en met haar zesde treffer van de avond is het Sanne Alsem met de 17-21. KCC/CK Kozijnen bleef mee scoren, maar het gat was te groot. Koen Collée en Randy Oosting zorgden voor de laatste Capelse doelpunten waardoor er een 20-24 eindstand op het scorebord stond.

Een zeer hectische avond in Capelle aan den IJssel waar van alles gebeurde. KCC/CK Kozijnen speelde een goede wedstrijd en had DVO/Transus op veel momenten goed onder controle. Ook was de ploeg dichtbij een stuntje, maar DVO/Transus stelde op de juiste tijd orde op zaken.

Komend weekend reist de selectie van KCC/CK Kozijnen af naar de hoofdstad Amsterdam waar AKC Blauw Wit de tegenstander zal zijn. Kan de ploeg van Wassink en Ploeg de goede wedstrijd tegen DVO/Transus een vervolg geven en de punten meenemen naar Capelle aan den IJssel? De late middagwedstrijd start om 16:30 uur.

Doelpunten: Sanne Alsem 6x, Randy Oosting 4x, Julian Middelkoop en Koen Collée ieder 3x, Tessa Noordzij 2x, Demi van Oosten en Laura van der Linden ieder 1x.

Alle informatie over de wedstrijd kan je hier terugvinden (terugkijken, samenvatting en statistieken).
Pauline van Brero schoot een mooie fotoserie.