Met KZ/Keukensale.com thuis in Sporthal Schenkel stond er voor de ploeg van Wilrik Wassink en Henno Ploeg wederom een enorme uitdaging op het programma. Het zou een heerlijk avondje moeten gaan worden. De ploeg van Tim Bakker en Maarten van Vliet wil duidelijk mee gaan doen met de top 4. Met Anouk Haars en Alwin Out terug in de basis, begon men in de sterkste opstelling. KCC/CK Kozijnen moest het deze week nog steeds doen zonder Randy Oosting en ook Demi van Oosten was niet beschikbaar. Stefan Dekkers, de uiteindelijke topscoorder met zes doelpunten, en Sophie Dijkxhoorn waren hun vervangers. Door een fel spelend en makkelijk scorend KZ/Keukensale.com kwam KCC/CK Kozijnen geen moment in de wedstrijd en werd volledig weggeblazen (16-30).

20231202   KCC 1   KZ 1Het was vanaf het eerste fluitsignaal al direct duidelijk dat KCC/CK Kozijnen volle druk moest geven want KZ had een bliksemstart. Verdedigend werd KCC/CK Kozijnen direct onder druk gezet en had slechts korte eenschots-aanvallen. De afronding duurde lang en was moeizaam. KZ was inmiddels al weggelopen naar een 0-3 stand. Het eerste Capelse doelpunt kwam pas na zes minuten spelen. Invaller Stefan Dekkers mocht een zelf versierde strafworp noteren (1-3). Een makkelijk schietend KZ was niet te houden. KCC/CK Kozijnen moest alle zeilen bij zetten om onder de Zaanse druk uit te komen. Na nog geen kwartier spelen was het al 2-7. Na 10 minuten was het Sophie Dijkxhoorn met de 3-7, maar KZ bleef doorgaan. Vooral Esther Cordus was niet te stoppen. Sanne Alsem werd vervangen door Michelle Jongenburger voor meer grip op Cordus, maar dat lukte niet. Na dik 20 minuten was het al 3-11 en was het te hopen dat de Capelse ploeg het nu beetje bij beetje ging oppakken. Stefan Dekkers, die KCC/CK Kozijnen bij de hand nam voor een eindsprintje, zorgde ervoor dat de schade voor rust beperkt bleef tot 8-13. Gezien de eindfase van de eerste helft leek KCC/CK Kozijnen weer wat terug te zijn in de wedstrijd.

Dat bleek slechts van korte duur. Direct na de start in de tweede helft opende Cordus binnen 10 seconden met de 8-14. Toen ging het ineens heel hard. Binnen vijf minuten was het al 9-17. Een strafworp aan Capelse zijde ging mis, typerend voor deze wedstrijd. De Capelse doelpunten vielen gewoon niet. Veel korte schoten en in de rebound werd weinig gewonnen. Bij KZ lukte bijna alles. Van 9-17 schoot KZ binnen zeven minuten door naar 9-23 en leek een monsterscore in de maak. Er stonden nog ruim 12 minuten op het scorebord. De 10e treffer kwam van Sydney Schol en KZ trakteerde het publiek nog op mooie doelpunten. Beide ploegen gingen vervolgens veel wisselen, waarbij veel spelers van het tweede speelminuten kregen. De time-out 10 minuten voor tijd van KCC/CK Kozijnen mocht ook niet baten. Laura van der Linden en Stefan Dekkers zorgden nog voor de 11e en 12e treffer bij de Capellenaren, maar KZ was inmiddels uitgelopen naar 12-28. Carlo de Vries zorgde nog voor een onvervalste buzzerbeater bij 12-29. De 13-29 van Sydney Schol, die knap een actie in de lucht afrondde, was even een opleving voor de supporters, maar de wedstrijd was allang gespeeld. Stephan den Boer mocht zijn debuut maken in het vlaggenschip en kwam Koen Collée vervangen. In de slotfase lukte het KCC/CK Kozijnen nog een aantal doelpunten mee te pikken. Het krachtsverschil bleef echter groot en uiteindelijk stond er na het laatste fluitsignaal een 16-30 eindstand op het bord.

Komende speelrondes zal het lastig blijven om de eerste punten bij te schrijven. Met volgende week zaterdag om 15:30 uur de wedstrijd tegen PKC/Vertom in Papendrecht en de week daarop thuis tegen DOS’46/VDK Groep wordt het een hels karwei om van de hatelijke nul af te komen.

Doelpunten: Stefan Dekkers 6x, Sydney Schol 3x, Timo van Dieren, Laura van der Linden en Koen Collée ieder 2x, Sophie Dijkxhoorn 1x.

De wedstrijd kan je hier terugkijken op Eyecons.
Meer info over deze en andere wedstrijden vind je in de Kenonz Korfbal League Recap.
Peter van Dieren heeft weer een album met foto's van deze wedstrijd.