Zaterdagavond 22 december 2018, de laatste KL-wedstrijd van het jaar 2018 tegen Blauw-Wit (A) Plaats van handelen Amsterdam. Het is een echte klassieker. 020 vs 010. Ook een avond met een optreden van Broederliefde. Niet de bekende muziekformatie, maar de clash tussen Christian en Stefan Dekkers. Wie zal deze onderlinge broerderstrijd winnen?  Beide heren mochten het niet 1 op 1 tegen elkaar opnemen, maar onze Dekkers kwam als winnaar uit de onderlinge strijd.

In een sfeerloze Amsterdamse hal, moest je er gewoon bij zijn om deze strijd te zien. Geen live-stream voor de fanatieke KCC-supporters, wat tegenwoordig toch wel een must is. Maar om de koude hal om te toveren tot een ware arena waren er wat hooligans meegereisd naar de hoofdstad. De Negende Man had een perfecte wedstrijdvoorbereiding achter de rug en was vanaf de eerste seconde aanwezig, wat menig Amsterdammer verbaasde. Gedurende de hele wedstrijd was er vocale ondersteuning, wat de ploeg van Wolsink en Van der Steen nodig had. Samen met de Negende Man speelde KCC/SO natural een puike wedstrijd. Hier en daar moet de ruwe Capelse diamant nog wat geslepen worden, maar wanneer je 14 seconden voor tijd bij een overtreding aan de middelnlijn geen vrije bal krijgt voor een unieke kans op 21-21, is de nederlaag een feit.

Met de "Amsterdamse" Dekkers in de basis en Marc Broere op de reservebank begon de wedstrijd om 19:30 uur, die onder leiding stond van de jonge scheidsrechter De Groot en zijn assistent Rombouts. De arbitrage moest de nodige brandjes blussen in de wedstrijd, want er waren soms heftige emoties in en om het veld. Binnen 2 minuten is het 2-1 waarna KCC/SO natural direct doorstoomt naar een 2-5 voorsprong. KCC/SO natural speelt fris en gedreven en Verhoeff mag menig duel onder de korf uitvechten met Pascal Frieswijk. Dekkers, die van KCC/SO natural neemt het op tegen Momo Stavenuiter, die hem wel ruimte geeft om aan te leggen, maar wel moet er voor elke actie diep in de buidel getast worden. Middelkoop krijgt te maken met Christian Dekkers. De debutant in de hoofmacht heeft het moeilijk en moet vol gaan. Inmiddels gaat de Negende Man zich telkens meer bemoeien met de wedstrijd en zo is er een "sluikreclame" voor een bekend shampoomerk en wordt bij elke goal van Stefan Dekkers, Steef is on fire gezongen.

Behrens staat heerlijk te rebounden tegen Otto Fabius en kan zelf ook makkelijk aanleggen en komt tot 5 goals in de wedstrijd. Na de 2-5 moet Schep zijn manschappen naar zich toe roepen want KCC/SO natural is hot en het loopt niet bij de blauw-witten. Na de time-out komt Blauw-Wit tot 4-5. Sommige spelers kan je wat minder strak aanpakken, bij andere spelers moet je gewoon alert zijn. In de 7e minuut een hard blok van Behrens op een schot van Fabius en de reservebank, samen met de Negende Man is los. Bij de Amsterdammers gaat het telkens soepeler lopen en KCC/SO natual moet op het vinkentouw blijven. Aanvallend is het een stukje minder en duels gaan verloren. Zo stond de ploeg van Wolsink en Van der Steen na 5 minuten met 2-5 voor, zo staat de ploeg met nog 9 minuten tot de rust 8-7 achter. Wanneer het wat feller wordt, moet scheidsrechter De Groot regelmatig ingrijpen en laat hij KCC/SO natural op rapport komen en Blauw-Wit komt er met een sisser vanaf. Na de 8-7 neemt KCC/SO natural een time-out. De goede flow is weg. De time-out werpt haar vruchten direct af met een fraai schot van Stefan Dekkers (8-8). De 9-10 van Van Ofwegen is een beauty na een zeer goede Capelse aanval. Hoe fraai de 9-10, hoe makkelijk de 10-10 wegggeven wordt. Blauw-Wit krijgt kansen maar ziet ze niet makkelijk vallen. In de laatste 5 minuten wordt er gestreden voor elke meter, 11-10 Blauw Wit,  11-11 KCC/SO natural. In de laatste minuut wordt het makkelijk 12-11 en dan mist Christian Dekkers een stip voor 13-11. Wanneer KCC/SO natural de laatste aanval uitspeelt wordt er niet handig omgegaan met de schotklok en de tijd. Er wordt geschoten zonder rebound en de thuisploeg krijgt nog een kans en Christian Dekkers sluit de 1e helft af met een onvervalste buzzer-beater (13-11). Een prima (maar wel enigszins onnodige) tussenstand.

Na de pauze schiet Biesbroek de Capellenaren snel naar een 13-12 stand. Inmiddels lopen de gemoederen soms hoog op, want als KCC/SO natural moet je 200% geven voor een vrije bal of strafworp, dan een club als Blauw-Wit. Als alles weer rustig is, gaat de wedstrijd verder en loopt de thuisploeg uit naar een 15-12 voorsprong. Inmiddels is Groeneweg in het veld gekomen voor Verhoeff en schiet dan ook direct de 15-13 binnen. Dat is toch lekker binnenkomen. Bij de vakwissel komt Verhoeff terug in het veld. Momo Stavenuiter en Lorraine Vissers schieten de Amsterdammers naar een 17-13 stand. Dan brengt Stefan Dekkers KCC/SO natural terug tot 17-15. Groeneweg komt voor Middelkoop en moet het aanvallend gaan doen. Groeneweg met een fraaie actie wordt niet beloond met een doelpunt, maar onder de korf is het Behrens met een tip-in (17-16). Inmiddels maakt de Negende Man nogmaals duidelijk dat er zonder hun geen sfeer is in de BW-hal. Tessa Noordzij komt in het veld voor Wierenga en met nog een kleine 9 minuten te spelen is het 18-18. Aanvallend moet KCC/SO natural meer de rust bewaren. Dan komt Marc Broere in het veld en gaat men op ervaring spelen en diezelfde Broere schiet, met nog 7 minuten te gaan de 19-18 binnen. Met nog een kleine 6 minuten te gaan Schiet Stefan Dekkers de 20-19 binnen en komt er een spannend slot aan. Ondertussen wat ophef aan de jurytafel omtrent het wisselen maar als alle administratie weer op orde is, kan het spel verder. Dan schiet Christian Dekkers de 21-19 binnen en lijkt het beslist te zijn, ondanks dat er nog 5 minuten te spelen zijn. KCC/SO natural weet de korf niet meer te vinden. Met nog 2 minuten op de klok komt er een schotklokoverschrijding van Blauw-Wit en met nog precies 1 minuut te spelen schiet Behrens, na een vrije bal van Groeneweg de 21-20 op de borden en dan komt er nog een heet laatste minuutje. De Negende Man gaat 1 minuutje staan voor KCC. Met nog 19,4 seconden op de klok een duwovertreding van de thuisploeg waardoor KCC/SO natural nog een kans krijgt. Met een streep naar de middenlijn op Groeneweg, moet scheidsrechter De Groot in een splitseconde beslissen wat er gebeurd. Is het een duw in de rug en een vrije bal voor KCC/SO natural en een opgelegde kans voor 21-21 of niet? De Groot beslist, dat er niks aan de hand is en laat het spel doorgaan. Een onderschepping voor Blauw-Wit betekent dat de punten in Amsterdam blijven. Eindstand 21-20.

Een zuur einde voor KCC/SO natural, dat heeft laten zien dat het ook tegen een topclub mee kan, maar weer geen punten pakt. Het afrondingspercentage moet omhoog en de gretigheid/secuurheid moet bijgeschaafd worden. Stefan Dekkers wint de broerderstrijd qua goals maar Christian pakt de punten. Wolsink en Van der Steen hebben 3 weken de tijd om alle puntjes op de I te zetten.

Na de "winterstop" gaat het Cashback World Korfbal League circus verder op zaterdag 12 januari 2019 met een thuiswedstrijd tegen koploper Fortuna/Delta Logistiek, met een weerzien van Nik van der Steen. Het zal wederom een lastige wedstrijd gaan worden voor de ploeg uit Capelle aan den IJssel. Maar met bloed, zweet en de Negende Man moeten er mogelijkheden zijn.

Voor deze wedstrijd speelt de selectie in het begin van het nieuwe jaar (5 januari 2019) een oefenwedstrijd tegen Avanti (P) in Pijnacker.

Doelpunten:  Stefan Dekkers 9x, Mark Behrens 6x, Demi van Oosten 2x, Adrienne van Ofwegen en Mandy Biesbroek en Stephan Groeneweg ieder 1x

De wedstrijd terugkijken kan hier (met live commentaar van De Negende Man)