Wat een geweldige opkomst voor het 55+ toernooi. 42 koppels hadden zich opgegeven en waren ook allemaal aanwezig. Na de inschrijvingen en het (gratis bakkie koffie) werd het toernooi door Piet geopend. Piet wist te vertellen dat het volgens de buienradar pas rond 5 uur zou gaan regenen dus een prachtige warme zomerdag lag in het verschiet. Maar hij vergat te vertellen dat hij de avond daarvoor voor het laatst had gekeken op de buienradar. Na wat afwijkende spelregels, uitgelegd te hebben werd het toernooi geopend en wenste Piet alle deelnemers een fijne en sportieve dag toe. Na nog even de nadruk gelegd te hebben dat er met de warmte voldoende gedronken moet worden en de barbezetting daar op voorbereid was, gingen de eerste wedstrijden van start.

Kort na de eerste wedstrijden werd het al gauw wat donkerder en begon het te onweren. De spelers werden van de buitenbanen gehaald dit in verband met hun eigen veiligheid. Kort daarop kwam de regen met bakken naar beneden en daar zijn onze buitenbanen echt niet op berekend. Grote plassen waren het gevolg en iedereen was naar de binnenbanen gevlucht. Maar gelukkig knapte het weer snel op en zelfs enkele buitenbanen waren weer bespeelbaar. De kantine draaide op volle toeren er werd voldoende gedronken en gegeten.

Tijdens het toernooi tekende zich de kanshebbers al af, er waren heel wat koppels die tot dan toe alle 4 de wedstrijden hadden gewonnen en onderling werd uitgezocht wie er het beste voorstond. Voor hen allen waren er nog steeds kansen om in de prijzen te vallen. De sfeer was heel goed en iedereen had het uitstekend naar hun zin. De temperatuur was erg hoog en het was best wel hard werken. Na wat moeilijkheden met de loting van de laatste ronde kon er nog op tijd aangevangen worden met de laatste 5e partij. Jaap en Henny die ook tot de kanshebbers behoorden wisten ook hun laatste partij te winnen alleen de tegenstanders wisten net genoeg punten van hen af te snoepen dat ze net buiten de prijzen op de 4e plaats eindigden met 5 gewonnen wedstrijden en 19 pluspunten. Wat op zich een geweldige prestatie is.

Nadat Piet alle vrijwilligers bedankt had voor hun geweldige inzet werd er overgegaan tot de prijsuitreiking. Helaas deze keer geen KCC-ers bij de eerste drie, maar Jaap en Henny zijn toch verdienstelijk 4e geworden. De eerste prijs ging naar het koppel Els en Peter Philips van  KCR Ridderkerk met 5 gewonnen wedstrijden en 40 pluspunten.  2e prijs  was voor Huub en Cora van Leeuwen  van Jeu de Boules vereniging JVB uit Bergambacht  met 5 gewonnen wedstrijden en 25 pluspunten. De 3e prijs ging uiteindelijk naar Ans van Varik en Anita v/d Herik spelend voor Boules Amis ook met 5 gewonnen wedstrijden en 21 pluspunten. Alle winnaars nogmaals van Harte Gefeliciteerd. Na afloop en een laatste borrel ging iedereen tevreden naar huis en kon de organisatie terugkijken op een geslaagde Jeu De Boules dag.

P. Ploeg

Klik hier voor de volledige uitslag.
Klik op bovenstaande foto of hier voor nog enkele foto's.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 4 mei 2024 tegen Fiks 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties