Op een zonovergoten maar winderig sportpark de Schenkel werd afgelopen zaterdag aangetreden tegen Sporting Delta, De ploeg uit Dubbeldam strijdt tegen degradatie en zou de huid duur verkopen. Er ontspon zich een spannende wedstrijd maar de hoofdrol was weggelegd voor de scheidsrechter. Na de ladies-day van verleden week had hij besloten om er een arbiter-day van te maken. Na de vele strafworpen die hij, voor het merendeel aan Sporting Delta, had toegekend was de beslissende stip in het voordeel van KCC/Delta Logistiek. Door ook nog 2 gele kaarten uit te delen was de one-man show perfect tot uitvoer gebracht.

Daar tussendoor werd ook nog gekorfbald. Het was allemaal niet hoogstaand maar wel heel spannend. KCC/Delta Logistiek is nog steeds niet op het nivo van de zaal en heeft moeite de draad weer op te pakken. Sporting Delta profiteerde hiervan. Met een uitstekende instelling traden zij de zwartwitten tegemoet. De strijd ging dan ook gelijk op. Sporting scoorde als eerste en KCC/Delta Logistiek maakte gelijk. Dat ging zo door tot 3-3. Daarna lag het initiatief bij KCC/Delta Logistiek maar nu wist Sporting steeds weer aan te haken. We gingen de rust in met het kleinst mogelijk verschil. 9-8.

Na de thee hetzelfde spelbeeld. Alleen, nu kwam KCC/Delta Logistiek wat vaker op een 2-punts voorsprong. Toch konden de Capellenaren het verschil niet maken en op een gegeven moment stond Sporting Delta weer op voorsprong 12-13. Bianca werd ingebracht voor Chantal en dat zou meteen zijn vruchten afwerpen. Haar eerste schotpoging was raak en de partijen stonden weer gelijk 13-13. Na 14-14 lukte het onze aanval niet meer om de mand te vinden. Sporting Delta zag de kans schoon en forceerde puur op wilskracht een voorsprong 14-15. Het zou zelfs nog 14-16 worden. Met nog maar vierenhalve minuut te gaan leek deze voorsprong beslissend te zijn.

Stephan werd vervangen door Wouter en Kathy zorgde binnen de halve minuut uit een wegtrekker weer voor aansluiting en met nog 4 minuten op de klok leek alles weer mogelijk. Zeker toen Nik 2 minuten later met een afstandschot, wat met een enorme stuit op de rand van de mand toch nog binnenviel, voor de gelijkmaker. 16-16 Het moest dus in de slotminuten gaan gebeuren. Vooral de dames werden nu uitgespeeld maar ook Sporting Delta deed nog verwoede pogingen de winst binnen te halen. Een doorbraakpoging van Milou werd beloond met een strafworp en Wouter was zo koelbloedig om het kadootje uit te pakken. 17-16. Op de klok was de laatste minuut al ingegaan. Sporting Delta was dermate aangeslagen dat ze al weer snel balverlies leden. KCC/Delta Logistiek hoefde daarna alleen nog maar de tijd vol te maken. Althans dat vonden wij, langs de kant. De scheids echter niet. Die liet nog driemaal de bal naar de Sporting aanval gaan. De eerste 2 pogingen werden direct door KCC/Delta Logistiek onderschept. Het is maar goed dat de derde poging eindigde in een, overigens gemist, schot anders zou er waarschijnlijk nog een vierde kans gegeven worden. Nu vond hij het welletjes en floot af en waren de punten binnen.

Gelukkig voor KCC/Delta Logistiek en triest voor Sporting Delta. Koen verving vandaag de afwezige Kain, deed dat uitstekend en wist ook nog tweemaal te scoren. Nog 3 wedstrijden te gaan de komende week. Toch zal de ploeg van coaches Wilrik en Robin dan uit een ander vaatje moeten tappen en zal vooral de spirit weer terug in de ploeg moeten komen. Maar met gerenommeerde tegenstanders als DVO en PKC zal dat ongetwijfeld lukken. Maar eerst woensdag voor de beker tegen RWA. Tot dan.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen