Nadat PKC/Hagero C1 in eigen hal het NK had geopend met een gelijkspel tegen De Meeuwen, is het om half twaalf de beurt aan onze eigen C1 voor hun NK-debuut tegen Dalto, de kampioen van hoofdklasse A. Een gevaarlijke tegenstander die in de zaalcompetitie slechts 1 x had verloren en de overige wedstrijden gewonnen met vrijwel uitsluitend zeer “grote cijfers”.

Dalto mag beginnen in de aanval tegen het vak van Dominique, Zita, Aaron en Timo, maar komt niet direct tot scoren. Het aanvalsvak van KCC/Delta Logistiek met Anouk, Nina, Dennis en Julian probeert met enkele schoten het initiatief te nemen, maar het is duidelijk dat het voor beide ploegen nog “zoeken” is naar de scherpte en de juiste controle over de zenuwen. Over en weer worden ook de eerste vrije ballen niet doeltreffend benut en ook de tweede gaat er bij Dalto niet in. De verdediging van KCC ziet er solide uit en er wordt keihard gewerkt. Toch is het Dalto dat in de zesde minuut de score opent met een afstandsschot: 0-1.

Nog geen halve minuut later is daar het antwoord van KCC/Delta Logistiek. Met een loepzuiver schot laat Anouk de 1-1 op het scorebord zetten. Helaas komt nog een halve minuut later Dalto weer op voorsprong en scoort met een doorloper de 1-2. Nog binnen dezelfde minuut is het echter Dominique die van achter de korf (Moeder van Do: “dat doet ze anders nooit”) met een fraai schot de stand weer gelijk trekt: 2-2. Tot een minuut voor de rust wordt er gezocht naar de juiste combi’s maar er is nog niet genoeg scherpte bij beide ploegen om nog eens tot scoren te komen. Dalto dreigt dan echter met een voorsprong de rust in te gaan, want zij krijgen een strafworp. Gelukkig voor KCC/Delta Logistiek wordt deze echter gemist en zo gaan de kids rusten met een stand die het spel tot zover recht doet: evenwicht.

Na de rust, waarin ongetwijfeld de peptalk van de onvolprezen C1-staff zijn werk doet, gaat de aanval van KCC/Delta Logistiek furieus uit de startblokken. Al in de eerste minuut volgt een serie van 3 schoten achtereen dankzij sterke rebound-acties, afgerond met de 3-2 van Julian. Deze eerste voorsprong sterkt het vertrouwen van onze KCC-spelers zichtbaar. In de derde minuut laat Julian met een doorloper zien dat KCC/Delta Logistiek controle begint te krijgen: 4-2. Direct daarna is echter weer de beurt aan Dalto en zij houden met een afstandsschot de aansluiting: 4-3.

KCC/Delta Logistiek blijft drukken en krijgt een vrije bal die door Zita doeltreffend wordt afgerond zodat de marge weer op 2 komt: 5-3. Er volgt weer een goede aanvalsserie van KCC/Delta Logistiek die dit keer niet in een doelpunt eindigt. De verdediging van KCC staat echter als een huis en na een onderschepping van Aaron is het weer de beurt aan Anouk om te scoren, 6-3 met nog een kwart wedstrijd te gaan en het publiek begint al te mompelen over een eerste overwinning.
Als in de negende minuut Julian een strafworp krijgt en deze op zijn bekende stoïcijnse wijze zelf benut, lijkt het met 7-3 gedaan met Dalto. Met nog een halve minuut te gaan krijgt KCC wederom een strafworp en dit keer is het Zita die koel als altijd deze benut en 8-3 laat noteren. De laatste stuiptrekkingen van Dalto zijn twee vrije ballen, waarvan de laatste enkele seconden voor het eindsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter in de korf verdwijnt. Zo wint KCC/Delta Logistiek C1 de eerste NK-wedstrijd met 8-4 en zetten zij een sterke basis neer voor een fraai vervolg van het toernooi.