Afgelopen zaterdag speelde onze A1, net als de B1 en het 2e, tegen DSC in Eindhoven. De wedstrijd van de A1 was er een waarbij echt iets op het spel stond. De A1 MOEST namelijk winnen om voor een kruisfinaleplaats in aanmerking te komen en dan nog was men afhankelijk van de uitslag bij DOS’46 tegen concurrent DVO. Dat er strijd geleverd zou moeten worden daar was een ieder wel van overtuigd. DSC  had in het begin van de competitie DVO al zonder punten naar huis gestuurd en in Bennekom werd maar nipt verloren. Ook tegen KCC/Delta Logistiek in de Schenkelhal had DSC tot 5 minuten voor tijd de beste papieren. Een wonderbaarlijke revival bezorgde KCC/Delta Logistiek in die laatste minuten nog een overwinning. Zonder geluk vaart niemand wel, zeg ik maar zo. Maar het was in die fase van de competitie wel een hele belangrijke overwinning. Als men toen verloren had was de kruisfinale al uit het zicht geweest.

Terug naar afgelopen zaterdag. Met de geluksfactor kon geen rekening gehouden worden dus het was zaak vanaf het eerste tot het laatste fluitsignaal de strijd aan te gaan. Beide ploegen waren het eerste kwartier redelijk aan elkaar gewaagd. DSC nam steeds een voorsprong maar dit werd meteen weer teniet gedaan door KCC/Delta Logistiek. Tot 3-3. Hierna liep DSC 2 punten uit naar 5-3 en nu was het zaak de koppies erbij te houden en te zorgen dat de achterstand niet groter zou worden. Gelukkig werd dit uitstekend opgevangen en in no-time stond er weer een gelijke stand op het bord. Je zag dat de ploeg de concentratie en de discipline op wilde brengen en vast wilde houden en ook de time-out was uitstekend getimed. Langzaam maar zeker trokken de zwart-witten meer het initiatief naar zich toe en dat resulteerde in een 7-10 tussenstand. Het werd zelfs nog 10-14 maar bij het rustsignaal stond er 11-14 op het bord. 25 doelpunten en een uitstekend spelend KCC/Delta Logistiek. Dat beloofde nog wat voor de 2e helft.

KCC/Delta Logistiek hield de focus erop en zodoende kreeg DSC niet de kans om dichterbij te komen. De 14-18 tussenstand oogde dan ook normaal. Toch kroop DSC vanaf dat moment steeds dichterbij. KCC/Delta Logistiek verzandde in 1-schots aanvallen en men was even het spoor bijster. Voldoende voor DSC om weer helemaal terug in de wedstrijd te komen en de opgelopen schade vakkundig te herstellen. 18-18. Tijd voor een time-out. Hiermee werd in ieder geval de scoringsdrift van de Eindhovenaren getemperd. KCC/Delta Logistiek herpakte zich en toonde veerkracht. De partijen liepen weer even gelijk op tot 21-21 en het leek er toen op dat we een spannende eindfase zouden ingaan. Maar het doelpunt van de aan zijn hand geblesseerde Mark leek op dat moment bevrijdend te werken. Niet alleen voor Mark maar voor de hele ploeg. Hij had er zo hard voor gezwoegd en eindelijk lukte het dan. Het vak van Kain, Nik, Tessa en Cathy, dat een bijzonder sterke wedstrijd speelde, werd nog scherper en toen ook nog de ballen gingen vallen bij Milou, Chantal en Stephan was er geen houden meer aan. Bijna freewheelend werd de wedstrijd uitgespeeld. DSC gaf zich gewonnen en de 23-29 eindscore was niet eens geflatteerd.

De Capelse formatie o.l.v. Robin en Wilrik kon met een tevreden gevoel op deze wedstrijd terug kijken. Ook Tessa was weer helemaal terug na haar vervelende enkelblessure, scoorde driemaal, versierde een strafworp en legde en passant DSC’s topscoorster volledig aan banden. Maar bovenal was het een overwinning van het collectief gekoppeld aan een enorme strijdlust. Het kwartje was dus gevallen. Daarna was het een aantal uren met spanning wachten op de uitslag van DOS-DVO. Van minuut tot minuut werd de wedstrijd via de digitale snelweg gevolgd en deze bleek bloedstollend spannend te zijn. DVO leek aan het langste eind te trekken maar DOS’46 hield de (sportieve) eer aan zichzelf en wist in de slotfase de partij naar zich toe te trekken. Hiervoor willen wij de Nijeveners alsnog hartelijk bedanken want hierdoor was de kruisfinale pas echt een feit. Die kruisfinale is tegen het Papendrechtse PKC wat afrekende met Fortuna. PKC is een van de gedoodverfde  favorieten voor Ahoy. Maar KCC/Delta Logistiek heeft in de competitie bewezen van elke tegenstander te kunnen winnen en is dus niet bij voorbaat kansloos . We gaan het zien op 23 maart en 6 april. U bent er dan toch ook bij?

Doelpunten: Nik 7, Kain 6, Milou 5, Stephan 4, Tessa en Chantal 3 en Mark 1.

Tot ziens bij de wedstrijden

Kijk hier voor de foto's van Saskia Dijkxhoorn

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen