Wat een geweldig weekend was dit. Drie kampioenen erbij (G1, A4 en de B2). Na de B1 en de D1 plaatste de C1 zich ook voor het NK. A1 haalde Kruisfinales. Daar waar een overgroot deel van deze spelers ooit zijn begonnen gaan we ook gewoon verder.

Voor de F1 stond voor het weekend nog een tweeluik tegen Nieuwerkerk op het programma. Zaterdag eerst thuis en volgende week uit. Winst in deze twee partijen zou een gedeeld kampioenschap in de 1e klasse F betekenen (samen met Maassluis F1) Uit ervaring wisten we dat het een lastige opgave zou worden en hoewel de eindstand anders doet vermoeden was het inderdaad lastig. Hoe het scoreverloop precies is gegaan weet ik niet meer, maar we kwamen wel met 0-1 achter. Daarna was het hard werken voor de kinderen en schreeuwden de supporters en de coach hun kelen schoor. Waren het dan toch de zenuwen of was Nieuwerkerk dan toch de geduchte tegenstander die wij verwachtten?

Het bleef lang dicht bij elkaar en Stijn had niet zijn gelukkigste dag. Na enkele malen het spel al stilgelegd te hebben (voor een blessure / pijntjes) bleef hij door bikkelen en pakte uiteindelijk toch een belangrijk doelpunt mee. Uiteindelijk was de einduitslag 9-4 in ons voordeel wat een prima resultaat is. Femke (die er helaas niet bij kon zijn omdat zij met de B1 zelf moest spelen) zijn daar erg trots op. Het was een prima wedstrijd maar ik ben er vooral trots op hoe deze kinderen door zijn gegaan met korfballen en nooit de moed hebben laten zakken. Geen gekke dingen doen en niet te overhaast zijn gaan spelen. Het geloof in eigen spel was en bleef aanwezig. Dit met het behaalde resultaat als beloning. Volgende week volgt de spannende ontknoping. Als we met dezelfde instelling spelen als afgelopen zaterdag denk ik dat het moet lukken maar onderschat de tegenstander niet. Nieuwerkerk heeft ook een aantal goede spelers die zeker willen winnen van KCC/Delta Logistiek. Dus we zijn gewaarschuwd.

Deze week nog lekker fel trainen en dan kunnen we het laten zien.

Femke en Rob

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen