De titel zegt het al… Genieten! Dat is wat we doen van de spelers en speelsters van KCC C1. Al vanaf het begin. Een team dat ontzettend veel talent heeft, veel plezier maakt en ook keihard traint. Dat klinkt als een ideaal team voor de trainers en dat is het ook!

In september zijn we een ontwikkeltraject gestart waarbij het individu voorop staat en wordt uitgedaagd om zoveel mogelijk van haar talent te laten ontwikkelen. Dat is het doel waarmee de trainingen worden gegeven en de kinderen op worden gecoacht. Dat het wennen is, is duidelijk… Voor het eerst wat weerstand, maar uiteindelijk heeft iedereen het zelfde doel. Beter worden, beter worden en nog eens beter worden!

Tot aan 1 december is C1 nog wisselvallig maar daarna is het team ONGESLAGEN! Dat is geen toeval. Als er vanuit het team dan signalen komen dat ze nog harder willen trainen, dan weet je wat je als trainers moet doen. Dicht er bovenop zitten en trainingen intensiveren… Trainingen worden feller, spelers worden beter, meer coachen op details en de resultaten tonen aan dat de C1 aan de weg aan het timmeren is. Focussen op waar je goed in ben! plezier maken! en vooral genieten! Dát zijn de wijsheden die we de kids mee willen gevenJ

En… wat blijkt. Dit waren de ingrediënten voor een wedstrijd waarbij het écht om het resultaat ging. KCC C1 moest winnen van de Meervogels om zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. In de eerste minuten was er nog sprake van enige spanning, maar daarna waren ze niet te houden. Van de 6-1 voorsprong mochten ze even genieten, maar daarna moesten we toch echt nog een helft. Een aantal dingen aangegeven die ze goed deden en een aantal dingen aangegeven die ze nog beter konden doen.

  • Kies je momenten hè Aart
  • Blijven schieten hè Timo
  • Sneller schieten hè Ziet
  • Vergeet je eigen kansen niet hè Do
  • Blijven sprinten hè Den
  • Blijven kleven hè Juul
  • In beweging blijven hè Nouk
  • Oorlog blijven maken rond de korf hè Turbo (Nien)

De tweede helft kende hetzelfde begin als de eerste helft… Eerst weer wat spanning maar vervolgens speelde ze zich de 15 minuten erop hélemaal leeg. Het resultaat was een verbluffende 12-1 voorsprong met nog 8 minuten op de klok… Dat kon niet meer misgaan en dat gebeurde ook niet. Een klinkende 13-3 overwinning was het resultaat! Een overwinning waar alle spelers, reserves & trainers ontzettend trots op mogen zijn! We zeggen het vaker, maar jullie zijn ÉCHT kanjers!

GAAF dat het publiek met zo velen was gekomen naar Zoetermeer. Dat deed de kinderen en ons erg goed! Alle reserves bedankt dat jullie er afgelopen keren bij waren! Met name willen we Timo van Dieren en Iris Sturm bedanken omdat die beiden belangrijke wedstrijden hebben meegespeeld en dit ook zeer goed hebben gedaan! Mariska Middelkoop, bedankt voor de cupcakes!

Als laatste willen we natuurlijk vragen om met zoveel mogelijk mensen op 23 maart naar Papendrecht te komen waar de C1 het NK speelt. Dus trommel alle vaders, moeders, opa’s, oma’s, broer(tjes), zus(jes) en andere korfballiefhebbers op om de tribunes in Papendrecht ZWART/WIT te kleuren!!!!!

Voor nu… Geniet nog even van het weekend waar KCC als eerste in haar bestaan een A,B,C,D-tje (NK’s) heeft gehaald. Iets waar we met zijn allen TROTS op mogen zijn!:-)

Groeten Henk-Jan en Leroy

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen