5.45 uur precies ging de wekker op zaterdagochtend 19 maart 2011. Natuurlijk ging die wekker niet zomaar, want we hadden een belangrijke dag voor de boeg, het NK van de C1 in Wolvega.

Al een aantal weken waren we ons hiervoor aan het voorbereiden. De week voor het NK is er nog fanatiek getraind en vrijdagavond hebben we de week gezellig afgesloten met een lekkere pasta maaltijd en een leuke schottraining. Ook werden de NK-shirtjes uitgedeeld vrijdagavond, dus we waren er helemaal klaar voor.

Zaterdagochtend 7.00 uur vertrok de bus met ouders, spelers, reserves en staf naar Wolvega, waar het NK gehouden zou worden. We werden uitgezwaaid door de mensen die stonden te wachten op de bus naar Roermond, waar het NK van de B1 gehouden werd.

Na een reis van iets meer dan twee uur kwamen we als eerste van alle ploegen aan in Friesland. De ouders begonnen meteen met het ophangen van de spandoeken, die zij vrijdagavond hadden gemaakt. Voor iedere speler hing er een apart spandoek, dit was een erg leuk gezicht. De spelers en reserves konden zich rustig nog even omkleden en na een gezamenlijke warming-up van Chantal was iedereen helemaal wakker. Er werd wat ingeschoten en de andere teams druppelden langzaam binnen. Aangezien het zonnetje buiten al wat begon te schijnen zijn we met z’n allen nog even een frisse neus wezen halen buiten.

Om half 11 was de opening, waar ieder team even in de spotlights werd gezet. Om 11 uur begon het toernooi met de eerste poulewedstrijden. De gezichten werden wat serieuzer en bij sommigen was de spanning duidelijk van het gezicht af te lezen. De schrik kwam er ook even in toen de schouder van Amber opeens uit de kom schoot na een ongelukkige botsing. Gelukkig was Chantal er snel bij en heeft zij de schouder weer terug kunnen zetten. Het was nog even de vraag of Amber zou kunnen spelen, maar gelukkig heeft ze doorgebeten en kon ze gewoon starten. Na een oppeppende bespreking was iedereen er klaar voor en kon de eerste wedstrijd beginnen. De eerste tegenstander van vandaag was onze buur Trekvogels C1. Ondanks dat de zenuwen erg aanwezig waren de eerste wedstrijd, zette KCC/Hijbeko C1 een leuk spel neer. Er werden goede kansen gecreëerd, deze werden alleen helaas niet afgerond. Trekvogels opende de score met twee keer een doorloopbal. Door een mooie actie van Hannah die uiteindelijk werd afgerond door Amber scoorden ook wij ons eerste doelpunt. Ons tweede doelpunt kwam van invaller Matthias, die de stand naar 3-2 bracht. Helaas kwamen we niet meer echt los in deze wedstrijd, waardoor we op 3 doelpunten bleven steken. Trekvogels kwam tot 4, wat betekende dat zij er met de punten vandoor gingen. Iedereen was duidelijk teleurgesteld na deze nederlaag, maar er was nog niks aan de hand. Het vertoonde spel beloofde zeker nog wel wat goeds deze dag.

In de tweede wedstrijd was Fortuna C1 onze tegenstander, zij hadden de eerste wedstrijd gewonnen van Dindoa C1. We zijn Fortuna dit seizoen al twee keer tegengekomen op een toernooi, dus het is zeker geen onbekende voor ons. Helaas was ook in deze wedstrijd het scoren van de doelpunten ons probleem. Ook Fortuna kwam niet tot veel doelpunten, maar wel net eentje meer dan wij. Helaas werd ook deze wedstrijd verloren met 4-3. Door deze wedstrijd ging de finale nu zeker aan onze neus voorbij. Na wat gereken was duidelijk dat de 5e plaats het hoogst haalbare zou zijn deze dag, wat dan ook onze doelstelling werd. De laatste twee wedstrijden moesten gewonnen worden voor deze plaats en iedereen zette de eerste twee verliespartijen uit z’n hoofd om de laatste twee wedstrijden er weer vol voor te gaan.

De laatste poulewedstrijd was tegen Dindoa C1, een onbekende voor ons. In de eerste paar minuten zagen we eindelijk de C1 die we gewend zijn. Eindelijk was de spanning er van af en speelde we ons oude vertrouwde spelletje. Er werden minder domme fouten gemaakt en we waren scherp op iedere bal. Dit zorgde er dan ook voor dat we na een paar minuten al 4-0 voorstonden. De gezichten stonden blij en iedereen genoot van het vertoonde spel. Helaas verslapte de concentratie daarna een beetje, waardoor Dindoa nog wel wat terug kon komen. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 6-4 gewonnen, wat betekende dat we konden gaan strijden om de 5e/6e plaats.

De tegenstander voor deze plek was het wel-bekende Koog Zaandijk C1, waar we in de competitie twee keer van verloren hadden. We wisten wat ons te doen stond en dat was niet nog een keer verliezen van KZ. Het werd een erg leuke en spannende wedstrijd om naar te kijken, met twee ploegen die er 100% voor gingen. Uiteindelijk trokken wij aan het langste eind, wat een mooie 5e plek betekende!! Er werd uitbundig gejuicht door iedereen en het meegereisde publiek werd bedankt voor de gezellige sfeer. Er mag zeker gezegd worden dat dit een hele knappe prestatie is voor de C1. Na twee zure nederlagen heeft de C1 zich super herpakt en twee knal-wedstrijden neergezet. Het is erg knap om na twee wedstrijden waarin je net verliest dit neer te zetten. 

In de andere hal begon na onze wedstrijd de finale, die werd gespeeld door Fortuna C1 en IJsselvogels C1. Dit was een leuke wedstrijd om te kijken en Fortuna C1 kwam uiteindelijk als gelukkige winnaar uit de bus. Fortuna C1 van harte gefeliciteerd met deze eerste plek.

Na een heerlijke (misschien wat lange) douche gingen we met de bus weer volgeladen terug naar Capelle. De bus zat vol met trotse ouders en begeleiders en natuurlijk de spelers die van oor tot oor glunderden door de behaalde 5e plek. Bij sporthal Schenkel aangekomen werd deze mooie dag afgesloten met een lekkere maaltijd en daarna was er nog tijd voor een huldiging. Corine kwam met een hand vol medailles, die door haar persoonlijk aan de C1 werd uitgereikt. Natuurlijk werd hier nog even een foto van gemaakt en ik kan niet anders zeggen dat hier duidelijk te zien allemaal winnaars op staan! Moe van de lange dag ging iedereen daarna naar huis om daar lekker in slaap te vallen met een welverdiende medaille op het nachtkastje.

Last but not least zijn er na zo’n dag nog heel veel mensen die we moeten bedanken. Naast de spelers redden we een NK niet zonder de reserves. Niet alleen voor het invallen zijn jullie belangrijk, maar ook voor de steun en support vanaf de bank hebben we jullie hard nodig! Bernardo, Matthias, Julian, Nina, Lise en Richelle heel erg fijn dat jullie er allemaal bij wilden zijn, bedankt! Naast de reserves hebben ook de ouders een belangrijke rol gespeeld op de weg naar het NK. Jullie staan altijd voor de kinderen klaar en zijn altijd bereid ons ergens mee te helpen. Zo werd de lekkere maaltijd op vrijdag door jullie bereid en werden er vele spandoeken gemaakt. Ook op het NK zelf waren de ouders actief door de C1 hard aan te moedigen. De familie Kneppers willen we nog even apart bedanken, omdat zij onze mooie NK-shirtjes hebben gesponsord. Naast de ouders heeft Milou ook een mooi spandoek gemaakt voor de C1, met leuke rijm-zinnen. Bedankt voor dit mooie spandoek Milou! We willen de filmploeg bedanken, Arno en Mark, die het NK voor ons op film wilden vastleggen, zodat we het nog eens terug kunnen kijken. En als laatste willen we Chantal heel erg bedanken voor haar hulp deze dag. Gelukkig hebben we weinig ongelukjes gehad, maar jij bent wel erg van waarde geweest.

Voordat ik een einde maak aan dit verslag wil ik toch nog 1 ding kwijt. Wij als trainers van de C1 zijn enorm trots op jullie en we willen jullie bedanken voor de super mooie dag in Wolvega!! Al zijn we dan niet op nummer 1 geëindigd op het NK, voor ons zijn en blijven jullie zeker de nummer 1!!

Sven, Michiel en Ruth

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen