Evenals de C1 speelde KCC/Hijbeko zaterdag haar NK. De B1 reisde naar het Zuiden des lands, waar in Roermond gestreden werd om het Nederlands Kampioenschap. Een titel die tot afgelopen weekend toebehoorde aan de B1 van KCC…

Na een goede en fijne voorbereiding en een laatste schottraining op vrijdagavond in de Schenkel, vertrokken we op vrijdag al richting Roermond. Iets verder, juist over de grens in Duitsland kwamen we halverwege de avond aan in de lokale jeugdherberg. Tijd voor pizza en een gezellige avond. Niet te laat maken natuurlijk, maar zorgen voor een goede focus richting het NK.

Op de zaterdag konden we alles lekker op het gemakje doen. Duitse broodjes, bakje muesli en met de busjes naar de hal. Hier konden we ons voorbereiden op de eerste wedstrijd; DSC. Tevens zouden PKC en SKF tegenstanders zijn.

De eerste wedstrijd kwamen we sterk uit de startblokken; een 4-1 voorsprong leek een makkelijke 1e winst op te leveren. Helaas kwam het achterverdedigende DSC sterk terug en kijken we op het einde tegen een 10-7 achterstand aan. Een zuur begin, waarbij ook het besef bleef hingen dat we hier zeker punten hadden kunnen pakken. 10 slechte minuten deden ons helaas de das om.
 
Tijd om ons te herpakken was er niet veel; een half uurtje rust en de volgende wedstrijd stond op het programma. PKC. Een bekende tegenstander met veel korfbalvrienden. Maar nu even niet. Het bleek een faire maar scherpe wedstrijd waar de scheidsrechter erg enthousiast was met strafworpen. Het uiteindelijke gelijke spel (9-9) was gezien het spelbeeld terecht, maar leverde ons helaas niet de gewenste 2 punten op. Desondanks zagen we een strijdend en heel hard werkend KCC. Het gevoel na afloop was tweeslachtig; trots op de vertoonde vechtlust en veerkracht, maar ook teleurgesteld over het feit dat we na 2 wedstrijden nog maar 1 puntje hadden verzameld.
 
Er was nog hoop op de kleine finale en het team wilde er voor gaan om de laatste wedstrijden te laten zien dat we niet voor niets op dit NK stonden! Tegen SKF liet de ploeg zien zeker niet de minste te zijn; de 7-2 einduitslag was niets geflatteerd. Helaas speelden PKC en DSC op hetzelfde moment gelijk en zat ook de kleine finale er voor ons niet in. Het werd de wedstrijd om de 5e plaats. Daar kunnen we kort over zijn, Oost Arnhem stond vanaf het begin met de rug tegen de muur. Ook de wissels kregen zodoende hun verdiende speelminuten en met een 8-4 overwinning werd beslag gelegd op de 5e plaats.
 
4 gespeelde wedstrijden later bleek dat we het 3,5 prima gedaan hebben. Op een NK gaat het om details en dan maken 10 matige minuten het verschil tussen een podiumplaats en een 5e plaats. Aan de andere kant heeft het team ook vechtlust en veerkracht laten zien en zijn we trots op deze 5e plaats. Daarnaast hadden we een geweldig NK-team die met zijn allen hard hebben gewerkt aan een goed resultaat, maar ook ontzettend veel plezier hebben gemaakt met elkaar! Daarnaast hebben we ook nog enkele (troost)prijzen gewonnen:
- we waren de ploeg die het meest hebben gescoord
- we hadden de mooiste inschietshirts
 
Natuurlijk vergeten we niet iedereen te bedanken die ons heeft ondersteund tijdens, voor en na afloop van het NK:
De ouders; voor de ondersteuning, het luisterende oor, de altijd goedbedoelde feedback, het voortdurend aanmoedigen en vooral de schitterende KCC-sokken!
De wissels; Bianca, Wouter, Sheetal, Nienke, Giovanni, Thom en Roland voor het meeleven, meetrainen en meebeleven van het NK, zonder zeker te zijn te kunnen spelen. Gelukkig kon iedereen toch nog even meedoen!
De supporters; de negende man/vrouw die, ondanks het vroege vertrekmoment van de bus, ons vocaal over dode momenten hebben geholpen. Jullie waren top!
De kookploeg; Els, Dennis, Thom en Wouter, voor de heerlijke pasta (die van Thom en Wouter was toch lekkerder!) en de boodschappen.
En verder: Hans en Saskia (voor de schitterende NK-shirts en de busjes!), Michel (voor het voortdurend ons naar bed jagen op vrijdag nog voor twaalven), Claudia (voor de bidons), Roy (voor de herrie), Steven (voor het fluiten in die herrie), de spelers uit de A’s (voor het spelen in die herrie), Bert en Theo (voor de schitterende toespraken), de bardienst zaterdagavond (voor al die frieten, drankjes en bitterballen), Nico (voor het willen verzorgen, helaas kon je er op het laatste moment vanwege fysieke problemen niet bij zijn, we wensen je beterschap!!), Wigle en Els (voor de beelden voor het nageslacht), Wouter en Wilrik, voor de scouting tijdens het NK. Hopelijk zijn we niemand vergeten, maar de afgelopen weken waren zo druk en hectisch dat dat dan per ongeluk is!
 
Tot volgend jaar, dan beginnen we weer op 0, maar gaan we zeker weer voor een plek op het NK!
KCC/Hijbeko B1 2010-2011
Anouk, Chantal, Dennis, Gerbert, Henk-Jan, Lilly, Nik, Sophie, Stephan, Stephan, Tessa

 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen