Zaterdag 5 maart hadden we met de C1 zeker naar uitgekeken, want op deze dag konden we het lang verwachte NK binnenslepen. De tegenstander van vandaag was Excelsior C1, die eind 2010 in Capelle met een 19-6 nederlaag naar huis werd gestuurd. We hadden er dus met z’n allen het volste vertrouwen in dat het goed zou komen en met deze instelling rezen we ook naar Delft af. Helaas misten we Koen en Menno, die beide een paar honderd kilometer verderop van de sneeuw aan het genieten waren. Gelukkig waren Matthias en Bernardo bereid mee te gaan naar Delft om te spelen. Ook Julian, Ruben en Richelle waren van de partij, bedankt hiervoor!

Vooraf aan de wedstrijd werden er al leuke voorspellingen gedaan en kwam zowel Michel als Sven met een leuke weddenschap. Sven beloofde iedereen te trakteren bij een verschil van 20 doelpunten of meer, terwijl Michiel een traktatie beloofde bij 0 tegendoelpunten. Hier was iedereen wel voor te porren, dus begonnen we scherp aan de wedstrijd. Ook Excelsior begon scherp aan de wedstrijd, waardoor de doelpunten nog wat schaars waren in het begin. Maar toen de KCC-trein eenmaal op stoom kwam, waren ze ook niet meer te houden. Het ene doelpunt viel na het andere en er werd goed voor elkaar gewerkt. Iedereen kreeg z’n kansen en we hebben weer over veel schijven gescoord. Verdedigend werd er goede druk gegeven, wat zorgde voor veel onderscheppingen aan onze kant. Er waren niet veel kansen aan de kant van Excelsior, wat resulteerde in 0 tegendoelpunten in de rust (0-12 was de ruststand). Dat betekende dat er nog steeds 2 traktaties te behalen vielen!
Na rust duurde het even voordat KCC weer het gele mandje had gevonden. Er werd onnodig veel balverlies geleden en de vakken voelden elkaar minder feilloos aan dan in de eerste helft. Toch vielen de ballen uiteindelijk wel weer, waardoor de 20 wel erg dichtbij kwam. Richelle en Ruben hebben beide ook nog een aantal minuten meegedaan en dat ging zeker goed! Richelle scoorde zelfs nog een mooi doelpunt. Julian heeft na een lange blessure ook weer zijn rentree gemaakt, maar vond helaas nog niet het mandje. Nog even goed trainen de komende tijd en hopelijk heb je dan snel je ‘dodelijke schotje’ weer terug!! Na Richelle haar doelpunt was het Jotika die persoonlijk voor de 0-20 zorgde. Dit betekende 2 traktaties op zak. Naast het veld werden er al een paar schietgebedjes door Sven en Michiel gedaan, die stiekem nog wel op een tegendoelpunt zaten te wachten. Toen er in de laatste minuut door Excelsior alsnog gescoord werd, kwam er vanaf de kant dan ook stiekem gelach. In het veld kon er uiteindelijk ook wel om gelachen worden, maar helaas zien we nou wel twee traktaties aan onze neus voorbij gaan.. Maar met een 1-20 uitslag was iedereen dik tevreden en zo hebben we maar weer duidelijk aangetoond wel degelijk op het NK thuis te horen. Met nog 1 wedstrijd voor de boeg tegen TOP C1, zijn we nu zeker van het NK. Het kampioensschap hebben we niet in eigen hand, hiervoor zijn we afhankelijk van een misstap van Koog Zaandijk C1 die volgende week hun laatste wedstrijd tegen Rohda C1 speelt.

In Capelle werden we die avond met de hele C1 nog gehuldigd voor de knappe prestatie tot nu toe. Samen met de B1 werd er een toost uitgebracht op het behaalde NK op 19 maart. Er is al een berichtje geplaatst op de site over de supportersbus richting Wolvega, dus ik zou zeggen allemaal inschrijven! De C1 mag trots zijn op het behaalde resultaat tot nu toe. We willen iedereen bedanken die aan dit mooie resultaat heeft bijgedragen. Dit zijn alle reserves die ons door het blessureleed heen hebben geholpen, maar ook alle ouders die altijd willen helpen. Ook Michiel willen we speciaal bedanken voor zijn steun en toeverlaat het hele seizoen. Els en Ben bedankt voor de regeldingen en natuurlijk alle specialisatietrainers voor de leuke trainingen op maandag! Kom allemaal de C1 aanmoedigen in Wolvega, dit verdienen ze!! Tot de 19e!