Het is zaterdag 5 maart 13.10 uur. We zitten met een behoorlijk aantal toeschouwers/ouders op de tribune van de prachtige sporthal van TOP/wereldtickets in Sassenheim. Gespannen toeschouwers wel te verstaan. Zowel die van ons als die van TOP. Twee gespannen ploegen zo'n 4 a 5 meter onder ons op het speelveld. Klaar voor de wedstrijd van het seizoen. De belangen zijn groot. De ploeg die wint gaat naar het NK. Beide ploegen waren in goede doen. KCC, na een grote overwinning op GKV en TOP na een verrassende overwinning op koploper Fortuna. Maar dat was al weer 2 weken geleden. Hebben beide ploegen nog de vorm van 2 weken geleden? Het komende uur zal uitkomst bieden.

De scheidsrechter fluit voor aanvang en de eerste schermutselingen spelen zich voor ons af. KCC is nog niet zo scherp terwijl TOP al redlijk bij de les is. Zij nemen dan ook al snel een 2-0 voorsprong. Gelukkig zorgt Sophie voor de aansluittreffer uit een stip nadat Stephan G onreglementair is afgestopt. Meteen hierop scoort TOP weer. Maar na 8 minuten is de stand weer in evenwicht. Een doorloper uit het niets van Chantal en een afstandschot van Nik zorgen voor de 3-3. Stephan G is nog niet tevreden en gooit van afstand 3-4 er in. En zo golft het spel en de score heen en weer. We zijn ruim 10 minuten op weg en TOP neemt weer het initiatief. Ze lopen vrij eenvoudig uit naar 6-4. Maar dan is het weer de beurt aan KCC. In de 7 minuten die volgen scoort KCC vijfmaal. TOP kan daar niets tegenover stellen. Zo staat het met nog 4 minuten op de klok 6-9 in het voordeel van de Zwart-witten. En 7-10 met nog slechts 2 minuten te gaan. Kwestie van uitspelen zou je denken. Het zou nog een hectische eindfase worden. De klok wordt stilgezet op 43 seconden dus lijkt de laatste minuut ingegaan. De scheidsrechter oordeelt anders. Hij laat nog 2 minuten doorspelen. Tessa krijgt in die tijd nog de kans om vrij doorlopend de 11e er in te gooien maar ze mist helaas. TOP wordt via 2 dubieuze strafworpen weer in het zadel geholpen. Zelfs als de 2e stip wordt gemist mag deze worden over genomen. Ditmaal is het wel raak en de scheids fluit meteen af. Dus toch nog een 9-10 ruststand.

Dat was toch nog een behoorlijk tikkie zo vlak voor het rustsignaal. Hoe zou de ploeg dit verwerken. Ik moet zeggen dat de ploeg zich nauwelijks opwond over die laatstse fase en dat kon weleens een goed teken zijn. En gezien het spelbeeld was KCC toch duidelijk de bovenliggende ploeg. Maar dan moesten ze wel het getoonde nivo zien vast te houden. Ook was het belangrijk wie in de 2e helft als eerste de score zou openen. Gelukkig is dat na 4 minuten KCC. Binnen de minuut sluit TOP weer aan 10-11. Maar dan volgen er weer 7 magische minuten voor KCC. Ditmaal wordt er viermaal gescoord zonder score van de tegenstander. Tessa verzilvert nu wel een doorloper en ook Gerbert en Stephan V pikken hun doelpuntje mee. 10-15. Een minuut later scoort TOP 11-15 en zijn we halverwege de 2e helft. TOP past een wissel toe. Er wordt een klein maar pittig dametje binnen de lijnen gebracht. Dat zorgt voor enige defensieve verwarring. Want dat dametje is levensgevaarlijk en binnen luttele minuten haalt zij persoonlijk op naar 13-15. En dan wordt het natuurlijk weer spannend. KCC houdt het hoofd koel en blijft rustig. Na een prachtige doorbraak van Anouk die wordt overgenomen plaatst zij de bal naar de daardoor vrijstaande Chantal die onberispelijk afrond. Het verschil van 3 is weer gemaakt. TOP sputtert nog even tegen maar via 14-16 doet Stephan G van afstand weer een duit in het zakje. En nadat TOP nog eenmaal heeft tegengescoord mag Nik de wedstrijd afsluiten. 15-18. De middenbal mag nog genomen worden maar dan fluit de scheidsrechter af en ontladen de spelers, de reserves, de coaches zich.

Een klaterend applaus van de meegereisde supporters is hun deel. Het doel is bereikt. Deelname aan het NK is veilig gesteld. Een mooie afsluiting na een spannend seizoen. Spanning die we zelf opgeroepen hebben door vooral tegen de "kleintjes" punten te laten liggen. Zo'n kleintje komt volgende week in Capelle op bezoek. Om het seizoen echt goed af te sluiten moet er dan natuurlijk gewoon gewonnen worden. Met de vorm maar vooral het collectief van de laatste weken moet dat geen probleem zijn. Het gaat dan vooral om de motivatie, discipline en instelling. En de wil om te winnen natuurlijk.

Tot volgende week.

Ditmaal wel de statistieken: Nik 5, Stephan G 4, Chantal 3, Tessa en Sophie 2, Stephan V en Gerbert 1.