In de laatste thuiswedstrijd van de zaal komt dan voor de A1 "Alles bij elkaar", ofwel, het liep van alle kanten.....uitstekend.

Ik schreef er al eerder over, dat de ploeg thuis zo weinig van haar kunsten liet zien, als het gaat om het continue bereikte hoge niveau. Kennelijk hierdoor gedreven en door externe motivatiefactoren als de competitie met S2, dacht de ploeg afgelopen zaterdag dat het eens tijd werd. Het werd dan ook een prachtige (semi-)afsluiting van een heerlijk bewogen zaalseizoen.

We trainen hard en goed. Techniek en ook taktiek worden op de trainingen geboren, ervaren en besproken. Geen systematieken meer zoals menige club ze voert en hanteert, integendeel, los van alle systemen juist "Kijken en Leren". Want technisch/tactisch zouden jeugdspelers bij de junioren over voldoende bagage moeten beschikken. We zijn daarom niet te analyseren op spel, alleen op individu. Besprekingen en spelersbenaderingen zijn daarom altijd individueel.  Bovendien, jarenlang tot gekte drammend en spelen onder het motto "Kans gaat voor positie - Actie maakt de kans - Altijd bal zien" dwingt een speler goed waar te nemen en zelf na te denken over de beste oplossing. Geen enkele situatie is gelijk, weliswaar lijken sommige erg op elkaar, doch in detail verschillen ze. En daar gaat het om bij topsport! Gooi er een saus over van "Communicatie" en je hebt het spel, dat ik voorsta en waar ik ontzettend van geniet. Snel, onvoorspelbaar met veel voldoening en plezier.

Genieten deed ik dus ook bijvoorbeeld afgelopen donderdagtraining, waarbij ik in spelvorm bepaalde spelers dingen zag doen, die ik niet zelf kan verzinnen. De laatste weken zelfs geniet ik van een dame, die ik vanaf dat ik begon, grote aanvallende capaciteiten toedichtte, maar die het zelf -uit gewoonte- niet ervoer noch erin geloofde. Heel veel energie, tijd en pijn later zie ik deze dame eindelijk de dingen doen, die bij haar horen. Een startpunt om haar verder te ontwikkelen in de senioren, haar verder te prikkelen en haar zelfvertrouwen op niveau te tillen om haar de zo gewenste "goede selectiedame" te maken, van wie we hopelijk nog jarenlang genieten in de topsportregionen...... Dat is opleiden.

De wedstrijd was er één waar je bij moest zijn. Dit keer twee hele helften speelde onze helden een uitstekende partij. Uitblinkend, opofferend, verrassend gingen we -onverwacht- af op de "magische grens van 300 doelpunten" (volgens Mark van der Waaij ;-). Dat lukt op één doelpunt uiteindelijk bijna. Oranje Wit probeerde in het begin aan te haken, bleven strijden (chapeau!) en gingen toch duidelijk ten onder.

Mooie wedstrijd, mooie huldiging en mooi feestje 's avonds! Bedankt KCC/Hijbeko!
Ook speciale dank gaat uit naar de A2 en A3 voor de steun, Wigle Schippers, Eric de Waard, Yvonne Zaal,  Rob Krabbendam voor jullie belangenloze bijdragen tot nu toe.

Statistiek: Wouter,Chris(10) Mark(5) Evelien,Milou,Sven(3) Jet,Bianca(2) rust 18-8

Rectificatie op laatste verslag: niet Tessa scoorde vorige week bij ons 2x, maar Chantal Kalkman, fenomenaal!

Klik hier voor nog meer foto's van de wedstrijd.

Direct na de wedstrijd werd de A1 gehuldigd. Klik hier voor de foto's van de huldiging.

 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen