Afgelopen week is er één geweest met ups en downs op heel veel fronten.

Sportief gezien liep het eerste tegen zijn derde nederlaag op rij aan. Ik weet niet of de term onnodige de juiste is, maar het is in ieder geval wel zo dat er de laatste weken niet wordt gepresteerd op het niveau dat de vereniging van de ploeg verwacht. Verliezen van de koploper kan, maar niet met zulke cijfers, en ook de nederlaag in de bekerfinale en de verliespartij tegen Excelsior zijn teleurstellend. Hopelijk herpakt de ploeg zich komende zaterdag tegen Tweemaal Zes. Support is daarbij van harte welkom. Gelukkig hebben S4 en de A3 het kampioenschap binnengehaald en zijn er komend weekeinde nog een aantal ploegen die dat kunnen realiseren (S6 en G1). Ook andere ploegen maken de komende weken nog kans.

Ook rond de nieuwe accommodatie was er goed en slecht nieuws. Waar tot op heden de aannemer en de gemeente verwachten dat de velden op tijd zouden kunnen worden opgeleverd lijkt er nu toch vertraging te ontstaan. In eerste instantie zelfs 4 – 5 weken, ondertussen zijn de laatste berichten dat de vertraging tot twee weken beperkt blijft. Gezien het weer de afgelopen maanden is een latere oplevering niet geheel onverwacht. Afgelopen week is er echter nog steeds weinig gebeurt, niet vanwege de vorst, maar vanwege problemen rond de materiaalkeuze en dat is moeilijker te accepteren. In ieder geval zijn de TCs druk aan het werk om te kijken hoe de vertragingen kunnen worden opgevangen.
De plannen voor het clubhuis worden steeds verder uitgewerkt. Donderdagavond 4 maart kan iedereen vanaf 8 uur in de veldkantine komen kijken wat de laatste stand van zaken is en hoe dingen er uit gaan zien.

Afgelopen weken zijn er ook diverse avonden geweest waarop bestuur en ouders van jeugdspelers met elkaar van gedachten hebben gewisseld over hoe het gaat bij KCC/Hijbeko. Ook hier kan weer worden gesproken over ups en downs. De opkomst was ronduit slecht, 15 ouders op meer dan 200 spelers is meer dan teleurstellend, maar de inhoud van de gesprekken was erg goed en voor mij in ieder geval erg nuttig. Het blijkt dat we in vergelijking met andere verenigingen het helemaal niet zo slecht doen. Natuurlijk zijn er punten waar we het beter op kunnen doen. Die verbeteringen zijn het tweede onderwerp van de presentatie op donderdagavond. Als bestuur willen we uitleggen waar we mee bezig zijn om van KCC/Hijbeko een echte topvereniging te maken. Ik hoop op een grote opkomst.

Reinier Deurwaarder

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen