Nog twee rondes in de Kenonz Korfbal League en dan zit het er op voor KCC/CK Kozijnen. De ploeg van Wassink en Diepenhorst was al zeker van nog een jaartje op het allerhoogste niveau van Nederland maar er restte nog een verre uitwedstrijd in Nijeveen tegen DOS´46. Ook voor de thuisploeg stond er niks meer op het spel en beide ploegen konden vrijuit spelen. KCC/CK Kozijnen speelde een zeer goede eerste helft, maar kon dit niet volhouden tot het einde. Met nog 14 minuten te spelen staat het 15-21 en lijkt de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan. Negen minuten voor het einde is het 19-22 maar dan gaat er veel fout. Onnodige overtredingen lijken de ploeg de das om te doen. De dekselse Dekkers, notabene ex-KCC, zorgt in de allerlaatste seconden nog voor een gelijkspel.

De wedstrijd ging stroef van start. Dat kwam mede omdat beide ploegen elkaar direct enorme druk gaven waardoor de 0-1 pas na 2,5 minuut op het bord kwam door Koen Collée, die een uitstekende wedstrijd zou spelen en zowel aanvallend als verdedigend uitblonk. KCC/CK Kozijnen speelde in de beginfase korte aanvallen. Na de snelle 1-1 was het Laura van der Linden, die deze avond viermaal zou scoren, met de 1-2 na vijf minuten.

Het thuispubliek nam na vijf minuten aan de korte zijde al afscheid van hun icoon Max Malestein. Vijf minuten lang werd hij toegezongen. Een indrukwekkend moment. Malestein zou wel een lastig afscheid krijgen, misschien was hij onder de indruk maar hij wist zaterdag niet te scoren, mede door toedoen van Bo Oppe. De wedstrijd moest hierna even stilgelegd worden want de communicatieset van de arbitrage had kuren.

Weer tweemaal Collée, met een heerlijke fade-away, zorgde voor de 2-4. Drie van de vier Capelse doelpunten kwamen uit zijn handen. Via Laura van der Linden en Demi van Oosten wordt het 3-6. De wedstrijd wordt feller en scheidsrechters Meijer en Kloosterman moesten snelle beslissingen nemen. DOS´46 kwam terug tot 4-6, waarvan pas één velddoelpunt. Dekkers, die net even loskomt van Collée, prikt de 5-7 binnen. Was dit niet verdedigd? Collée corrigeerde dit snel door zelf de 5-8 op het scorebord te zetten. DOS’46 blijft bij, maar KCC/CK Kozijnen weet telkens na een Nijeveens doelpunt te antwoorden. In drie minuten tijd loopt de ploeg weg van 7-9 naar 7-12. Malestein werd naar het ander vak gebracht om Randy Oosting te bewaken en dat lukt hem aardig. Na de 7-12 was het DOS’46 dat de wedstrijd naar zich toe wilde trekken. Binnen vier minuten was het 10-12. Sydney Schol, zorgde voor de drie punten verschil (10-13). Wanneer Van der Linden een strafworp krijgt weet zij deze niet te verzilveren, maar Sanne Alsem weet met een handigheidje toch de score op 10-14 te brengen. Een snelle counter zorgt dat DOS’46 in de laatste minuut op 11-14 komt.

De eerste actie van KCC/CK Kozijnen na rust was nog niet trefzeker, maar wederom was het Koen Collée die de score in de tweede helft opende (11-15). DOS’46 wilde het publiek graag vermaken maar dat lukte in deze fase niet. Later in de wedstrijd zou deze wedstrijd een bijzondere eindfase krijgen. KCC/CK Kozijnen was nog niet in de problemen. Na vijf minuten is het al 13-17 en lijkt het erop dat de wedstrijd en makkelijke Capelse prooi zou worden. DOS’46 was aanvallend nog niet opperbest. Oppe zorgde na zeven minuten voor de 13-18. Henk Jan Mulder en Friso Boode moesten ingrijpen met een time-out. Maar na deze time-out was het weer Oppe met een vrije bal die voor de 13-19 zorgde. KCC/CK Kozijnen gaf DOS'46, dat de laatste weken in vorm was, eigenlijk geen schijn van kans. DOS’46 bleef in de wedstrijd maar het gat bleef zes doelpunten (15-21, na 12 minuten). Arbitrale beslissingen kunnen ook goed uitpakken voor KCC/CK Kozijnen. In een aanval waarbij de bal voor DOS’46 leek te zijn, werd voordeel voor KCC/CK Kozijnen gegeven dat dit direct afstrafte (16-22). Time-out KCC/CK Kozijnen.

Met nog ruim 11 minuten te spelen, zou men denken dat het wel moet gaan lukken, maar schijn bedriegt. Na de time-out valt KCC/CK Kozijnen helemaal stil. Onder luid aanmoedigingsapplaus van het thuispubliek komt DOS’46 in een flow en scoort het ene doelpunt na het andere. In vijf  minuten is het weer een wedstrijd (19-22). Er zijn dan nog negen minuten te spelen. De tijd tikt door en dan, met nog 7:28 op de klok lijkt Christian Dekkers een cruciale strafworp te missen. Eline van Veldhuizen zorgt alsnog voor de 20-22 en de supporters maken zich op voor een zinderende slotfase. Bij een doorbraak van Bo Oppe, die gehinderd wordt op het lichaam wordt gedacht aan een stip, maar de arbitrage geeft niks. Met nog 5:32 is het Fardau de Boer die hal laat ontploffen met de 21-22. Zou DOS’46 dan alsnog de wedstrijd gaan overnemen? Gelukkig is het Oppe die, na een herhaaldelijke overtreding op hem, de strafworp krijgt en zo de 21-23 verzilvert. Time-out voor KCC/CK Kozijnen.

Met nog 4:46 is het Dekkers die de stand terugbrengt tot 22-23. In de zenuwslopende minuten die volgen vallen de doelpunten niet. Beide ploegen gaan voor alles of niets. Met nog 3:06 op de klok is er aan de zijlijn een duel tussen Laura van der Linden en Leander Zwolle. DOS’46 krijgt tot veler verbazing slechts een spelhervatting. De aanvallen komen voor beide ploegen om en om en niemand weet waar deze wedstrijd gaat eindigen. Zal KCC/CK Kozijnen dan ternauwernood de wedstrijd over de streep trekken of steelt DOS’46 nog de overwinning. In de laatste minuut gebeurd er van alles. Het lukt KCC/CK Kozijnen niet om de wedstrijd rustig uit te spelen en maakt verkeerde keuzes. Bij het uitwerken van de bal naar de Nijeveense aanval, 34 seconden voor tijd, krijgt Van Oosten nog een gele kaart. Sanne Smaal speelt voor haar de wedstrijd uit. Malestein wordt onder luid applaus bedankt. Dan gebeurt het onmogelijke. Tien seconden voor tijd is er een ongelukkige overtreding van KCC/CK Kozijnen en mag Christian Dekkers, normaal geen vrije ballen nemer, de trekker overhalen. Hij schiet zijn club naar een 23-23 eindstand en direct daarna is de wedstrijd afgelopen. KCC/CK Kozijnen is vrijwel de gehele wedstrijd sterker dan DOS’46 maar verzuimt in de slotfase de deur in het slot te gooien en verliest dus een punt. Met één punt blijft de ploeg uit Capelle aan den IJssel op de 7e plek staan.

Komend weekend wacht de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen in de Kenonz Korfbal League. In sporthal Schenkel de return tegen Unitas/Perspectief, die zaterdag haar eerste punt kon bijschrijven tegen het Friese LDODK/Rinsma Modeplein. Aanvang 20:00 uur.

Doelpunten KCC/CK Kozijnen: Koen Collée 8x, Bo Oppe 6x, Laura van der Linden 4x, Demi van Oosten 3x, Sydney Schol en Sanne Alsem ieder 1x
.
Doelpunten DOS'46: Christian Dekkers 8x, Eline van Veldhuisen 6x, Tessa Lap 3x, Jesse de Jong 2x, Leander Zwolle 2x, Kim Petersen en Fardau de Boer ieder 1x

De wedstrijd kan je terugkijken op Eyecons.