Zuur, zuur en nog eens zuur. Wat een zinderende wedstrijd zaterdagavond in Delft in de 17e ronde van de Cashback World Korfbal League. De nummer 4 in Delft tegen de nummer 9. Voor Fortuna/Delta Logistiek een wedstrijd voor een plekje in de playoffs en voor KCC/SO natural één om te hopen op een stuntje om definitief de playdowns veilig te stellen. Een moeilijke opgave, maar wat KCC/SO natural in Delft liet zien was om te smullen. Het liet Fortuna bijna wankelen en de passie, strijd en power was weer helemaal terug. De wedstrijd duurde helaas 2 minuten te lang, maar doordat DeetosSnel in Nijeveen verloor, speelt KCC/SO natural alsnog extra wedstrijden voor nog een jaartje Korfbal League.

In een volgepakte Fortuna-hal floten scheidsrechter Winters en zijn assistent om 20:00 uur in voor deze wedstrijd. Wolsink had deze avond Last als assistent naast zich in plaats van de zieke Ed van der Steen. Van der Steen was dus niet even terug op zijn oude club. KCC/SO natural begon met Groeneweg en Noordzij in de basis. De vele Capelse supporters zagen een snelle 2-0 achterstand maar dit werd binnen één minuut weer rechtgetrokken.

Noordzij speelde tegen de boomlange Maltha en dan moet je anders gaan spelen. Maltha mocht uitdelen, maar met Noordzij in de punt en met diverse handigheidjes werd Maltha verleid tot het maken van overtredingen die veel vrije ballen en strafworpen opleverden. Snelle aanvallen leverden KCC/SO natural niet altijd een doelpunt op, maar de ploeg was helemaal terug in haar spel. Veel aanvallen waren om van te genieten. Het was alleen jammer dat wanneer KCC/SO natural een doelpunt maakte er een snelle tegengoal kwam, waardoor het in de eerste helft vooral “stuivertje wisselen” werd. Binnen 7 minuten 5-5, de wedstrijd was begonnen. Wierenga hield international Fleur Hoek verdedigend goed in de tang en Hoek zou uiteindelijk met nul doelpunten naar de kant. Na de 5-5 versnelde Fortuna naar 7-5 door onder andere een doelpunt van Heemskerk die een erg sterke wedstrijd speelde. 7-6 na 10 minuten. Het gat bleef 2 tot 3 goals en dat was niet nodig. Een fraaie acties van Dekkers, die Preuninger dolde, zorgde voor de 9-7 en Noordzij had het vizier op scherp bij de 10-8.

Hierna een onnodige sprint van Fortuna naar 13-8, die totaal niet nodig was. Een time-out tot gevolg en hierna de 14-8. Na de 14-8 schoten Wierenga en Dekkers hun ploeg terug naar 14-10. Het gat tussen Fortuna en KCC/SO natural bleef groot. Verhoeff zorgde voor veel steals en had veel rebounds. Opvallend was ook dat de aanval niet optimaal profiteerde wanneer de verdediging puik stond te verdedigen. Een gemiste kans. De ruststand van 18-14 was met nog 6 minuten op de klok al bereikt. In de laatste 6 minuten van de 1e helft scoorde beide ploegen niet meer waardoor de 18-14 op het bord bleef staan.

Na de pauze is Jack Potter in het veld gekomen voor Stephan Groeneweg die geen stempel op de wedstrijd kon drukken. Potter in het veld betekent vrijwel altijd goals en ook deze avond knalt hij er vier binnen. Voor meer lengte onder de korf wordt ook Van Ofwegen gebracht voor Van Oosten. De eerste minuten in de 2e helft was Noordzij erg belangrijk voor haar ploeg. Eerst versierde zij een strafworp, na een herhaaldelijke overtreding van Maltha op haar, die Middelkoop mocht verzilveren. Middelkoop speelde een erg sterke wedstrijd en wist maar liefst zeven keer te scoren. De 18-16 was er wederom een van Noordzij. Fortuna was niet effectief in de afronding, maar kon wel veel herhalen. Aanvallend was KCC/SO natural in deze fase heer en meester. Na de 19-16, was het binnen 4 minuten 19-19. De doelpunten vielen om en om en bij een 20-20 stand, nam Fortuna een time-out want het liep niet. Dit ten verdienste van KCC/SO natural. Met nog een kwartier te spelen is het 21-21 en wordt Van der Steen gebracht voor de goals. Dan kan KCC/SO natural de wedstrijd kantelen, maar Dekkers mist tot tweemaal toe een strafworp en in plaats van 21-22, wordt het snel 23-21. Door het vele lawaai miste Winters nog een schotklokoverschrijding van Fortuna, maar de jurytafel attendeerde hem hierop.

KCC/SO natural knokt zich terug in de wedstrijd en dat resulteerde, met nog 8 minuten te spelen tot een 26-25 stand. Fortuna komt op 27-25, maar dan solliciteert Middelkoop weer naar een “goal of the week”. Met een heerlijke tip-in onder de korf zet hij de 27-26 op het scorebord. Fortuna weet even niet de korf te vinden en de wedstrijd komt tot het kookpunt, waarbij Winters scherp moet blijven. KCC/SO natural krijgt vleugels. Middelkoop, Potter en Dekkers zorgen voor een ontploffing in de Fortuna-hal. Met nog 3:50 op de klok zijn de rollen omgedraaid. KCC/SO natural leidt met 27-28. Een snelle 28-28 zorgt voor een razend spannende slotfase. Reijgersberg komt in het veld voor de rebound tegen Middelkoop en dat heeft direct succes. De tijd tikt door. Een onnodige overtreding aan Capelse zijde, zorgt dat Preuninger via een strafworp op 29-28 komt. Dan komt Potter op stoom en dolt zijn tegenstander op de vierkante meter wat de 29-29 betekent met nog 2:14 op de klok. Inmiddels is Anouk Edens in het veld gekomen voor Milou Wierenga, met nog 1:21 op de klok. De laatste minuten van de wedstrijd zijn razend spannend. Heemskerk velt de Capellenaren met nog 1:18 door de 30-29 te scoren. Als dan de bal snel weer wordt ingeleverd door KCC/SO natural speelt Fortuna de wedstrijd uit.

Een o zo zure nederlaag, waarbij een enorme stunt er weldegelijk in had gezeten. Na afloop bleek ook DeetosSnel in Nijeveen te hebben verloren, dus de play-downs zijn bereikt. KCC/SO natural kreeg de Delftenaren bijna op de knieën maar de wedstrijd duurde even iets te lang. KCC/SO natural speelde weer scherp en schitterde weer. Een mooie start voor de laatste wedstrijden die nog volgen.

Komend weekend de slotwedstrijd thuis tegen DOS’46 uit Nijeveen. Deze ploeg is uitgespeeld, maar KCC/SO natural wil de goede wedstrijd tegen Fortuna ook in eigen huis doortrekken en zich zodoende klaar stomen voor de play-downs. De wedstrijd in Capelle aan den IJssel start om 20:00 uur en de reserves spelen om 18:15 uur.

Doelpunten: Stefan Dekkers 10x, Julian Middelkoop 7x, Tessa Noordzij en Jack Potter ieder 4, Mandy Biesbroek 2x, Milou Wierenga en Stephan Groeneweg ieder 1x.

De wedstrijd kan je hier nog een keertje bekijken

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.