In het verre Nijeveen werd zaterdag met 18-20 gewonnen van DOS'46 B1.

Dit betekent dat de B1 zaterdag 12 maart de halve finale speelt. Deze wedstrijd zal gespeeld worden op neutraal terrein bij OVVO/De Kroon in Maarssen. De tegenstander en tijd zijn op dit moment nog niet bekend.

20160305   DOS46 B1   KCC B1

Het Nederlands kampioenschap voor B-aspiranten wordt niet meer in toernooivorm gespeeld, maar door middel van kruisfinales. De winnaar van deze wedstrijd gaat door naar de halve finale.

DOS'46 genoot het thuisvoordeel, maar massaal opgekomen Capels publiek liet zich goed horen. Het eerste doelpunt was voor de thuisploeg, maar al snel nam KCC/SO natural het over. KCC/SO natural was sterker door met name de verdedigende druk; meerdere malen kwam DOS'46 in nood door de schotklok. Het lukte KCC/SO natural echter niet het gat te vergroten en DOS'46 houdt hoop door net voor de rust op slechts 2 doelpunten achter te komen.

Na de rust loopt KCC/SO natural uit tot 9-16 en lijkt de wedstrijd gespeeld. De wissels bij DOS'46 pakken echter goed uit en als de score bij KCC/SO natural dan stokt, kruipen zij steeds dichterbij. Als het vier minuten voor tijd opeens 18-18 staat is de spanning te snijden. Gelukkig scoort KCC/SO natural tweemaal op rij en wint met 18-20 en kan zich opmaken voor de halve finale.

Opgeven voor de bus naar Maarssen op 12 maart kan hier.

Klik op de foto of hier voor foto's van deze wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren.
Ook Marc van Driel maakte foto's. Zijn serie vind je hier.