In de laatste reguliere competitieronde moest de selectie afreizen naar de hoofdstad Amsterdam om te strijden tegen Rohda. De thuisploeg is al weken terug gedegradeerd uit de hoofdklasse en krijgt nu ook nog eens de kampioen van de hoofdklasse A op bezoek. Een hels karwei voor de ploeg uit Amsterdam. In de wedstrijd in Capelle aan den IJssel ging het uiterst moeizaam. Wat zou het nu gaan brengen? Kan KCC zich nogmaals opladen voor dit “verplichte nummer”? In de voorwedstrijd pakte de reserves met een monsterzege het kampioenschap in de reserve hoofdklasse.

Weinig sfeer met weinig supporters in sporthal Ookmeer. Een 20-tal Capelse supporters had de weg naar Amsterdam gevonden en zagen een zeer gewijzigd vlaggenschip het veld opkomen. Wederom stond routinier Juliette Wassink-Hordijk in de basis. Ook Annick van der Kooij maakte haar debuut in het eerste. Het zou voor KCC een makkelijke avond moeten worden, ondanks dat er niks meer op het spel stond. De flow richting Oost-Arnhem moest erin blijven. De wedstrijd stond onder leiding van het koppel Miechels en Nijland die een rustig avondje hadden.

Na het eerste fluitsignaal was het balbezit al snel voor KCC en was er ook een snelle schotklokoverschrijding door de goede verdedigende druk van KCC. Ondanks dat komt de thuisploeg wel na 1,5 minuut op voorsprong maar KCC trekt de stand vlotjes gelijk. Juliette Wassink-Hordijk was verantwoordelijk voor de 1-1 en dit was de start voor een uitstekende spelende Wassink-Hordijk. Haar tegenstander had het zwaar. Rohda bleef zich kranig verweren en pakte twee keer een minieme voorsprong. Bij de 2-3 pakte KCC pas voor het eerst de voorsprong. Duidelijk was wel dat eenvoudig stafworpen verkregen konden worden. KCC moest hier veel meer gebruik van gaan maken. Wederom een te makkelijke score voor de thuisploeg. KCC moest waken dat het niet verslapte in de verdediging, want aanvallend was KCC veel sterker, maar kon het nog niet uitdrukken in doelpunten.

Na de 3-3 pakte de ploeg van Wip en Van der Steen de draad goed op. Rohda was even niet meer bij machte om te scoren en KCC liep nu erg makkelijk weg van de tegenstander. Wassink, Behrens en Oppe tilden de stand naar 3-6. het gat was geslagen en nu was zaak om snel verder uit te lopen. De dames kregen veel ruimte en daar moest gebruik gemaakt van worden. Rohda kan op 4-6 komen doordat KCC weer even niet de “focus” had. Gelukkig is de schade niet al te groot, want halverwege de eerste helft wordt de stand uitgebreid naar 4-9 en lijkt de wedstrijd nu al in de knip te zitten. Maar hoe simpel KCC op 4-9 komt, des te scherper komt Rohda ineens om de hoek kijken. Binnen twee minuten is het weer een wedstrijd (7-9). Onnodige doelpunten tegen in deze fase van de wedstrijd. Met nog een kleine 5 minuten te spelen wordt Behrens naar de kant gehaald voor Schol en wordt ook Middelkoop naar de kant gehaald. Met een fraaie buzzer-beater beloont Juliette haar actie (8-11). Oppe, Behrens, weer terug in het veld, en Dekkers zorgen voor een magere 9-14 ruststand.

Na de pauze vervangt Ruth Sprey Annick van der Kooij en kan KCC hopelijk snel de wedstrijd in het slot gooien. De eerste lange Capelse aanval wordt beloond. Een schot van Schol treft doel en betekent een 9-15 tussenstand. Bij Rohda lukt het nu eventjes niet en kan KCC op halve kracht gaan verdedigen. Inmiddels is het 9-17 als Rohda voor het eerst de korf weer weet te vinden. Na 5 minuten spelen staat het 11-17. Ondanks de ruime voorsprong kan het spel van KCC nog beter. Oppe, Wassink en Edens maken het gat nog groter (11-20). De aanvallen van KCC moeten zeker nog “gefinetuned” worden om er nog meer rendement uit te halen. Na wat onverwachte Amsterdamse doelpunten (13-22) is het tijd dat de supporters getrakteerd worden op fraaie aanvallen. De 13-24 is dan ook een mooi resultaat van een lange aanval. De daarop volgende aanvallen worden niet allemaal omgezet in doelpunten maar het gat blijft 10 doelpunten (14-24) moet nog een kleine 8 minuten te spelen. Inmiddels komen Groeneweg en Orru in het veld voor Dekkers en Behrens. Ook Schol pikt nog een doelpuntje mee (15-25).

In de laatste 5 minuten wordt het doelpuntensaldo nog eventjes opgekrikt. Sprey met de 15-26 betekent de grootste voorsprong op dat moment. Zal KCC in de laatste 5 minuten de 30 nog kunnen aantikken? Schol mag dan nog even ouderwets “hengelen” onder de korf voor de 16-27. De daarna gemiste Capelse strafworp kan de pret niet drukken. Edens maakt de gemiste strafworp direct goed met een ver schot (17-28). Invaller Orru versiert dan zelf een strafworp, al denken ze bij Rohda daar heel anders over, die hijzelf promoveert tot doelpunt. Eindstand 17-29. Een makkelijk avondje in Amsterdam zoals verwacht.

De competitie is gespeeld en nu gaat het pas echt beginnen. Komende zaterdag barst het play-off festijn los met de wedstrijd in Capelle aan den IJssel. De runner-up uit de hoofdklasse B komt op bezoek. Oost-Arnhem, een sterke ploeg, moet op een 1-0 achterstand gebracht zien te worden. Met ruim 700 supporters barst sporthal Schenkel zaterdag compleet uit haar voegen. De wedstrijd start om 20:00 uur. De deuren gaan open om 19:00 uur. De return is 21 maart 2020 om 15:30 uur.

Doelpunten: Juliette Wassink-Hordijk en Bo Oppe ieder 6x, Mark Behrens 4x, Anouk Edens en Sydney Schol ieder 3x, Ruth Sprey 2x, Julian Middelkoop, Stefan Dekkers en Mauro Orru ieder 1x.