Wanneer je als korfballiefhebber geen kaartje had gescoord voor de absolute kraker tussen KCC/SO natural en Dalto/BNApp.nl, dan heb je zeker wat gemist. In een kolkende sporthal Schenkel met 800 mensen maakten beide supportersgroepen er een waar playoff-feest van. KCC/SO natural had het in de eerste helft lastig, 2-4 na 3 minuten, maar gedurende de 1e helft ging het lopen en de rust brak aan bij 17-14. In de tweede helft speelde KCC/SO natural met Dalto/BNApp.nl en werd het duidelijk dat sporthal Schenkel een onneembare vesting is. Met hogeschoolkorfbal werd Dalto/BNApp.nl teleurgesteld teruggestuurd naar Driebergen. De eerste klap is uitgedeeld!

20170311   KCC 1   Dalto 1KCC/SO natural staat voor de vierde keer op rij in de kruisfinale en in deze editie zal het moeten gaan gebeuren. In het beste seizoen ever zal men in een tweeluik met Dalto/BNApp.nl moeten uitvechten wie er 25 maart in Papendrecht in de grote finale staat. Nadat alle streamers en confetti van de vloer was gehaald, kon de wedstrijd, met enige vertraging, beginnen. Het was Dalto/BNApp.nl dat na 40 seconden de 0-1 aantekende en alle aanwezigen gingen er eens lekker voor zitten (staan). Elke millimeter in de de sporthal was gevuld.

Nog binnen de minuut was het na een fraaie actie van Dekkers, Adriënne van Ofwegen die de 1-1 op het bord deed verschijnen. De thuisploeg moest nog even in het juiste ritme komen en was nog niet bij de les. Gelukkig wist Mandy Biesbroek de eerste voorsprong op het bord te brengen (2-1). Gertjan Meerkerk, die zijn tegenstander(s) deze avond compleet zoek speelde, mocht reboundwerk gaan verrichten tegen Maarten Groot Hulze. Groot Hulze, een kop groter dan Meerkerk, was heer en meester in de rebound. Meerkerk had het lastig tegen hem, daardoor schakelde men over met Roest in de paalzone en Meerkerk in de punt. Dalto/BNApp.nl liet direct merken dat het menens was en pompte elke actie naar binnen, op zoek naar een vrije bal en dat lukte aardig. KCC/SO natural was nog niet scherp genoeg en moest toezien hoe de Driebergers na 3,5 minuut op een 2-4 voorsprong kwamen. De D-side kon dit waarderen en stond pal achter hun ploeg. Roest werd gekoppeld aan Groot Hulze en Groot Hulze moest nu alle zeilen bijzetten in de rebound tegen die sterke Roest. Het ging Groot Hulze niet meer zo makkelijk af, dankzij Roest.

Na de 2-4 liet KCC/SO natural niet het kaas van het brood eten en rechtte de rug. Via Gertjan Meerkerk en Milou Wierenga was de stand na 5 minuten weer gelijk (4-4). Dalto/BNApp.nl scoort de 4-5, gevolgd door Adriënne van Ofwegen met de 5-5. Via Meerkerk pakt KCC/SO natural voor de tweede keer de voorsprong (6-5) en volgen er 5 minuten waarin zowel KCC/SO natural als de gasten uit Driebergen de korf niet meer kunnen vinden.

Met nog een klein kwartier op de klok, begint de opmars van KCC/SO natural, de start voor een spectaculair vervolg. Dalto/BNApp.nl is niet meer zo zuiver als in het begin, mede dankzij het puike verdedigingswerk van de thuisploeg. Voor elke meter wordt gevochten. Mariska Vos zorgde hoogstpersoonlijk voor de 7-6 (met een lekker "hoekje") en de 8-6. De D-side, die hiervoor erg luidruchtig was, begint wat stiller te worden. En dan is het voor de tweede maal dat een reclamebord het moet ontgelden. Groot Hulze, te gretig aan de achterlijn zorgt voor wat ophef. Na deze korte "reparatiestop", sluit Dalto/BNApp.nl in de 15e minuut aan tot 8-7, maar als men denkt terug te zijn in de wedstrijd, is Van Ofwegen sneller dan iedereen bij de zijlijn om een bal binnen te houden. Zij wordt daarbij dusdanig gehinderd dat Dalto/BNApp.nl een strafworp moet toestaan, die vakkundig door Dekkers wordt binnengetikt.

Wanneer Dekkers dan nogmaals scoort, samen met een doelpunt van Gertjan Meerkerk, pakt de thuisploeg een 11-7 voorsprong. Dalto/BNApp.nl moet een time-out nemen. De time-out helpt de ploeg over het "dode punt" te komen. Direct een schotklokoverscheiding van KCC/SO natural en de 11-8 van Dalto/BNApp.nl. Maar net na deze goal is Milou Wierenga haar tegenstandster te snel af en kan een doorloper afronden (12-8). KCC/SO natural blijft doorgaan en het afrondingspercentage bij de Driebergenaren ligt niet hoog en wanneer zij scoren doet de thuisploeg direct wat terug.

Mandy Biesbroek en Christian Dekkers zorgen in de 20e minuut voor respectievelijk de 14-10 en 15-10. Een snel doelpunt van de tegenstander betekent de 15-11 en hierna leeft de D-side op wanneer Anouk Wezendonk een hard blok op Mandy Biesbroek maakt. Het was blijkbaar eventjes nodig want hierna vallen de Dalto-doelpunten wel ineens makkelijk en moet KCC/SO natural ineens oppassen. Binnen nog geen drie minuten komt de stand van 15-10 naar 15-14 en is het weer een wedstrijd. De Nekker en zijn compaan laten veel doorgaan wat ten goede komt aan het spel. Zo nu en dan moet er wel duidelijk worden ingegrepen wat niet altijd door iedereen begrepen wordt. Gelukkig repareert KCC/SO natural de schade en komt in de laatste 2,5 minuten via doelpunten van Christian Dekkers, na een goede actie van Vos en Milou Wierenga op een 17-14 ruststand.

In de rust mag Groot Hulze naar de kant van Bergsma en Verbree en komt ook niet meer terug in de wedstrijd. Na de pauze is het Dalto/BNApp.nl dat het scherpst aan de tweede helft begint. Binnen twee minuten is het 17-16, de D-side is wakker en KCC/SO natural moet weer vol aan de bak om het niet te spannend te laten worden. De boodschap is duidelijk voor het equipe van Vloten en Verberk. Steven Verhoeff komt in het veld voor meer reboundwerk waardoor er meer "uitgedeeld" kan worden en Verhoeff is inderdaad weer de baas in de paalzone. Christian Dekkers en tweemaal Gertjan Meerkerk geven het startsein voor het "hogeschoolkorfbal". De tandem Meerkerk-Roest spelen met hun tegenstanders en samen met de dames vermaken zij het publiek kostelijk. De stand inmiddels 20-16 en zou, naar later blijkt, de basis zijn voor de overwinning. Dalto/BNApp.nl komt via Remy Schulting met een gelukkig doelpunt op 20-17, maar zijn het weer de dekselse Dekkers en Meerkerk, samen goed voor 19 goals, die de stand naar 23-17 tillen. Dalto/BNApp.nl gebruikt wissels om de heren in het goede vak te krijgen, maar ondanks dat raakt KCC/SO natural niet van de wijs. Wanneer Steven Verhoeff ook zijn doelpuntje meepikt, ontploft dat hal. Hierna mist Siedsma nog een strafworp, waarna Gertjan Meerkerk en Mandy Biesbroek, die een ijzersterke pot speelt, de wedstrijd definitief in het slot gooien.

Dalto/BNApp.nl neemt een time-out voor het nodige bijsturen. Wanneer Christian Dekkers er in de 14e minuut nog een schepje bovenop doet, is het inmiddels 27-18. Ondertussen geniet de De Negende Man "van het leven" langs de kant. Tussendoor nog een Driebergs doelpunt, maar wederom is daar weer tweemaal Meerkerk, die met zijn 10e doelpunt en de 29-19 het strijdperk met kramp moet verlaten. Maar dan breng je toch gewoon een andere spits, te weten Groeneweg? Groeneweg mag Dico de Jager in bedwang houden, wat hem goed afgaat. Met nog 7,5 minuut te gaan is het 30-20 en worden het nog hele lange minuten voor Dalto/BNApp.nl. Waar eindigt het vanavond voor KCC/SO natural?

Dalto/BNApp.nl brengt Eva Sprangers en Michelle van den Tempel voor Marlies Dingemans en Kaylee Alblas, maar ondanks de 30-21 blijft KCC/SO natural doorgaan. Met nog 3:48 op de klok is het 33-23 met de eerste goal van Roest en blijft het gat 10 goals! Met een heerlijk "hoekje van Aadje" gaat het gehele Capelse publiek weer "1 minuutje staan voor KCC", een indrukwekkend tafereel in sporthal Schenkel. Roest besluit de wedstrijd met een strafworp, wat de eindstand op 35-24 brengt. Opvallend was de goede druk op de dames van Dalto/BNApp.nl. De Capelse dames waren totaal 13x trefzeker en hun opponent slechts 5x, Dalto/BNApp.nl moet het dus aanvallend van de heren hebben. Bij KCC/SO natural kan iedereen gevaarlijk zijn.

Na het laatste fluitsignaal van De Nekker begint het feest op de vloer en huldigen de supporters hun helden en "roeien" ze alvast naar Driebergen. De eerste tik is uitgedeeld, maar iedereen weet dat dit pas stap 1 is. Volgende week om 19:30 uur beginnen beide ploegen gewoon weer op nul, maar als KCC/SO natural met net zoveel passie en hartstocht in Driebergen speelt, moet het goed gaan komen. Met maar liefst 230 supporters trekt de karavaan volgend weekend naar Driebergen. Helaas is er geen kaartje meer te verkrijgen, maar er is altijd nog de live-stream van Dalto.

In het noorden verslikte Nic/Alfa College zich in eigen huis tegen Avanti (P). De ploeg uit Pijnacker won met 21-25.

Doelpunten: Gertjan Meerkerk 10x, Christian Dekkers 9x, Adriënne van Ofwegen 4x, Mandy Biesbroek, Milou Wierenga en Mariska Vos ieder 3x, Eliza Roest 2x en Steven Verhoeff 1x.

De wedstrijd nogmaals terugkijken? Klik hier.
Klik op de foto of hier voor foto's van de wedstrijd en de sfeer eromheen.