Vanavond speelde KCC/Delta Logistiek voor het eerst in de geschiedenis in de kruisfinales van de Hoofdklasse. AW.DTV/e-senzaz.com uit Amsterdam was in een met 600 toeschouwers gevulde Sporthal Schenkel de tegenstander. Die ploeg had net als vorig jaar de kruisfinales bereikt, werd nummer 1 in de Hoofdklasse en was daarmee een geduchte tegenstander om rekening mee te houden.

Vooraf hadden Jan Bongers en Arthur Carolus de spelers op het hart gedrukt dat ze zich niet moesten storen aan de randzaken, maar het was vanaf minuut 1 wel duidelijk dat dat moeilijk zou worden. De supporters van KCC/Delta Logistiek maakten namelijk lawaai als een orkaan en daarvan was iedereen onder de indruk, zeker de tegenstander zoals later in de wedstrijd zou blijken toen één van de heren twee strafworpen mistte doordat de Negende Man als een gek te keer ging. Hoewel KCC/Delta Logistiek de eerste helft een aantal keer achter kwam, was het bij rust 10-10 en had het er alles van weg dat de tweede helft spannend zou worden.

AW.DTV leek in de beginfase weg te lopen, maar na de 14-16 werd het 15-16 en was er na een kwartier een incident dat de wedstrijd voor de zwart-witten ten gunste zou beinvloeden. Eén van de Amsterdamse supporters stapte op het snoer van de schotklok die daardoor omviel en niet meer werkte. Om de vervangende schotklok aan de praat te krijgen was nogal wat reparatiewerk nodig, zodat de wedstrijd bijna 20 minuten stil lag. Het was KCC/Delta Logistiek dat die verplichte pauze het best doorstond, want na de hervatting was het binnen 10 minuten 20-16 en was de wedstrijd gespeeld. Na 60 minuten stond er een 22-19 eindstand op het scorebord en daarmee had KCC/Delta Logistiek de eerste kruisfinale gewonnen, tot vreugde van de vele supporters die het veld in stormden.

A.s. zaterdag 15 maart staat de tweede kruisfinale op het programma. Dan spelen we om 20:00 uur uit tegen AW.DTV/e-senzaz.com in Amsterdam. Er gaan 202 supporters en spelers mee, met vier door hoofdsponsor Delta Logistiek gesponsorde bussen en die gaan ongetwijfeld hun uiterste beste doen om de zwart-witten naar de overwinning te schreeuwen. Ben je zo gelukkig dat je een kaartje hebt kunnen bemachtigen dan is het kledingadvies uiteraard zwart-wit en de uitrusting in ieder geval één WC-rol in de linker en één WC-rol in de rechterzak.

Als KCC/Delta Logistiek wint, dan plaatsen ze zich voor de Hoofdklasse finale op zaterdag 22 maart bij PKC/Hagero. Tegenstander daarin is SKF of KVS, de eerste wedstrijd is daar met 23-19 gewonnen door SKF. Bij een nederlaag is er dinsdag 18 maart een derde wedstrijd tegen AW.DTV, ook weer om 20:00 uur in Amsterdam.

Doelpunten: Nik van der Steen en Wilrik Wassink ieder 6x, Michiel Last 4x, Sven Wierenga 2, Juliette Wassink, Adriënne van Ofwegen, Mariska Brands en Milou Wierenga ieder 1x.

Kijk hier voor het verslag op de site van AW.DTV/e-senzaz.com

Kijk hier voor een verslag op de site van NL korfbal

Klik hier voor foto's gemaakt door Peter van Dieren.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.