Het komende seizoen mag KCC/Delta Logistiek C1 twee keer in de Hoofdklasse uitkomen. Op het veld hebben ze te maken met een “zware” poule. Je zou kunnen melden dat de C1 iedere week paraat moet staan voor een Finale want over dit soort wedstrijden spreken we wel. Met grote clubs als Deetos, DSC, PKC en Oranje Wit die ieder jaar weer beschikken over een goede jeugd. Hoe zit het met KCC/Delta Logistiek zelf dan?

KCC/Delta Logistiek C1 - Vitesse C1 8-6
KCC/Delta Logistiek mocht het seizoen openen met een tegenstander om rekening mee te houden. Als we het archief bekijken komen we erachter dat de afgelopen jaren Vitesse een goede C1 heeft staan. Afgelopen jaar had het team uit Barendrecht meegedraaid met een zaal NK en binnen de veldcompetitie was het zeker geen team dat onder deed voor de rest. Er zou hoe dan ook aangetreden moeten worden tegen Vitesse een ploeg die de wedstrijd inging vanuit het: “kom maar op, ik lust je rouw” principe. Wij hadden hier moeite mee, misschien kwam het doordat we dit niet verwachten, misschien kwam het doordat we nog in het begin van het seizoen zitten in ieder geval er was geen volledige focus in de beginsituatie. Dit leidde uiteindelijk ook tot een achterstand met rust 2-4. Er moest iets gaan veranderen binnen het team om te kunnen winnen van dit Vitesse. We moesten als TEAM gaan opstaan. Het deed ons als coaches goed om te zien dat KCC/Delta Logistiek C1 er stond als TEAM de tweede helft om de achterstand te kunnen ombouwen naar een voorsprong en overwinning van 8-6 bij het laatste fluitsignaal.

KCC/Delta Logistiek C1 – Deetos C1 6-6
Wegens een late zomervakantie werd er voor het eerste officiële wedstrijdweekend uitstel gevraagd. Wat tot gevolg had dat er ook een wedstrijd doordeweeks gespeeld zou moeten gaan worden. Deze doordeweekse wedstrijd was tegen Deetos. De wedstrijd begon stipt op tijd en ging gelijk op met 1-1 tussenstand na 5 minuten. In het spel kwam duidelijk naar voren dat beide teams moeite hadden met het afronden van de kansen. Beide teams wisten genoeg kansen te creëren het schortte hier en daar alleen in het maken van doelpunten. Al met al bleven de teams aan elkaar gewaagd en ging de gehele wedstrijd gelijk op. Van 1-1 naar 2-2 tot een 4-2 voorsprong met rust. In de rust werd de nadruk gelegd op het doorzettingsvermogen een goede eerste helft betekend nog niet gelijk de winst. De tweede helft zal de lijn van de eerste helft doorgepakt moeten worden om de winst veilig te stellen en twee punten bij te kunnen schrijven. Al snel na rust had KCC/Delta Logistiek een klap te verwerken van twee snelle doelpunten. Deetos was weer helemaal terug in de wedstrijd wat leidde tot een 4-4 tussenstand. KCC/Delta Logistiek kreeg meer moeite met het creëren van goede kansen waardoor Deetos kon uitlopen naar een 4-5 voorsprong. Zou KCC/Delta Logistiek na het spelen van een goede eerste helft dan toch de wedstrijd nog uithanden geven? De gelijkmaker werd gescoord en alles was weer mogelijk 5-5 met niet heel lang meer te spelen. KCC/Delta Logistiek krijgt de kansen maar weet ze niet af te maken. Deetos slaagt hier wel in wat leidt tot een 5-6 voorsprong met nog enkele minuten te spelen. KCC/Delta Logistiek blijft rustig en weet dat een gelijkspel zeker mogelijk is. Met die gedachte in het achterhoofd gaat het aanvallen en JA het leidt tot een doelpunt 6-6. Over en weer ontstaan nog kansen maar doelpunten ontstaan hier niet meer uit waardoor er een deling in de punten plaatsvind.

KCC/Delta Logistiek C1 – DSC C1 4-6
DSC C1 wordt dit jaar gezien als een van de titelkandidaten binnen de poule het is een team dat makkelijk scoort binnen de korfzone. In de voorbespreking wordt de C1 hiervoor gewaarschuwd. De spelers hadden er vertrouwen in, vol goede moed wordt de voorbereiding gestart naar de wedstrijd toe. Het warmlopen, het inschieten alles voor die ultieme focus om scherp te kunnen beginnen aan de wedstrijd. De C1 heeft laten zien dat het zijn verdedigende taken prima op orde heeft. De spelers worden er op benadrukt van hun eigen spel uit te gaan, te geloven in hun eigen kunnen er als team voor te werken. Het begin van beide kanten is rommelig. Over en weer zijn er kansen maar de bal door de korf kost voor beide teams moeite. Dit komt enerzijds doordat er aan beide kanten goed wordt verdedigd anderzijds worden er niet de juiste kansen genomen wat leidt tot één schots aanvallen. Hoe verder de wedstrijd vordert hoe beter de kansen zijn die worden genomen. Uiteindelijk leidt het spel tot een mager aantal doelpunten en een einduitslag van 4-6.

PKC C1 – KCC/Delta Logistiek C1 7-7
Zo goed als iedere week speelt KCC/Delta Logistiek C1 een finale wedstrijd. Iedere week zal het team er moeten staan om geen averij op te lopen. Het was een wedstrijd die voor de C1 vervelend begon. Bij het inschieten raakte Femke geblesseerd en later bleek dat ze niet aan de wedstrijd kon beginnen. Na deze domper moest er toch met de wedstrijd gestart worden in het geheel van de wedstrijd gingen de scores gelijk op. De ene keer kwam PKC een punt voor de andere keer kwam de C1 een punt voor. Hierdoor ontliepen de teams elkaar nauwelijks en brak een spannend slot aan. KCC/Delta Logistiek scoorde waar PKC gelijk op volgde. Met nog ander halve minuut te spelen lukte het de C1 nogmaals om te scoren. Hierdoor leek het erop dat de C1 de punten mee naar huis kon nemen, maar het mocht niet zo zijn en PKC wist nog eenmaal de korf te vinden. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

KCC/Delta Logistiek C1 – Oranje Wit C1 7-10
Ook deze week was het de beurt om er te staan. Oranje Wit kwam naar Capelle toe met als insteek twee punten mee te nemen. Hoe mooi zou het zijn dat wij daar een stokje voor konden steken door er een winstpartij uit te kunnen slepen. Iedere week blijkt dat de C1 prima mee kan met de tegenstander en het blijkt iedere week een spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd begon met een 1-0 voorsprong waarna al snel de 1-1 volgde. Het spel was leuk om te zien van beide kanten. Er werd vrijuit gespeeld met vele kansen tot gevolg. Hier en daar waren nog wat foutjes aanwezig maar dat is logisch met een wedstrijd waar de druk op ligt. Dit leidde dan ook tot een 4-4 ruststand. Een eerste helft waar goed is gespeeld veel kansen zijn gecreëerd door beide teams maar waarbij alle teams het verdedigend op orde hadden. De tweede helft deed niet veel onder voor de eerste helft. Er werd nog steeds uitstekend gespeeld en KCC/Delta Logistiek laat duidelijk zien dat het stappen aan het maken is. Kansen worden niet meer overhaast genomen maar de juiste kansen worden gezocht. Het bleek lastig de wedstrijd naar ons toe te trekken. Dat wat voor ons wat moeilijker was leek voor OW makkelijker te gaan waardoor zij uiteindelijk de winst pakte.

Het is leuk om te zien wat voor stappen de C1 aan het maken is. We zitten nog in een begin fase waarin de spelers er iedere week opnieuw moeten staan. Het is een veldpoule die als zwaar benoemd mag worden. We laten zien dat we niet onder doen voor de rest maar op bepaalde momenten zelfs beter zijn. Wie weet wat dat voor uitkomsten gaat geven in de rest van het seizoen?