KCC/SO natural speelde zaterdag tegen LDODK/Rinsma Modeplein. Een geduchte tegenstander, die echter nog niet in grootse vorm stak. Dus hoopten de zwart-witten stiekem op een stuntje. Een stuntje zat er niet in. In de komende ronden wachten de grote ploegen als TOP/SolarCompleet en PKC/SWKGroep, dus hopelijk worden er in de decembermaand wellicht toch nog wel surprises uitgepakt.

De voorbereiding voor deze wedstrijd in de Cashback World Korfbal League was voor iedereen apart. De geduldige supporters moesten maar liefst 45 minuten wachten voordat de wedstrijd eindelijk kon beginnen. Het arbitrale duo was in een ongelukkige file terecht gekomen, waardoor de aanvangstijd pas 20:45 uur was. Of dit fileleed nog invloed had op de wedstrijd blijkt later. In een matig gevulde Sporthal Schenkel schoot LDODK/Rinsma Modeplein uit de startblokken. Binnen 5 minuten stond het 0-4 en KCC/SO natural werd wakker geschud. Als je tegen namen als Boode, Kroon en Zwart loopt, moet je direct bij de pinken zijn want deze spelers gaan er meteen vol in. KCC/SO natural lijkt direct overrompeld door de Friese aanvalsdrang. In de eerste minuten werd al snel duidelijk dat het een felle wedstrijd ging worden. In de reboundduels moest meteen vol meegegaan worden. Je miste toch wel Steven Verhoeff, die in de rebound voor wat onrust kon zorgen. LDODK speelde direct op het randje en KCC/SO natural moest zich staande houden in al het korfbalgeweld. Ploegen als LDODK hebben een berg ervaring en KCC/SO natural moet deze ervaring nog allemaal opbouwen.

Pas in de 5e minuut het eerste Capelse doelpunt. Mark Behrens van ver. De Friezen gaven enorme druk en KCC/SO natural had het aanvallend zichtbaar moeilijk. In de 6e minuut pakten Wolsink en Van der Steen de rust en namen een time-out. Na de time-out gaat het wat beter lopen, ook doordat de kansen aan Friese zijde uit de korf spatten. In de 8e minuut lijdt men nog wel met 3-6, maar dan schieten Groeneweg, Behrens en Biesbroek hun club naast de Friezen (6-6). KCC/SO natural moet meer op de doorbraak gaan spelen, want dan moet scheidsrechter Vries wel naar de strafworpstip wijzen. Helaas gunde de arbitrage KCC/SO natural niet altijd even makkelijk wat het verdiende, tot ontsteltenis van de coaches Wolsink en Van der Steen. Nog steeds ontbreekt de snelle afronding van LDODK, waardoor KCC/SO natural continue kon bijblijven. Er wordt om en om gescoord. KCC/SO natural moest alles geven, want als je zelfs na meerdere keren wordt opgevangen, is een vrije bal het hoogsthaalbare. Faire duels moeten aan beide kanten uitgevochten worden. Met nog een kleine 9 minuten te gaan loopt LDODK uit naar 9-11. KCC/SO natural sluit gelukkig aan door een strafworp van Groeneweg, nadat Wierenga foutief wordt afgestopt (10-11). Een heerlijk blok in het hoekje op een schot van Boode door Berhens wordt door de Negende Man enorm gewaardeerd. In de laatste 6 minuten lopen de Friezen, onder leiding van de internationals Zwart en Kroon, uit naar een geflatteerde 11-17 ruststand, waarbij KCC/SO natural geen kansen mee kreeg om bij te komen.

Na rust opende KCC/SO natural nog wel de score, maar kreeg vervolgens een lesje effectiviteit van de Friezen. De ervaring van meerdere jaren op League niveau werd door de Friezen duidelijk gemaakt. Pas in de 9e minuut was het Biesbroek met het volgende Capelse doelpunt (13-19). Ook al had KCC/SO natural de arbitrage niet altijd mee, ze moest dan maar zelf voor de volle 200% gaan om er nog een strafworp uit te persen. Een mooi schoolvoorbeeld was meerdere malen te vroeg inlopen bij een Capelse vrije bal, die slechts gehonoreerd werd met nog een vrije bal. Aan de andere kant werden ze makkelijker gegeven. En als KCC/SO natural dan ook nog eens de makkelijkste kansen niet weet te benutten is het onbegonnen werk om van LDODK te winnen. De gasten lopen halverwege makkelijk weg naar een 17-27 tussenstand. De thuisploeg was niet bij machte om daar nog iets op in te lopen. Milou Wierenga scoort dan nog wel de 18-27, maar dan gaat het Friese gas erop en loopt men uit naar een 19-34 stand. Drie minuten voor tijd is het zelfs 20-36. De Friezen scoren dan nog tweemaal en KCC/SO natural is nog maar eenmaal trefzeker. Scheidsrechter Vries fluit af bij 21-38.

Een uitslag die hard aankomt in het Capelse kamp, maar op voorhand was het al duidelijk dat de punten niet tegen ploegen als LDODK gepakt konden worden. De komende weken start de decembermaand met wedstrijden tegen landskampioen TOP/SolarCompleet en ontvangt het medio december het grote PKC/SWKGroep. Daarna volgt er nog een uitstapje naar Amsterdam en komt Fortuna/Delta Logistiek naar Capelle aan den IJssel. De complete top 4 van vorig seizoen. De spelers moeten zich nu elke week weer focussen op de volgende wedstrijd en voor de volle 100% strijden voor wellicht een stuntje.

Doelpunten: Stephan Groeneweg 5x, Julian Middelkoop 4x, Mandy Biesbroek 3x, Demi van Oosten, Mark Behrens, Stefan Dekkers en Tessa Noordzij ieder 2x en Milou Wierenga 1x.

De wedstrijd kan je hier nog een keertje terugkijken.

Nog meer foto's gemaakt door Peter Dorsman vind je hier.