Zaterdag 12 december 2009 speelde KCC/Hijbeko een bloedstollende thuiswedstrijd tegen koploper KVS uit Scheveningen. Dat het KNKV die als een "risicowedstrijd" interpreteerde bleek de aan de aanwijzing van de scheidsrechter. Leaguescheidsrechter Andre Mosterdijk met zijn assistent Jacco Struik moest dit spektakel tot een goed einde zien te brengen.

Toen de statistieken uit het archief werden getrokken, bleek dat in de eerdere 12 ontmoetingen tussen KCC/Hijbeko en KVS de ploeg van Jan Tromp slechts 1 keer als winnaar van het veld was gestapt. En dit was al weer 5 jaar geleden. Dus een tegenstander die KCC/Hijbeko niet ligt.
Maar de bal is rond en de wedstrijd duurt 60 minuten. Dat het om een topper ging was weer als vanouds te zien op de tribune. Veel pulbiek was op deze wedstrijd afgekomen, inclusief een aardige aanhang uit Scheveningen. Vanaf het eerste fluitsignaal begon het beroemde Capelse hoekje zich te roeren. De harde kern van KCC/Hijbeko liet direct van zich spreken.

Het duurde tot de 5e minuut voordat het eerste doelpunt op het bord stond. KVS zorgde voor de 0-1. In de 7e minuut pas gevolgd door het eerste Capelse doelpunt vanuit achter de korf, uit handen van Michiel Last (1-1). Het bleek al snel dat KVS naar Capelle aan den IJssel was gekomen voor de punten en gaf vanaf het begin goed druk op de aanval van de thuisploeg. KCC/Hijbeko kon slechts enkele schoten produceren en de rebound was voor KVS. Dit moest aangescherpt worden. Na vlotte combinaties liep KVS uit naar een 1-4 voorsprong na 11 minuten gespeeld te hebben. Een snel tegendoelpunt van wederom Michiel Last (2-4) zorgde voor een kleine aansluiting, maar de bezoekers tilde de stand binnen 2 minuten naar 2-6. In deze fase moest KCC/Hijbeko wel meer druk gaan geven op de aanvallen van KVS, anders zouden de bezoekers makkelijk kunnen aanleggen. Lonneke Schallenberg en Wilrik Wassink zorgde ervoor dat het gat weer wat kleiner werd in de 17e minuut (4-6). Hierna een mindere periode van KVS die sneller de bal kwijt was. Toch bleef de voorsprong voor KVS gehanteerd. Via 5-8, 7-9 werd de ruststand bepaald op 9-11. Belangrijk was dat de concentratie op en top moest zijn tegen zo'n tegenstander. Bij de les blijven en zoveel mogelijk onrust zaaien in het veld.

Na rust kwam KCC/Hijbeko veel beter in haar spel. Binnen de 7 minuten was het ineens weer gelijk (11-11). Michiel Last, met een tip-in onder de korf en een fraaie poeier (bijna vanaf de middenlijn) van Wilrik Wassink waren hier verantwoordelijk voor. KCC/Hijbeko liet nog veel toe bij KVS. De gasten speelde veelal over de heren. KCC/Hijbeko gaf maar een beetje druk en gokte op de rebound. Dit pakte goed uit voor KCC/Hijbeko want KVS produceerde veel schoten en er gingen er maar een paar in. Na de 11-12 was het Marvin Soekra die binnen enkele tellen de 12-12 aantekende. Het was nu tijd voor de ommekeer. Wilrik Wassink zorgde persoonlijk in de 10e minuut voor een onvervalst "hoekje" voor de 13-1, gevolgd in de 12e minuut met een droge knal van Lonneke Schallenberg (14-12). De marge was gepakt en nu maar uitbouwen. Zeker na het schot van Soekra in de 14e minuut (15-12). Drie punten voorsprong was wellicht genoeg, maar we waren pas halfweg. Heel sporthal Schenkel begon er in te geloven dat de overwinning tegen koploper KVS te pakken was, zeker nadat de thuisploeg met 17-14 voorstond met nog 10 minuten te gaan. KCC/Hijbeko toonde de 2e helft veel veerkracht en in verdedigend opzicht was alles aangescherpt. Een extra hoogte- punt was het blok van Wilrik Wassink op schot van Ruben van Arkel in het laatste deel van de 2e helft. KCC/Hijbeko moest niet gaan verslappen en moest stand houden. KVS brengt de nodige wissels in wat de ploeg steker maakte. De gasten uit Scheveningen kwamen in de 25e minuut terug tot 17-16. Met nog 2 minuten te spelen was het weer gelijk (17-17). Toen Danielle de Bruin met een prachtig afstandschot de 18-17 scoorde ging het publiek uit zijn dak. KVS verpeelde in de volgende aanval de bal en met nog 40 seconden te spelen ging KCC/Hijbeko weer aanvallen. Met nog 15 seconden op de klok maakte KVS een overtreding zodat KCC/Hijbeko een vrije bal kreeg en dus een gewonnen wedstrijd speelde. De schotklok ging namelijk weer op 25 seconden en de ploeg van Jan Tromp hoefde dus alleen maar 15 seconden de bal in bezit te houden. Toen begon het verhaal tussen geluk en verdriet in 2 seconden. KCC/Hijbeko speelde een ijzersterke 2e helft tegen de koploper, maar toen ging het toch nog mis. Door een verkeerde pass onderschepte KVS de bal en met nog 2 (!!) seconden te gaan verdween de 18-18 door de korf. Een zware teleurstelling voor de spelers en het publiek die dachten dat de buit al binnen was. Vreugde allom bij KVS, die alsnog een punt pakte in Capelle aan den IJssel. Verdriet bij KCC/Hijbeko die 2 seconden eerder 2 punten had en 2 seconden later een punt aan de bezoekers moest afstaan. Verschrikkelijk jammer maar toch een prima resultaat tegen de favoriet voor de titel en een bewijs dat KCC/Hijbeko in deze vorm voor niemand bang hoeft te zijn.

Na afloop werd er veel gespeculeerd over de laatste 2 seconden. Was het doelpunt voor of na de zoemer ? Stond Ruben van Arkel bij het lossen van zijn schot op de achterlijn of niet. Stond assistent-scheidsrechter Struik wel op de goede plek ? Scheidsrechter Mosterdijk, die overigens een prima pot floot, besloot dat het een correct doelpunt was en kwam ter controle nog even informeren bij de jurytafel, die oordeelde dat het doelpunt voor de zoemer viel.

Volgende week speelt de selectie van KCC/Hijbeko de dubbel tegen Tweemaal Zes uit Maartensdijk. De reserves beginnen om 15:35 uur tegen Tweemaal Zes 2 en de hoofdmacht trapt om 17:20 uur af.

Doelpunten: Marvin Soekra en Wilrik Wassink ieder 5x, Lonneke Schallenberg en Michiel Last ieder 3x, Robin Diepenhorst en Daniëlle de Bruin ieder 1x.

Heb jij je al aangemeld op de website? Log dan in en discussier mee op het forum over deze wedstrijd.

Klik hier voor de foto's.

Bekijk ook de interviews op KCCOnlineTV:

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 20 april 2024 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 17:00 uur.