We hebben bij KCC/CK Kozijnen een nieuw whiteboard aangeschaft voor algemeen gebruik. Graag op dit bord wel alleen de speciale whiteboard stiften (en dus geen permanent markers) gebruiken, zodat het nog lang mee kan.

Al een aantal keer hebben we dit seizoen foto’s van bij KCC/CK Kozijnen gevonden voorwerpen op de site gezet helaas wordt er weinig opgehaald, maar we blijven proberen om van alles terug te krijgen bij de rechtmatige eigenaar.

Dankzij sponsorbijdragen van de KCC-selectie, @dmiDi (Administratieve & Fiscale Dienstverlening), Gebroeders Kalkman B.V. (en een anonieme sponsor) kunnen we ook een feestbus laten rijden naar de wedstrijd tegen GG/RMcD huis Emma op zaterdag 9 maart 2024! Geef je dus nu op voor de trip naar deze belangrijke wedstrijd zodat we als Negende Man de selectie een extra steuntje in de rug kunnen geven! Gezien het wedstrijdprogramma kunnen deze zaterdag best wat supporters van diverse teams mee. Laten we er net als vorig jaar weer een groot feest van maken en geef je nu op!

Op vrijdag 15 maart organiseert de aKCCie een kinderbingo voor Kangoeroes tot en met D. Ook vriendjes en vriendinnetjes zijn van harte welkom. Wel even opgeven via onderstaand formulier.

In ons sleutelkastje hangt normaal gesproken een knalroze sleutelhanger (kegeltje) met 2 kleine sleuteltjes. De ene sleutel is van de tussenwand van Sporthal Schenkel en de andere sleutel is van het KCC-opslaghok in de materiaalruimte van Sporthal Schenkel.

Deze sleutel mag door iedereen die hem nodig heeft gebruikt worden, maar heel belangrijk is dat hij wordt teruggehangen daar waar hij hoort.

Nu is de sleutel kwijt en is het KCC-opslaghok niet op slot gedaan, waardoor iedereen er zo maar in kan ook overdag.

Zaterdag 10 februari was er een training bij de kangoeroe/pukkie klup.

Het thema was Feest. Wat een feest, als je in je prinsessenjurk, spiderman pak, Batman cape naar de training mag komen.

Er waren vandaag ook vriendjes, vriendinnetjes en nichtjes en neefjes meegekomen met de kangoeroes en pukkies. Er was heel veel gezelligheid op zaterdagmorgen bij KCC/CK Kozijnen in sporthal Schenkel!

Er gaat al een volle feestbus naar DOS'46, bij voldoende belangstelling willen we nog een tweede (gewone) bus laten rijden. Wil jij ook mee? Geef je dan nu op!

De Kenonz Korfbal League is al over de helft en het is tot nu toe een zwaar seizoen voor KCC/CK Kozijnen. In de resterende wedstrijden moet de ploeg er alles aan doen om ook volgend seizoen op het allerhoogste niveau van Nederland te kunnen spelen. Daarom is het juist nu belangrijk dat de KCC-supporters de ploeg een extra steuntje in de rug gaan geven. 

Alweer de vijfde dartavond van het seizoen was deze vrijdag 9 februari 2024 aan de orde. Met 23 deelnemers was het weer lekker druk en gezellig. Voor het eerst dit seizoen maakten we gebruik van het (vijfde) mobiele dartbord, zodat we meer capaciteit hadden voor de deelnemers.

Het werd een bijzondere avond. Zelden was een dartavond zo onvoorspelbaar als deze keer.

Op 7 februari jongstleden bereikte ons het droevige bericht dat Ton van der Laaken, voormalig coach van ons vlaggenschip, is overleden op exact 71 jarige leeftijd.

Het is al weer februari en dat betekent dat we weer gaan darten bij KCC/CK Kozijnen. Vrijdagavond 9 februari om 20:00 uur zijn jullie weer welkom. Inloop vanaf 19:30 uur.

Niet echt een fysiek feest maar wel een joehoe, yeah!-moment. Per afgelopen weekend hebben we met het arbitrage team dat de externe verplichtingen wegwerkt, de sportieve sanctie van dit zaalseizoen weggewerkt. Dat betekent dat ALLE KCC/CK Kozijnen wedstrijdteams ook volgend zaalseizoen zonder punten in mindering kunnen starten aan het zaalseizoen.

Het schoonmaakrooster is weer bijgewerkt tot de zomer. Kijk wanneer jouw team aan de beurt is.

De selectie staat volgende week op het schema om de (scheidsrechters)kleedkamers weer tip-top in orde te maken.

Voor vragen of opmerkingen kun je bij mij terecht.

Nanda Stuurman

Dankzij sponsornbijdragen van Henk-Jan Schippers, Gebroeders Kalkman B.V. en @dMiDi kunnen we ook een feestbus laten rijden naar GG/RMcD huis Emma op zaterdag 16 maart 2024! Geef je dus nu op voor de trip naar deze belangrijke wedtrijd. In de wedstrijd tegen DOS'46 zagen we hoe we als Negende Man de selectie een extra steuntje in de rug kunnen geven. Gezien het wedstrijdprogramma kunnen ook zaterdag best weer wat supporters van diverse teams mee. Laten we er net als vorig jaar weer een groot feest van maken!

Ronde 14 van de Kenonz Korfbal League gaat voor KCC/CK Kozijnen in de boeken als één van de meest historische wedstrijden van dit seizoen. Met een volgepakte feestbus afreizen naar Amsterdam en dan direct vanaf de eerste minuut de Blauw-Wit-hal in vuur en vlam zetten. De ruim 100 meegereisde supporters maakten er een waar volksfeest van en zagen KCC/CK Kozijnen de hele wedstrijd heersen. Ongekend fraaie acties, maar ook soms korte aanvallen, waren de ingrediënten van een heerlijk duel tussen de twee ploegen waar nog veel op het spel stond. KCC/CK Kozijnen verwende het publiek met mooi korfbal en was op geen enkel moment in gevaar.

In ronde 13 van de Kenonz Korfbal League kwam LDODK/Rinsma Modeplein naar sporthal Schenkel. Een lastige te bespelen ploeg, die snakt naar een plekje in de playoffs voor Ahoy, dus wederom voor KCC/CK Kozijnen een uiterst lastige taak om de Friezen lam te leggen. In Gorredijk werd het eerder 24-18. Op deze avond waren de doelpunten duur, heel duur en had KCC/CK Kozijnen zelfs op sommige momenten de kans om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen, maar door verkeerde keuzes en ongelukkige afronding lukte dit niet. De vrij sportieve wedstrijd, die goed geleid werd door Den Ouden en Falkenburg, eindigde helaas wel met een rode kaart voor Julian Frieswijk 9 seconden voor tijd.

Helaas is de capaciteit van onze nieuwe ketels en boiler niet voldoende voor wat wij bij KCC/CK Kozijnen aan capaciteit nodig hebben om allemaal lekker warm te kunnen douchen. Er wordt dus weer aan gewerkt.

Daarom gebruiken wij AANSTAANDE ZATERDAG 18 februari 2023 de kleedkamers van de SPORTHAL om ons OM TE KLEDEN EN TE DOUCHEN.

We zijn inmiddels alweer in februari en de zaalcompetitie is over de helft. Voor veel teams breken er nog spannende weken aan om een goede klassering te gaan halen. Speciale aandacht hierbij natuurlijk voor ons eerste, die moet nog een aantal belangrijke punten halen om ook volgend jaar weer op het hoogste niveau van Nederland mee te mogen doen. Dus alle steun is nodig! Geef je daarom ook op voor de supportersbussen!

Vanuit het bestuur willen we graag een aantal zaken met jullie delen.

Update: dankzij jullie aanmeldingen en een garantstelling door onze sponsoren PUKA Vastgoed en M-Buijs Schilderwerken gaan de feestbussen naar Blauw-Wit (za. 25 februari) en Groen Geel (za. 4 maart) zeker rijden! Voor Blauw-Wit zijn er nog enkele plekken vrij, voor Groen geel nog ruim voldoende. Geef je dus snel op voor deze ouderwetse KCC roadtrips. Juist deze twee wedstrijden is het van groot belang dat we als Negende Man de selectie een extra steuntje in de rug geven. Gezien het wedstrijdprogramma kunnen op beide zaterdagen supporters van alle teams mee. Laten we er een groot feest van maken!

De Kenonz Korfbal League is de tweede fase ingegaan en de selectie van KCC/CK Kozijnen is op weg om ook volgend seizoen op het allerhoogste niveau van Nederland te spelen. En juist nu is het belangrijk dat de KCC-supporters dat extra steuntje in de rug gaan geven. De steun van De Negende Man is van groot belang. Gezien het wedstrijdprogramma kunnen op beide zaterdagen supporters van alle teams mee. Laten we er een groot feest van maken!

De belangrijke en onverwachte punten, die vorig weekend in eigen huis werden gepakt tegen DVO/Transus, betekenden even wat lucht in de strijd tegen degradatie. Zou het de ploeg van Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst ook lukken om in Koog aan de Zaan te stunten tegen top-4 tegenstander KZ/Thermo4U? De ploeg van Bakker en Fennema haalde in de wedstrijd in Capelle aan den IJssel flink uit (13-32). Gelukkig zou dit vanavond in De Koog niet gebeuren en kon KCC/CK Kozijnen, ondanks dat men telkens in de achtervolging moest, lang bijblijven maar moest toch de punten aan KZ laten.

Na een rustige eerste dartavond op 6 januari met 12 deelnemers, was het afgelopen vrijdag hele andere koek. Liefst 33 deelnemers schreven zich in voor de tweede dartavond van het seizoen.

Dat is een record in de pakweg 20 jaar van het darten bij KCC. Met 4 borden ter beschikking, was het dus passen en meten en improviseren om alles goed te laten verlopen.

Voor de dartavonden van januari t/m juni 2023 maken we een jaarklassement op.

De puntenverdeling is op een dartavond als volgt:
Nr. 1 krijgt 12 punten
Nr. 2 krijgt 10 punten
Nr. 3 krijgt 8 punten
Nr. 4 krijgt 7 punten
Nr. 5 krijgt 6 punten
Nr. 6 krijgt 5 punten
Nr. 7 krijgt 4 punten
Nr. 8 krijgt 3 punten
Nr. 9 krijgt 2 punten
Alle overige deelnemers krijgen 1 punt voor hun aanwezigheid.

De winnaar krijgt een beker aan het einde van het dartseizoen. De beste 4 avonden tellen mee.

PlaatsNaam6-jan10-febtotaal mrtaprmeijuni
1 Peter Nell 6 8 14          
2 Julian Middelkoop 12 0 12          
  Olaf Ullersma 8 4 12          
  Gerard Reijm 0 12 12          
5 Marcel den Ouden 10 0 10          
6 Paul Oschner 7 1 8          
  Roel Visser 2 6 8          
8 Gerbert Schippers 0 7 7          
9 Marijn van Wingerden 5 1 6          
10 Timo van Dieren 4 1 5          
  Karl Both 0 5 5          
12 Stefan Dekkers 3 1 4          
13 Ronald Dortland 0 3 3          
14 Dave Kalkman 1 1 2          
  Steven Buijs 1 1 2          
  Jaco Both 0 2 2          
17 Jelle van Houdt 1 0 1          
  Martinvan Dieren 0 1 1          
  Sydney Schol 0 1 1          
  Ricardo Knoops 0 1 1          
  Bo Oppe 0 1 1          
  Henno Ploeg 0 1 1          
  Edwin Stans 0 1 1          
  Rick Stans 0 1 1          
  Tijn van Houdt 0 1 1          
  Koen Houkes 0 1 1          
  Jan Willem de Winter 0 1 1          

Iedereen is weer van harte welkom bij de dartavond bij KCC/CK Kozijnen.

We spelen 4 verschillende spellen en er zijn prijzen te winnen.
Maar bovenal het is altijd gezellig!

Dus kom langs. Entreeprijs € 2,50. Aanvang 20:00 uur.

Tot vrijdag!

De Dartcommissie

De selectie van KCC/CK Kozijnen neemt aan het einde van dit seizoen afscheid van Robin Diepenhorst als trainer van het 1eteam. Hoewel er voldoende aanknopingspunten zijn om een derde seizoen met elkaar in zee te gaan, is in goed overleg besloten de samenwerking na dit seizoen te beëindigen.

Zaterdag 4 februari 2023, een fraai maar moeilijk affiche in de Kenonz Korfbal League. KCC/CK Kozijnen ontvangt in eigen huis het Bennekomse DVO/Transus. Wedstrijden tussen beide teams staat altijd garant voor spektakel. DVO/Transus timmert aan de weg en is nog volop in de race voor een ticket naar AHOY. KCC/CK Kozijnen daarentegen moet alle zeilen bijzetten om uit die gevreesde degradatiezone te blijven en dan speel je tegen DVO/Transus. In een weer ouderwetse volle hal, met de Negende Man als steun in de rug werd het een intense avond, vol met spectaculaire acties, kritiek om sommige arbitrale beslissingen, maar wel was KCC/CK Kozijnen weer terug. Strijd, passie en veel doelpunten, met een excellerende Bo Oppe en Koen Collée, was het bij het laatste fluitsignaal een groot feest op de vloer. Onverwacht, maar zeer verdiend werden beide punten tegen DVO/Transus op het conto bijgeschreven.

A.s. zaterdag spelen het 2e (17:45 uur) en het 1e (19:30 uur) de belangrijke uitwedstrijden tegen TOP/LITTA. Onderstaane personen staan. Onderstaande personen hebben zich aangemeld en staan op de lijst bij TOP/LITTA. Je kunt je melden en betalen aan de kassa in Sassenheim (let op: je kunt alleen pinnen). Tickets kosten 5,00 (15+ en 65+) of 7,50 (normaal tarief).

 1. Johan Biesbroek
 2. Stefan Oosting
 3. Natasja Oosting
 4. Jay Oosting
 5. Richard Schol
 6. Daniëlle Schol
 7. Sofie Schol
 8. Julien Alsem
 9. Monique Alsem
 10. Lars Alsem
 11. Amber Bongers
 12. Jan Alsem
 13. Jose Alsem
 14. Marjan Brands
 15. Mariska Middelkoop
 16. Jelle van Houdt
 17. Wendy van der Waaij
 18. Inge Voets
 19. Wilco Knops
 20. Niels de Gelder
 21. Gerbert Schippers
 22. Thijn van Houdt
 23. Zita Maquelin
 24. Lucas Visser
 25. Nancy Carolus
 26. Belinda Hempel
 27. Merel Schneider
 28. Maarten Buijs
 29. Steven Buijs
 30. Henk-Jan Schippers
 31. Koen Houkes
 32. Caitlin Dijksman
 33. Cor van Os
 34. Martin Diepenhorst
 35. Laura Diepenhorst
 36. Kees-Jan Oppe
 37. Monique Oppe
 38. Mees Oppe
 39. Milou Oppe
 40. Desiree van Klaveren
 41. Karla van der Heiden
 42. Amber Butter
 43. Manouk Vrinten
 44. Robert Stubbe
 45.  Daan Stubbe

Zaterdagavond 26 februari 2002, 20:00 uur. Na een lange tijd was het weer een ouderwets avondje KCC. Niet in de vertrouwde thuisbasis sporthal Schenkel, maar in de groene, goedgevulde sporthal Aquapelle, die samen met de arbitrage en de tegenstander een mooi contrast gaf op de speelvloer. Zeker door alle mooie spandoeken die in de middag door de jeugd gemaakt waren. Voor beide ploegen, de wedstrijd, waar het om ging. Voor Groen Geel/IJskoud de Beste was het de mogelijkheid om uit te lopen en voor KCC/CK Kozijnen de taak om te blijven aanhaken in de strijd om lijfsbehoud. In een doelpuntarme wedstrijd met veel ongelukkige acties en verhitte discussies was het KCC/CK Kozijnen dat in de slotminuut de wedstrijd binnen hengelde.

Bij wedstrijden in de zaalcompetitie van S1, S2, S3, S4, A1 en B1 wordt er gespeeld met de ‘schotklok’. Om de regels rondom deze wedstrijden in goede banen te leiden, is er een drietal functionarissen nodig. Deze drie functionarissen vormen samen de jurytafel.

Juryvoorzitter – ziet toe op de juiste toepassing van alle regels aan de jurytafel.

Schotklokbediener – zorgt voor de juiste tijdswaarnemingen van de schotklok.

Tijd- en scorewaarnemer – draagt zorg voor een juiste weergave van de stand en de juiste weergave van de speeltijd.

Bij KCC/CK Kozijnen zijn we dringend op zoek naar juryvoorzitters, schotklokbedieners en tijdwaarnemers.

De kaarten waren na vorige week geschud. KCC/CK Kozijnen was veroordeeld tot het spelen in de degradatiepoule, voor lijfsbehoud in de Korfbal League. Samen met TOP/LITTA, Blauw-Wit, Groen Geel/IJskoud de Beste, Dalto/Klaverblad verzekeringen en Oost-Arnhem moet men strijden voor drie plekken. Immers de nummer 4, 5 en 6 degraderen rechtstreeks. De ploeg van Wassink en Diepenhorst spelen in deze tweede fase nog tegen Groen Geel/IJskoud de Beste, TOP/LITTA en Oost-Arnhem. En laatstgenoemde was de eerste tegenstander. Wat een ideaal begin leek, starten tegen de hekkensluiter, werd een complete deceptie in Arnhem.

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd in de tweede fase van de Korfbal League op het programma. KCC/CK Kozijnen speelt in de degradatiepoule en heeft vier punten meegenomen uit de eerste fase. Tegen het nog puntloze Oost-Arnhem maakten de zwart-witten een lelijke misstap en verloren met 20-17 zodat de komende wedstrijden alleen maar belangrijker worden.

Het juichen, applaudisseren en schreeuwen voor de TV, iPad of computer is voorbij, onze supporters zijn weer welkom tijdens de wedstrijden! Wat hebben we elkaar gemist en wat is het fijn om weer als ‘9e man’ aanwezig te kunnen zijn om de selectie te steunen. Als vanouds in het zwart en wit kunnen we onze toppers naar de overwinning schreeuwen. De komende weken zijn die overwinningen van groot belang voor het lijfsbehoud in de Korfballeague. Dus: ontwaak allemaal uit je ‘corona-winterslaap’, smeer je keel en kom zaterdag de selectie aanmoedigen tijdens de wedstrijden tegen GG/IJskoud de Beste.

Onderstaande mensen hebben een kaartje voor de wedstrijden tussen KCC/CK Kozijnen en Groen Geel/IJskoud de Beste op zaterdag 26 februari 2022. Als het lukt graag je polsbandjes op donderdag 24 februari tussen 19:00 en 20:30 uur ophalen bij Mark van der Waaij, beneden in de Aquapelle hal. Lukt dat niet dan liggen ze zaterdag bij de ingang van de hal klaar.

Vrijwel alle kaarten voor de thuiswedstrijden van de selectie op zaterdag 26 februari thuis tegen Groen Geel (18:15 en 20:00 uur) zijn uitgegeven. Er is op dit moment nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor iedereen. Wil je erbij zijn bestel dan snel. OP = OP.

Na de recente versoepelingen mogen er maximaal 500 mensen in een sporthal zonder verplichting van een mondkapje of het houden van 1,5 meter afstand.
Vanaf 25 februari is ook een Corona Toegangsbewijs niet meer nodig. We gaan dus bijna terug naar normaal.

Zaterdag 26 februari lijkt eindelijk weer een ‘normale’ zaterdag te worden! Geen 1,5 meter afstand meer op de tribune, geen mondkapjes meer en geen vaste zitplaatsen in de zaal. Het enige wat helaas nog mist, is onze eigen sporthal Schenkel. Op dit moment spelen we onze thuiswedstrijden nog in Aquapelle, waar gelukkig onze supporters ook welkom zijn.

Omdat de hal groen geverfd is in plaats van ons geliefde zwart-wit, hebben we nog een uitdaging om de hal ‘KCC-proof’ te maken. Alle jeugdspelers inclusief vriendjes en vriendinnetjes zijn daarom uitgenodigd op zaterdag 26 februari om KCC-spandoeken te maken.

De afgelopen maanden hebben we vanwege de Covid-19 maatregelen, jammer genoeg geen wedstrijden mogen spelen. Voor iedereen een grote teleurstelling. Er werd de afgelopen periode vooral getraind, maar gelukkig is het zaalseizoen weer gestart en kan iedereen zijn/haar talent tijdens de wedstrijden laten zien. Ondanks dat de afgelopen maanden niet de situatie was die je als korfballer wilt hebben, kreeg Bas Stuurstraat toch een mooi bericht te horen. Hij zit namelijk bij de laatste 22 spelers van Oranje U19.

Binnen KCC/CK Kozijnen zijn vertrouwenspersonen benoemd. Wanneer je je onprettig voelt op onze vereniging door pestgedrag, discriminatie, geweld of seksueel overschrijdend gedrag, dan kun je dat het beste uitspreken. Allereerst tegen degene die dit doet of bijvoorbeeld je trainer of coach, maar als dit niet helpt of je durft dit niet, vertel het dan aan iemand anders, thuis of op de vereniging.

Beste ouders/spelers van KCC/CK Kozijnen,

In de zaal zullen velen, ouders en spelers, weer als zaalwacht gaan optreden, wat dat precies inhoudt lezen jullie hieronder.

We mogen weer!!

Heb jij een vaste hand, scherp zicht en ben je stressbestendig? Doe dan nu mee met het lasergame toernooi!
In groepjes van 4-5 personen ga je in gevecht met andere groepjes om te strijden voor die felbegeerde eerste plaats!

In het laatste speelweekend van het eerste competitiedeel stond de thuiswedstrijd tegen KZ/Thermo4U op het programma. In de heenwedstrijd in Koog aan de Zaan won KCC/CK Kozijnen knap van de ploeg van Bakker en Fennema. Twee belangrijke punten op dat moment. Nu, een aantal rondes verder, zijn de punten helaas van geen toegevoegde waarde meer. Immers KZ is naar de kampioenspoule en KCC/CK Kozijnen moet er alles aan gaan doen om ook volgend seizoen weer in de Korfbal League te mogen acteren. Met wederom de winst op KZ zou KCC/CK Kozijnen vol vertrouwen kunnen starten aan het vervolg van de competitie.

De technische commissie is verheugd en trots om te mogen mededelen dat de samenwerking met trainersduo Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst na dit seizoen zal worden voortgezet. KCC/CK Kozijnen bouwt aan de toekomst en is bijzonder tevreden hoe beide coaches hun rol daarin vervullen.

Er mag gelukkig weer publiek bij de wedstrijden aanwezig zijn, maar helaas kunnen er in Aquapelle maar 67 supporters aanwezig zijn. 15 plekken zijn gereserveerd voor bestuur en genodigden en 46 plekken voor supporters op de tribune boven en 6 op de kleine tribune beneden. Vanaf zondagavond 20:00 uur kon je je inschrijven voor de wedstrijd tegen KZ/Thermo4U (zaterdag 5 februari 20:00 uur). 

Als je punten wilt pakken in de Korfbal League moet je van goede huize komen. Zeker als je de tweede wedstrijd in de “terugronde” ook nog eens tegen Fortuna/Delta Logistiek speelt, dat eenzaam aan kop gaat in de poule. Dan weet je dat je een zeer goede dag moet hebben en Fortuna/Delta Logistiek niet. Helaas werd het al snel duidelijk. De Delftse ploeg kwam voorzichtig op gang, maar uiteindelijk raasde het als een TGV over de Capellenaren heen. Opvallend waren de vele Capelse damesdoelpunten die vandaag vielen (10 van de 18). Sydney Schol onderscheidde zich uiteindelijk nog met vier doelpunten en een open sollicitatie voor een “goal of the week”. De stiekeme hoop op punten in Delft waren na een klein kwartier al vervlogen.

Inmiddels zijn we halverwege het seizoen en startten dit weekend de returns in de Korfballeague. KCC/CK Kozijnen heeft pas 1 punt vergaard in de uitwedstrijd tegen DVO/Accountor. Nu volgen weer de lastige tegenstanders. Eerst thuis tegen TOP/LITTA, vervolgd door een uitwedstrijd tegen Fortuna/Delta Logistiek. Tegen het Sassenheimse TOP zou je geen punten gaan pakken, maar KCC/CK Kozijnen was zaterdagmiddag akelig dichtbij een enorme stunt. Een gehavend TOP, dat twee vaste basisspelers miste, was net op tijd wakker in Aquapelle. Met een wat hoger afrondingspercentage en wat meer arbitragegeluk, had er zeker meer ingezeten.

Komend seizoen zullen Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst instappen als coaches van KCC/CK Kozijnen. Twee bekende namen die in het verleden hun sporen hebben verdiend als trainers bij de jeugd en het 2e team van KCC. De technische commissie is verheugd deze heren te mogen presenteren als aankomende trainers. We zijn trots dat we mogen samenwerken met trainers vanuit de eigen vereniging.

Hou jij van uitdaging, strijd en heb je een echte winnaarsmentaliteit, dan heb je nu de mogelijkheid om dit te laten zien. Helaas is het voor de meeste KCC’ers op dit moment niet mogelijk om wedstrijden te spelen, dus gaan we online met elkaar de uitdaging aan. We dagen alle jeugdspelers, ouders, leden en oud-leden uit om mee te doen aan “Minute to win it”.

Ook deze week zal er op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 februari in ieder geval nog GEEN veldtraining plaatsvinden. Of er op donderdag 18 fgebruari getraind kan worden zal op zijn vroegst op donderdag rond het middaguur besloten worden.

Nieuwe omgeving, nieuwe kansen. Dat waren de ingrediënten voor het belangrijke sleutelduel voor KCC/CK Kozijnen tegen het Nijeveense DOS’46. Het was voor de ploeg van Wip en Van der Steen aanhaken of afhaken voor de play-offplek. Deze wedstrijd werd gespeeld in Sporthal Aquapelle in Capelle aan den IJssel, aangezien de vertrouwde thuishal Schenkel omgebouwd wordt tot vaccinatielocatie. In een niet al te best optreden van KCC/CK Kozijnen lijkt nu de kans op een 4e plek verkeken te zijn. De returnwedstrijden starten vanaf komend weekend. Eerst komt TOP/LITTA op bezoek en daarna moet men naar Delft tegen Fortuna/Delta Logistiek. De komende wedstrijden zullen dan ook weer lastig gaan worden om een overwinning uit het vuur te slepen.

Ons sportcomplex is net als de rest van Nederland afgelopen weekend veranderd in een winterlandschap. Dat geeft zowel plezier als overlast en heeft zowel voordelen als nadelen.

In de vierde ronde stond er voor KCC/CK Kozijnen een zeer belangrijk treffen op het programma. In Driebergen was Dalto/Klaverbladverzekeringen de tegenstander. Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. Bij winst van KCC/CK Kozijnen was het weer bij, maar bij winst van de thuisploeg werd het gat steeds groter. Tot 13 minuten voor het einde was het voor de voorspellers nog niet duidelijk wie de winst zou pakken. Vijf minuten later had Dalto een onoverbrugbare stand op het scorebord gezet, dat KCC/CK Kozijnen niet meer kon dichten. Wederom geen winst voor de Capellenaren. Met DOS´46 volgende week op bezoek in Capelle aan den IJssel zal het nog lastiger worden.

Door de winst op Avanti heeft KCC zich definitief geplaatst voor de play-offs, een geweldige prestatie!! Als KCC zaterdag ook van AW.DTV wint, dan is het kampioenschap binnen en zijn we definitief eerste in de poule. We spelen dan zaterdag 14 maart 20:00 uur de eerste kruisfinale thuis. Als we winnen start de kaartverkoop voor KCC supporters a.s. zaterdag 29 februari een half uur na afloop van de wedstrijd van het eerste. Kan je zaterdag echt niet - bijvoorbeeld door vakantie - mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Hieronder zie je het volledige overzicht van de play-offs.  

De verlichting bij dartborden 1 en 2 was gelukkig provisorisch gerepareerd waardoor we weer over vier dartbanen konden beschikken. Die hadden we ook nodig, want er schreven zich weer 18 deelnemers in. Jan Leeuwenstein won na een spannende avond. Paul Oschner werd tweede. Stefan Dekkers legde beslag op de de derde plaats.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

KCC heeft zich geplaatst voor de play-offs, een geweldige prestatie met nog twee competitiewedstrijden te spelen en we weten allemaal wat voor mooi feest dat weer kan gaan worden. Wat we nog niet zeker weten is of we eerste of tweede worden, maar we zijn wel al weer gestart met de voorbereiding.

Op televisie kun je leuk darten kijken, maar het is nog leuker om het zelf te doen.

Dat kan vrijdag 21 februari weer. De verlichting is gefixt zodat we weer over vier goede dartbanen kunnen beschikken.
We beginnen om 20:00 uur. Inschrijven, warm gooien en lekker bijkletsen kan al vanaf 19:30 uur.
Meedoen kost €2,50 en we hebben weer prijzen voor de beste drie darters van de avond.

Tot vrijdag!

Nog drie competitierondes te gaan en dan gaan de play-offs van start met als hoofdprijs een ticket voor de hoofdklassefinale op 28 maart 2020 in Papendrecht. Voor KCC, dat vorig seizoen in drie wedstrijden uit de Korfbal League degradeerde, eigenlijk wel het ultieme doel dit seizoen. Samen met buurman Nieuwerkerk is men aan het strijden voor de bovenste plekken. Dit weekend stond Avanti/Post Makelaardij thuis op het programma en moest Nieuwerkerk in Amsterdam het opnemen tegen AW.DTV. Bij winst van KCC en het verlies van Nieuwerkerk komt KCC op 3 punten van Nieuwerkerk en is de 1e plek wel heel dichtbij. KCC speelde tegen Avanti geen sterke eerste helft. Avanti kon bijblijven, maar in de tweede helft waren 10 minuten genoeg om een ruime overwinning bij te schrijven.

De competitie is inmiddels al vergevorderd. Dit betekent dat de belangrijkste wedstrijden gespeeld moeten worden in de richting van de gekoesterde kruisfinales. Met nog vier speelrondes te gaan, moest de ploeg van Wip en Van der Steen afreizen naar Hardinxveld Giessendam voor de return tegen HKC. Eerder in Capelle aan den IJssel werd het een slijtageslag en kwam KCC goed weg (19-18). Mark Klop hield zijn HKC toen in de wedstrijd. Nu waren de rollen 100% omgedraaid. Klop werd vakkundig geëlimineerd en had zijn middag niet en KCC speelde na een moeizame wedstrijd vorige week tegen TOP, nu een zeer goede wedstrijd en had alleen de eerste 7 minuten tegenstand van HKC. Hierna ging het gas erop en was er geen houden meer aan.

Op 14 februari is het weer Valentijnsdag, een mooi moment om iets liefs voor een ander te doen. Wij als aKCCie willen jullie daarbij helpen. Daarom organiseren wij een RozenaKCCie.

Wil jij ook jouw geliefde, vader, moeder, coach, teamgenoot of gewoon je beste maatje verrassen? Dan kan dat nu! Bestel een rode roos bij één van de aKCCie-leden of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij zorgen dat er op zaterdag 15 februari @KCC een rode roos aan de desbetreffende persoon wordt gegeven!

Afgelopen vrijdag hebben maar liefst 105 mensen meegedaan aan de Pubquiz. Het was een hartstikke gezellige avond, waarbij wij als aKCCie zijnde als ober en serveersters rond hebben gelopen om alle deelnemers van een hapje en een drankje te voorzien. Onze sfeermakende Quizmaster Bert Wierenga presenteerde met een fleurig jasje de Pubquiz, dit tot veel genoegen van de 20 teams die aan de Pubquiz meededen.

Elke wedstrijd weer is er een grote groep supporters aanwezig. Vooral tijdens de thuiswedstrijden is iedereen in groten getale aanwezig en genieten wij als selectie van jullie aanmoediging. Om onze waardering uit te spreken willen wij, na de wedstrijd tegen AW/DTV, een feest organiseren. Tijdens dit feest zullen wij alle supporters op een leuke manier bedanken en is het mogelijk om met ieder van ons een dansje te wagen onder het genot van een hapje en een drankje. Blijf na de wedstrijd van 1 gezellig hangen en dan maken we er een mooie avond van!

Zaterdag, de return in Capelle aan den IJsel, waar de ploeg van Wip en Van der Steen het Zeeuwse TOP uit Arnemuiden ontving. In de heenwedstrijd was KCC subliem in de afronding en had TOP geen antwoord op de scoringsdrift van de Capellenaren. Ditmaal een compleet andere wedstrijd, waarbij de doelpunten zeer schaars waren, de spelers niet tot het juiste rendement kwamen en KCC mocht in de slotfase nog haar handjes dicht knijpen, dat het niet een tweede nederlaag leed.

KCC/SO natural speelt een serie lastige wedstrijden in de Cashback World Korfbal League. Volgende week wacht in Papendrecht PKC/SWKGroep en afgelopen zaterdag kwam landskampioen TOP/SolarCompleet op bezoek in Sporthal Schenkel. KCC/SO natural kon de Sassenheimers één helft volgen, maar de tweede helft kwamen de zwart-witten er niet meer aan te pas en verloren met 13-23.

Woensdagavond 20 februari om 22.19 uur kreeg hij zijn codes binnen om deel te nemen aan de korfbalmasterZ opleiding vanaf de B-leeftijd verplicht voor alle leden en ……………………… donderdagavond 21 februari 2019 om 18:08 uur ontvingen wij bericht dat hij was geslaagd.

Op de ledenvergadering is ‘de rookvrije accommodatie’ ‪besproken. De aanwezige leden steunden het initiatief om de leden te raadplegen van harte.

Binnen twee weken krijg je een link in je mailbox. We stellen het erg op prijs als je deze enquête invult, zodat we een gedragen en verantwoord rookbeleid kunnen ontwikkelen.

Zaterdag trad de selectie van KCC/SO natural in het Friese Gorredijk aan tegen de nummer drie: LDODK/Rinsma Modeplein. Zo'n 20 Capelse supporters hadden de reis naar Friesland ondernomen en zagen in een goed gevulde sporthal Kortezwaag de zwart-witten uiteindelijk met 26-18 verliezen tegen play-off kandidaat LDODK.

Onze toppers van de B1 zijn uitgenodigd om te komen oefenen tegen het Portugese nationale team U17. Van 1 t/m 5 juni zal de B1 diverse wedstrijden en gezamenlijke trainingen afwerken in Lissabon. Het Portugese team is dan in voorbereiding op het WK (eind juni in Eindhoven), en wil zich dolgraag meten met onze B1. Een unieke kans voor onze spelers!

Op zaterdag 16 februari van 09:00 tot 10:00 uur is er voor alle kinderen van 3 t/m 10 jaar een leuke korfbal-kennismakingsles bij korfbalvereniging KCC/SO natural. Deze kennismakingsles is gratis en wordt door ervaren trainers gegeven in Sporthal Schenkel.

Bonuspunten, dat was hetgeen KCC/SO natural zaterdag in Koog aan de nZaan moest meenemen in de race om lijfsbehoud in de Cashback World Korfbal League. De komende wedstrijden wordt het lastig om deze punten te behalen tegen ploegen als LDODK/Rinsma Modeplein en TOP/SolarCompleet. Het moest dus zaterdagavond gebeuren tegen KZ/Thermo4U. In een fraaie hal met LED-boarding rond het veld, moest KCC/SO natural constateren hoe het geen moment in de wedstrijd heeft gezeten. De eerste 10 minuten bleef het naast KZ, maar daarna heeft het achter de feiten aangelopen.

In de winter heeft de onderhoudsploeg vaak tijd voor andere klusjes omdat het weer dusdanig slecht is dat we niet buiten aan het werk kunnen.

Deze winter waren de zittingen van de (bar)krukken aan de beurt. Al een tijd waren de zittingen van de krukken op de hoeken kapot en het werd er allemaal niet mooier en comfortabeler op.  

Wat was het een schitterende wedstrijd zaterdag! In een bomvolle en sfeervolle sporthal Schenkel stuurden we DeetosSnel met een dikke nederlaag terug naar Dordrecht. Voorlopig hebben we daardoor de negende plaats stevig in handen en is het Korfbal League seizoen voor KCC/SO natural gelukkig nog niet voorbij. Hoewel het heel lastig zal worden, gaan we nu op jacht naar de (veilige) achtste plaats!

Buiten koud en nat weer, in het clubhuis was het lekker warm en gezellig. Met 18 deelnemers was het erg druk. De avond werd gewonnen door Stephan Groeneveld, al was daar wel een barage voor nodig omdat hij de avond met een gelijk puntenaantal eindigde met Gerard Reijm. Jan Leeuwenstein werd derde.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Zaterdagavond was het moment van de waarheid. Voor beide clubs de wedstrijd van het korfbalseizoen. DeetosSnel stond twee punten voor door de zege eerder in Dordrecht. In een werkelijk uitpuilende sporthal Schenkel zagen zo'n 700 supporters een tot op het bot gemotiveerd KCC/SO natural, dat op alle fronten DeetosSnel aftroefde. 1 club, 1 team, 1 taak; het was aan KCC/SO natural om DeetosSnel te laten merken dat er niks te halen viel in Capelle aan den IJssel. Met twee fanatieke supportersgroepen en onder het oog van de camera van RTV Rijnmond, werd het een spektakel van jawelste, waarbij de thuisploeg geen spaan heel liet van de Dordtenaren. Een droomzege van KCC/SO natural, die nu vaster op de 9e plaats staat.

We kunnen het ons allemaal nog goed herinneren. De start voor ons tweede jaar in de korfbal league. Waarbij iedereen zich toch wel afvroeg hoe wij het dit jaar zouden doen vanwege de vele wisselingen binnen de selectie.

Met een klein groepje hadden de darters de grootste lol met de, door Albert, meegenomen 'hulpmiddelen'. Het valt te betwijfelen of je er beter mee gaat gooien, maar het zorgde wel voor hilarische beelden. Toch werden er ook de nodige punten gescoord. Gerard Reijm moest het eerste potje even inkomen, maar won daarna alles en laat daarmee wederom zien waarom hij bovenaan staat in de dartcompetitie. 

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Voor de tweede helft veldseizoen 2017/2018 zijn er weer oefenwedstrijden gepland. Hou onderstaand schema in de gaten voor updates!

UPDATE:

De oefenwedstrijden van de selectie op zaterdag 14 april 2018 tegen DSC starten 45 minuten eerder! 

Voor KCC/SO natural breken de laatste beslissende weken aan in de Korfbal League. De vraag is of de ploeg zich weet te handhaven tussen al de gevestige namen in de top van Nederland. Met een lastig programma voor de boeg, moet de ploeg van Vloten en Verberk DVO/Accountor onder zich weten te houden. Met zaterdag TOP/SolarCompleet op het programma, de landskampioen moet je alles geven om het de tegenstander zo lastig mogelijk te maken. In Sassenheim werd het "slechts" 26-22. In de eerste 10 minuten werd er maar weinig gescoord en kon KCC/SO natural TOP/SolarCompleet bijbenen, maar daarna, mede door het erg lage schotpercentage werd er een fikse nederlaag geleden.

Op zaterdag 10 maart 2018 speelt de selectie in Nijeveen tegen DOS'46. Dit is weer een belangrijke wedstrijd voor handhaving in de Korfbal League. De selectie zou het leuk vinden om zoveel mogelijk supporters erbij te hebben.

Vakantie of niet.. het wordt genieten. Komende zaterdag rondom de wedstrijd tegen TOP/SolarCompleet is de special van de keuken een overheerlijk broodje kipshoarma of een goed gevulde erwtensoep, uiteraard met brood. Natuurlijk zijn ook de diverse snacks gewoon verkrijgbaar.

Het spelregelboekje is weer actueel. In 2013 is het spelregelboekje voor het laatst verschenen zowel in een papieren als digitale versie. De spelregelwijzigingen die de IKF voor 2014, 2015 en 2017 heeft vastgesteld zijn destijds aan alle betrokkenen schriftelijk medegedeeld en via de KNKV-site onder de aandacht gebracht, maar waren nog niet allemaal verwerkt in het spelregelboekje. Het KNKV heeft dit aangegrepen om een geheel nieuw spelregelboekje uit te geven.

Afgelopen zaterdag 17 februari was het do-or-die voor KCC/SO natural B1. Na een dramatische eerste seizoenshelft, waarin telkens met 1 of 2 punten verschil werd verloren, vond de ploeg van coaches Michiel Last en Steven Verhoeff zichzelf terug in de degradatiezone. Dat er vaak veel energie werd verspild aan negatief commentaar op de scheidsrechter en elkaar zal de resultaten niet geholpen hebben. De tweede seizoenshelft herstelde de ploeg zich enigszins, met belangrijke overwinningen op ONDO en Fortis, en een knap punt tegen koploper PKC. Handhaving in de hoofdklasse was weer binnen handbereik, maar dan moest er in sporthal Schenkel wel gewonnen worden van hekkesluiter Avanti.

De voorlaatste wedstrijd van dit zaalseizoen bracht KCC/SO natural C1 naar Hardinxveld-Giessendam, voor de uitwedstrijd tegen Vriendenschaar. Voorafgaand aan deze wedstrijd stond de C1 van coaches Remon Brands, Thom Brandse en Rob Fase op de derde plaats in de hoofdklasse, met nog een minieme kans op plek 2 en daarmee plaatsing voor het NK.

De selectie van KCC/SO natural reisde zaterdag af naar Noord Holland voor de confrontatie tegen KZ/Hiltex. Beide ploegen hangen in de onderste regionen van de ranglijst dus voor beide was het een enorm belangrijke wedstrijd. KCC/SO natural kon hele goede zaken doen, om de druk op DVO/Accountor verder op te voeren, wetende dat deze ploeg in Papendrecht tegen PKC/SWKGroep speelt. De heenwedstrijd in Capelle werd een eenvoudige overwinning voor de ploeg van Vloten en Verberk. In Koog aan de Zaan kwam KCC/SO natural er niet aan te pas en leed een nederlaag.

De sponsorcommissie van KCC/SO natural is verheugd te melden dat Küchen Direct zich voor drie jaar als sponsor heeft verbonden aan KCC/SO natural. De naam Küchen Direct zal bij KCC/SO natural te vinden zijn op reclameborden in de zaal en op het veld, als ook op de narrowcasting en overige multimedia kanalen.

Zaterdag, de wedstrijd KCC/SO natural tegen Fortuna/Delta Logistiek, met het weerzien van de kleine grote man, Nik van der Steen, die opgegroeid is bij KCC/SO natural. De Negende Man begroette hem dan ook met een warm welkom en een fraai spandoek. Van der Steen heeft toch een zwart-wit hart. Voor Fortuna/Delta Logistiek de taak om aan te haken voor de top 4 en voor KCC/SO natural de schone taak de wedstrijd in Delft snel te vergeten en om DVO/Accountor ver onder zich te houden. Helaas werd het een wedstrijd waar de thuisploeg vanaf de eerste minuut niet goed in de wedstrijd zat en men ook nog eens DVO/Accountor zag winnen van Blauw-Wit.

Na een heerlijke winterse week met eindelijk wat vorst hebben we voor vandaag gekozen voor de Hollandse kost.

Goed gevulde Erwtensoep , Bruine Bonensoep of Tomatensoep…..het is er allemaal.

KCC/SO natural heeft zich door de 16-26 overwinning op HKV/Ons Eibernest geplaatst voor de finale van de Zuid-Holland Korfbal Cup 2018. De finale zal - net als vorig jaar - gespeeld worden tegen PKC/SWKGroep dat met 23-15 won van Valto. De finale van de Zuid-Holland Korfbal Cup wordt op dinsdag 20 februari 2018 om 20:30 uur gespeeld bij Korbis in sporthal De Dreef (Oude Dreef 4, 2741 SR Waddinxveen). Bij de D1 ploegen gaat de finale tussen Nieuwerkerk en Vriendenschaar (H), deze wedstrijd begint om 19.00 uur.

Zaterdagmiddag 15:30 uur is toch eventjes wennen in de Korfbal League. KCC/SO natural moest naar Papendrecht waar grootmacht PKC/SWKGroep wachtte. KCC/SO natural staat op een mooie veilige achtste plek in het debuutjaar van de Korfbal League en wil dit graag volhouden. Maar dan moet je tegen PKC/SWKGroep gaan spelen en met de thuiswedstrijd in het achterhoofd wordt dit een zware klus. Van Vloten: ”Toen we de opstelling zagen, zagen we zeker mogelijkheden om hier te kunnen winnen”. PKC/SWKGroep speelde zonder Leeuwenhoek, Nadhie en Danny den Dunnen, maar met Arjen van Houwelingen in de basis. Met iets meer nauwkeurigheid en als de afronding iets scherper was, was er zeker iets te halen in Papendrecht.

Omdat we bij het pakken van de dartborden getrakteerd werden op een gillende sirene moesten we het alarm resetten. Weten we in ieder geval ook weer dat onze dartborden veilig staan. Daarna ging het ophangen snal. Al snel stonden er 22 namen op papier. Lekker druk dus. Met Twan Letterman zien we een nieuwe naam in de top drie. Hij werd derde. Gerard Reijm kennen we natuurlijk al lang. Hij legde beslag op de tweede plaats. Stephan Groeneweg won ook deze dartavond weer met overmacht.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

De voorjaarsvakantie is aangebroken en daarom werden er minder wedstrijden gespeeld. Wegens dit en het feit dat er ook een aantal doordeweekse wedstrijden werden gespeeld, was er gisteren geen voorbeschouwing, maar vandaag wel een extra lange nabeschouwing, waarin we terugblikken op alle gespeelde wedstrijden in deze week.

Er zijn nieuwe clubpassen! Onze voorraad was al een tijdje op, maar met dank aan diverse sponsoren is er een nieuwe stapel beschikbaar. Alle leden kunnen hun oude clubpas omruilen voor een nieuwe pas.

Op zaterdag 4 maart van 10:45 tot 12:00 uur is er voor alle kinderen van 6 t/m 10 jaar een leuke korfbalclinic bij korfbalvereniging KCC/SO natural. Deze clinic is gratis toegankelijk voor zowel leden als niet-leden.

Half januari, 1e mijlpaal bereikt; sportieve sanctie weggewerkt.

Half februari, 2e mijlpaal bereikt; alle zaal verplichtingen seizoen 2016-2017 weggewerkt.

Nog geen 4 dagen later, 19 februari 2017, heeft KCC/SO natural de laatste mijlpaal bereikt en dat is dat de maximaal te behalen wedstrijden in de bonus is bereikt.

Dat betekent dat we voor dit zaalseizoen klaar zijn met alle arbitrage verplichtingen.

Fantastisch gedaan!

Op scheidsrechtersgebied gaat het bij KCC/SO natural dus geweldig, maar we kunnen altijd nog nieuwe scheidsrechters gebruiken (op alle niveaus) met name ook om wedstrijden thuis bij KCC te fluiten. Heb je zin om af en toe een wedstrijd te fluiten of wil je het liefst elke week fluiten dan kan je je aanmelden bij ondergetekende (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Met vriendelijke groet,
Saskia van Vlaanderen-Kanij
scheidsrechtercoördinator KCC/SO natural

Vrijdag 24 februari kun je weer voor het darten bij KCC/SO natural. We hopen dat je er weer bij bent. Ben je nog niet eerder geweest? Ook dan ben je welkom. 

Het clubhuis is geopend vanaf 19:30 uur. We beginnen om 20:00 uur. Meedoen kost €2,50 en iedere avond zijn er drie prijsjes te verdienen.

 

Het bestuur en TC zijn zeer verheugd te kunnen melden dat de huidige trainers van de selectie van KCC/SO natural ook volgend seizoen verbonden zijn aan KCC/SO natural. De resultaten en feedback vanuit de spelersgroep geven wederzijds vertrouwen in een succesvol vervolg van de samenwerking.

Dinsdag 21 februari 2017, Steenwijklaan 16 te Den Haag, de Eibernesthal was het decor van de grote finale van de Zuid Holland Korfbal Cup. KCC/SO natural en het tweede team van PKC/SWKGroep speelde in een volgepakte arena voor de "cup met de grote oren". Uiteindelijk mocht KCC/SO natural na afloop de grote beker in ontvangst nemen en won ook nog eens 20 kaarten voor de Ziggodome finale op 8 april a.s.

Voor de selectieteams is het zaalseizoen bijna afgelopen, maar na afgelopen zaterdag is het zeker dat KCC/SO natural 1 en C1 nog een vervolg aan het seizoen gaan geven. Ook de overige teams naderen het slot van de competitie. Een van die teams is KCC/SO natural 5, dat met 14-20 van het Zeeuwse TOGO won en het zaalseizoen als tweede lijkt af te sluiten. KCC/SO natural F2 won afgelopen zaterdag met liefst 2-22 van Nieuwerkerk F4 en houdt de gedeelde koppositie in handen. Over twee weken speelt de F2 een lastige wedstrijd tegen Maassluis F2. KCC/SO natural E1 won met 3-11 van DeetosSnel E3 en dat is goed nieuws, want datzelfde DeetosSnel versloeg eerder die week koploper PKC/SWKGroep E5, waardoor de E1 nog kans maakt om kampioen te worden. KCC/SO natural A3 verpulverde Maassluis A2 met liefst 4-23, waardoor de A3 van Antine Dorsman en Thom Brandse de derde plek heeft veiliggesteld. KCC/SO natural 4 won met 23-16 van Wageningen 3 waardoor het gat tussen de kampioen en de nummer 2 10 punten bedraagt.

Zaterdag 11 maart a.s. speelt KCC/SO natural 1 de eerste kruisfinalewedstrijd, thuis in sporthal Schenkel. Het wordt een waar spektakel in een bomvolle, uitverkochte sporthal. 
 
Wil jij oplopen met een van de KCC-spelers bij deze wedstrijd? Doe dan mee aan de T-shirt Fan Challenge! Op woensdagmiddag 1 maart (in de vakantie) kun je in de kantine je eigen T-shirt versieren met textielstiften. De selectiespelers kiezen de 8 mooiste, grappigste T-shirts uit. De makers van deze winnende T-shirts vormen samen het Team van de Week!

Zaterdag 11 februari is de actie KCC/SO natural voor Stichting Breath gehouden. Op deze dag zijn er door de kinderen versierde Cup cakes, Brownies en koekjes verkocht, waarbij de gehele opbrengst ten goede komt aan Stichting Breath.

Het wordt weer een ouderwets drukke maart dit jaar. Vorige week plaatste KCC/SO natural 1 zich voor de play-offs om promotie naar de Korfbal League en sinds afgelopen zaterdag mogen wij KCC/SO natural C1 NK-deelnemer noemen. De ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum won met 17-16 van Fortuna/Delta Logistiek C1, waardoor de C1 het gat met de ploeg uit Delft vergroot tot drie punten. Met nog maar één wedstrijd te gaan is de C1 niet meer in te halen en dus heeft het zich definitief verzekerd van een plaats in het Nederlands Kampioenschap te Roden (Groningen).

Zaterdag speelde KCC/SO natural de laatste thuiswedstrijd tegen de runner-up DeetosSnel uit Dordrecht. Voor de kampioen KCC/SO natural was het van belang om door te gaan. Van Vloten hamerde daar ook op. We zijn al kampioen, we staan bovenaan en zijn definitief eerste. Kon de ploeg van Van Vloten en Verberk het opbrengen om een goede pot korfbal neer te zetten?

Nu alle media aandacht rond het jasjes-incident is gaan liggen is het tijd voor een nieuwe voorbeschouwing, waarin we vooruitblikken op de wedstrijden van morgen. KCC/SO natural F2 staat bovenaan in hun poule door verrassend te winnen van koploper WION F2. Kan het de eerste plaats behouden morgen? Dan speelt het tegen Nieuwerkerk F4. KCC/SO natural 6 speelt morgen een cruciale wedstrijd tegen Vriendenschaar 4. Bij een overwinning op de ploeg uit Hardinxveld-Giessendam doet het zesde nog altijd mee om het kampioenschap.

Dat KCC/SO natural al kampioen is in de hoofdklasse B is zaterdag 11 februari 2017 duidelijk geworden. Alleen nu is de vraag wie er zaterdag 11 maart 2017 op bezoek komt in sporthal Schenkel. 

Als kampioen gaat KCC/SO natural spelen tegen de nummer 2 van de andere hoofdklasse. In de hoofdklasse A is het nog steeds dringen geblazen voor een plekje in de kruifinales. Zoals het er nu naar uit ziet weet KCC/SO natural pas zaterdag 4 maart definitief wie de tegenstander wordt. Welke ploeg kan KCC/SO natural de hoofdklassefinale op zaterdag 25 maart 2017 bij PKC/SWKGroep te Papendrecht om 20:00 uur versperren?

Hieronder lees je welke senario's er nog zijn?

Op zaterdag 4 maart 2017 van 9.30 tot 10:30 uur zijn alle kinderen tussen 3 en 6 jaar van harte welkom bij korfbalvereniging KCC/SO natural om gratis mee te doen met een leuke activiteit van de Kangoeroe klup.

Dit begon op vrijdagavond 10 februari. Wat een opkomst aan kinderen en wat leuk om te zien dat iedereen zijn steentje wil bijdragen aan het goede doel. Alle leeftijdscategorieën + vriendjes en vriendinnetjes waren naar de KCC kantine gekomen voor het versieren van cupcakes en het bakken van koekjes.

Het was gisteren weer een succesvolle dag voor KCC/SO natural. De eerste teams werden kampioen en voor een aantal teams lijkt het kampioenschap ook steeds dichterbij te komen. Verder werden er weer veel overwinningen geboekt. Tijd dus voor een nieuwe nabeschouwing, waarin we terugblikken op de wedstrijden van speelronde 12. 

Morgen is het zaterdag! Niet alleen de dag waarop mogelijk de eerste kampioenschappen worden gevierd, maar ook de dag waarop KCC/SO natural zich inzet voor Stichting Breath. Die dag kunt u genieten van o.a.cupcakes, koekjes en appeltaarten de opbrengst van de dag gaat naar Stichting Breath. Dat is in ieder geval al één reden om morgen naar Sporthal Schenkel te komen!

Fenna Mol speelt in KCC/SO natural D1 en zit in groep 8 van de Emmaschool In Schiebroek.

Haar meester, Jan Vermaak, maakte een superleuk filmpje over Fenna en haar hobby: korfbal!
Met in de hoofdrol KCC/SO natural D1, coach Ilona de Lange en natuurlijk Fenna zelf. Kijken!

Aanstaande zaterdag 11 februari bestaat de kans dat zowel het 1e, 2e als 4e kampioen worden. Voor het 1e is dit nog niet het eindstation dit zaalseizoen met de play-offs voor de deur, maar voor het 2e en 4e wel en dan is kampioen worden natuurlijk een prachtige prestatie! Als dat zaterdag lukt, dan organiseert Huisstel in de kantine een klein dansplekje met muziek.

We willen daarom iedereen uitnodigen om gezellig nog even te blijven hangen na de wedstrijden van 1 en 2 en nog een drankje te doen bij een leuk muziekje.

Huisstel

De Zuid-West teams <17 en <19 zijn onlangs bekend gemaakt. Met ingang van 1 januari 2017 worden de teams aan het begin van het jaar gekozen en loopt het seizoen tot aan de Challenge in december.

De al sinds 1999 bestaande korfbalvereniging KCC/SO natural biedt de op 1 september 2016 opgerichte hardloopvereniging IJsselrunners de mogelijkheid om gebruik te maken van de kantine op sportpark Schenkel. Start en finish vanuit een droge warme kantine wordt door de lopers van IJsselrunners zeer gewaardeerd!

Speelronde 11 is alweer afgelopen, tijd voor een nieuwe nabeschouwing dus! Scheidsrechtster Iris van Ringelenstijn, zij slaagde gisteren net als Marco Geene voor het examen jeugdscheidsrechter (artikel hier), zag KCC/SO natural F2 met 16-5 winnen van Olympia F2. De F2 staat daarmee nog altijd op een keurige tweede plaats in de F2e klasse. KCC/SO natural C2 won met 11-6 van het Middelburgse ONDO C1, waardoor het nog altijd vierde staat in de C2e klasse. KCC/SO natural B3 had in Strijen een zware kluif aan Ventura Sport B1, maar won uiteindelijk wel met 11-16. KCC/SO natural A4 revancheerde zich op de eerdere nederlaag tegen RWA A3 en won in eigen huis met 14-7 van diezelfde ploeg. 

Na de 17 - 26 overwinning zaterdag op Oranje Wit, heeft KCC/SO natural zich geplaatst voor de play-offs. Wie de tegenstander is dat wordt de komende weken pas bekend. Als we kampioen worden spelen we de eerste play-off zaterdag 11 maart thuis en de tweede wedstrijd op zaterdag 18 maart uit. Als er dan nog geen beslissing is, dan spelen we de derde wedstrijd op dinsdag 21 maart weer thuis. De Hoofdklasse finale wordt gespeeld op zaterdag 25 maart. Als we tweede worden, dan is die serie net andersom (UIT - THUIS - UIT).

Zaterdagmiddag, 15:30 uur, speelronde 11 in Dordrecht, waar KCC/SO natural de eerste stap naar de KL kon gaan zetten door zich te plaatsen voor de kruisfinales. Stap 1 is volbracht. Nadat bekend werd dat 's avonds Sporting Delta niet wist te winnen van DeetosSnel moest het officiële kampioensschap en de definitieve 1e plaats nog uitgesteld worden tot komend weekend. 

In 2017 spelen we het resterende deel van seizoen 2016/2017. Met nog zes avonden te gaan kan het nog alle kanten op. De eerste dartavond van 2017 werd weer glansrijk gewonnen door Stephan Groeneweg; hij won alle spellen.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Het is inmiddels alweer februari en dat betekent dat de zaalcompetitie voor de wedstrijdteams langzamerhand tot een einde komt. In de komende weken wordt er beslist wie kampioen wordt, wie degradeert en wie promoveert. Voor de meeste breedteteams is de competitie nog lang niet voorbij, maar ook zij strijden om de nodige punten. KCC/SO natural F2 bijvoorbeeld, dat nog kans maakt op het kampioenschap. Het staat twee punten achter op de nummer één WION F2, waartegen het nog in actie moet komen. Aanstaande zaterdag speelt de F2 tegen Olympia F2, dat tot nu toe nog maar één keer wist te winnen. Ook KCC/SO natural B3 maakt nog kans op het kampioenschap en speelt aanstaande zaterdag tegen Ventura Sport B1. KCC/SO natural A4 komt thuis in actie tegen RWA A3, waartegen in Poortugaal nog verloren werd. KCC/SO natural 8 reist net als de B3 af naar Strijen, waar het speelt tegen het hoger geplaatste Ventura Sport 3.

KCC/SO natural speelde dinsdagvond 31 januari 2017 de halve finale van de Zuid Holland Korfbal Cup tegen (en bij) HKV/Ons Eibernest. De thuisploeg nam direct het initiatief en een 4-0 voorsprong, maar KCC/SO natural ging steeds beter spelen en bij rust waren de rollen alweer omgedraaid: 12-15. De tweede helft speelde KCC/SO natural uitstekend en tikte net de 35 goals niet aan. Eindstand 27-34.

Twee weken geleden plaatste de B1 zich definitief voor de beslissingswedstrijden om het Nederlands Kampioenschap B-junioren door met 17-31 te winnen bij Die Haghe. Na twee jaar wachten strijdt er weer een jeugdploeg van KCC om het kampioenschap van Nederland. Sinds dit jaar wordt er bij het Nederlands Kampioenschap B-junioren geen toernooi meer gespeeld, maar beslissingswedstrijden. Aanstaande zaterdag om 13.30 speelt KCC/SO natural in de kwartfinale tegen DOS ’46 B1 uit Nijeveen. De speciale voorbeschouwing staat voor u klaar.

Op zaterdag 5 maart 2016 speelt KCC/SO natural B1 de eerste wedstrijd om de strijd van het kampioenschap van Nederland in Nijeveen tegen DOS'46, aanvang 13:30 uur. Uiteraard zal er een supportersbus rijden naar Nijeveen.

Zaterdag was het zo ver. De toppers van KCC/SO natural B1 moesten tegen Die Haghe! Er was maar een opdracht: winnen! We hadden alle vertrouwen dat we het konden. Toen we de tribune vol zagen stromen met trouwe supporters groeiden het vertrouwen nog meer...

...

In de wedstrijd tegen Rohda was er gisteren enige commotie over een goal op slag van rust. De scheidsrechter keurde namelijk – op aangeven van de juryvoorzitter – in de allerlaatste seconde de 9-13 van KCC/SO natural goed. En daar was alles wat Rohda was het natuurlijk niet mee eens, zelfs de geblesseerde Ivar Spierings stormde het veld in om de scheidsrechter op zijn vermeende ongelijk te wijzen ;-) Gelukkig hebben we dan de videobeelden. Een grondige analyse daarvan laat zien dat de goal terecht is goedgekeurd omdat de bal los is voordat de tijd verstreken is en dat is de officiële regel.

Het was zaterdag weer als vanouds een heerlijk avondje topkorfbal in Capelle aan den IJssel. Wederom een lastige tegenstander. Uit in Amsterdam werd het maar nipt een overwinning, maar onder leiding van de harde kern die vanaf minuut 1 helemaal los ging was ook zaterdagavond Rohda (A) het slachtoffer van de Capelse dadendrang. Rohda (A) werd gesteund door een grote groep supporters. Door de winst en de winst van OVVO/De Kroon komt het op de laatste speelronde aan op 5 maart a.s. KCC/SO natural moet naar het verre Friesland tegen SCO en daar winnen en HKV/Ons Eibernest moet stunten in eigen huis tegen OVVO/De Kroon. Een gelijkspel aldaar, bij winst van KCC/SO natural, is voldoende voor een ticket naar de play-offs.

De wedstrijden zijn weer gespeeld. Het zaalseizoen komt nu langzamerhand tot een einde. Vanwege de voorjaarsvakantie kwamen er weinig teams in actie en werden ook nog een aantal wedstrijden verplaatst. De teams die moesten spelen boekten in ieder geval keurige resultaten. Zo verraste nummer laatst KCC/SO natural 10 door met 12-10 te winnen van nummer 3 Nikantes 5. Ook KCC/SO natural 8 wist te winnen. Zij wonnen met 12-9 van HKC 5, al zorgde KCC/SO natural 8 voor een onnodig spannende slotfase.

Hoe verliep het de selectieteams? Is het de B1 gelukt om zich te plaatsen voor de beslissingswedstrijden? Doet KCC/SO natural 1 nog mee in de strijd om de kruisfinales? U leest het hier. De wekelijkse nabeschouwing staat voor u klaar!

Vorige week won KCC/SO natural B1 met 25-20 van Fortuna/Delta Logistiek B1 en pakte daarmee met die ploeg een gedeelde tweede plaats. Door een beter onderling resultaat had de ploeg van Sander Jacob echter de beste papieren om zich te plaatsen voor de beslissingswedstrijden om de nationale titel. Er moest dus vandaag "alleen" nog maar even gewonnen worden van laagvlieger Die Haghe B1 waarbij vooral gewaakt moest worden voor onderschatting.

De voorjaarsvakantie nadert en dat betekent voor velen weer genieten op de skipiste, in de zon, of gewoon gezellig in de sporthal. Vanwege de vakantie staan er minder wedstrijden op het programma dan normaal. In ieder geval komen er toch nog behoorlijk wat teams in actie, zoals 1, 2, de A1 en de B1. Wie zijn de tegenstanders? De wekelijkse voorbeschouwing staat voor u klaar!

Afgelopen zaterdag speelden de selectie tegen het Haagse HKV/Ons Eibernest. Een uiterst belangrijk treffen want in de "poule des doods" waar iedereen van iedereen weet te winnen, moet je altijd goed nadenken wat je op je TOTO-formulier invult. KCC/SO natural moet winnen om nog mee te doen voor een ticktet voor de kruisfinales. Na nederlagen tegen Wageningen, OVVO/De Kroon en Nic./Alfa-college moest KCC/SO natural opeens uitkijken voor degradatie. Uit had het geen kind aan HKV/Ons Eibernest, 15-24 winst. Gelukkig werd er een uitstekend medicijn gevonden voor de vormcrisis. KCC/SO natural maakte de koppies leeg door zich uit te leven op de bowlingbaan. En dat werkte. HKV/Ons Eibernest kreeg een galavoorstelling in sporthal Schenkel.

Lieve meiden van de C, D en E + vriendinnen,

De datum van de Girls Night is gewijzigd naar vrijdag 18 maart! Door de Voorjaarsvakantie kunnen er maar weinig meiden bij zijn en we willen er natuurlijk een leuke avond van maken met zoveel mogelijk meiden. Twijfel niet langer en geef jou & je vriendinnen dus op voor vrijdag 18 maart!

Hoera, promotie! Vanaf nu worden de voor- en nabeschouwingen op de site geplaatst. Verder verandert er helemaal niets. Lees hier de nabeschouwing van een mooi weekend!

SO natural BV wordt naast naamsponsor ook shirtsponsor van het eerste team van korfbalvereniging KCC en tekent een driejarig sponsorcontract.

KCC/SO natural, de korfbalvereniging uit Capelle aan den IJssel is voor het seizoen 2016/2017 op zoek naar een enthousiaste trainer/coach voor KCC/SO natural 3. Dit team speelt momenteel Reserve 1e klasse op het veld en Reserve Overgangsklasse in de zaal.

Toen we binnen kwamen was het al drukker dan normaal. Ook weer een aantal nieuwe gezichten. Het leek dan ook druk te gaan worden. Een kwartiertje later bleek die inschatting helemaal waar te zijn; in een mum van tijd stonden er meer dan 24 inschrijvingen. Zoveel deelnemers betekent met zes man bij een bord darten. De organisatie besloot dan ook niet mee te doen. Met nog drie latere inschrijvingen ging de avond van start met 27 darters.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Woensdag 3 februari speelden we het regiotoernooi 'Onder het dak'. 

Voor deze dag hadden 32 koppels uit verschillende verenigingen ingeschreven. Na betaling van het inschrijfgeld kreeg ieder koppel een envelop met daarin het schema voor de die dag door hen te spelen 4 wedstrijden. Om tien uur was iedereen binnen en dus kon Koos het toernooi openen.

Wat is er aan de hand in Capelle aan den IJssel? De laatste weken heeft KCC/SO natural last van een vormcrisis. Waar vroeger met passie en hartstocht gespeeld werd en de supporters werden getrakteerd op een spectaculaire wedstrijd, zit KCC/SO natural nu even in een korfbaldipje. Men wil zo graag een sprong maken naar de top van het korfbal, maar zal nu door het verlies tegen Nic/Alfa College moeten uitkijken of dadelijk de rekenmeesters er niet aan te pas moeten komen. De laatste 3 wedstrijden moeten gewonnen worden en dan moet OVVO/De Kroon minimaal 1 punt laten liggen onderweg. Men heeft het niet meer in eigen hand. Met Stefan Dekkers op de plek van Nik van der Steen, speelde KCC/SO natural zaterdag in het verre Groningen tegen Nic./Alfa-college. Een ploeg in vorm, getuige de 27-28 overwinning op koploper Wageningen vorige week. De ruim 25 zwart-witte supporters hadden er al 240 kilometer op zitten om hun helden te zien schitteren. Helaas werd dit schitteren in de wedstrijd een klein sprankje en liep men na een 1-2 voorsprong helaas de hele wedstrijd achter de feiten aan, met een 27-25 nederlaag als gevolg.

Zoals jullie wellicht gemerkt hebben is er geen internet, tv en telefoonverbinding in de kantine. Volgens de KPN zit deze storing in de wijkkast.

Extra vervelend daarbij is dat de kassagegevens niet gesynchroniseerd worden, wat inhoudt dat online opwaarderingen via Ideal van tot een week terug op het moment niet bekend zijn in het kassasysteem in de kantine.

Een KPN monteur komt donderdagmiddag / uiterlijk vrijdagochtend.

Verkeer jij momenteel in dezelfde vorm als Van Gerwen? Kom dat dan maar eens laten zien a.s. vrijdag bij KCC/SO natural.

Komende en volgende week zullen alle gevonden voorwerpen worden uitgestald in de bestuurskamer. Alles wat voor 14 februari niet wordt opgehaald, gaat de kast in voor tweedehands KCC kleding en schoenen, of in de textiel container.

Saskia van Vlaanderen-Kanij

Het nieuwe kalenderjaar en de tweede helft van het zaalseizoen is weer begonnen. Ook nu gaan we weer door met het inzetten van S- en A-teams om thuiswedstrijden te fluiten, om de bekende reden dat er een tekort is aan beschikbare en/of gediplomeerde scheidsrechters voor interne wedstrijden / wedstrijden thuis bij KCC/Delta Logistiek.

KCC/Delta Logistiek stond tot zaterdag samen met Nieuwerkerk 2 bovenaan in de reserve Hoofdklasse en speelde zelf in het verre Groningen tegen Nic./Alfa College 3. Die wedstrijd eindigde in 21-21 maar doordat even later DSC 2 met 23-18 won van Nieuwerkerk 2, is KCC/Delta Logistiek 2 KAMPIOEN VAN DE RESERVE HOOFDKLASSE.

Met de kruisfinales voor de boeg (7 maart uit en 14 maart thuis tegen AW.DTV), moest KCC/Delta Logistiek zaterdag eerst nog de laatste reguliere zaalwedstrijd spelen tegen Sporting Delta in Dordrecht. Voor de kampioen KCC/Delta Logistiek stond er niets meer op het spel, maar voor Sporting Delta des te meer. Sporting Delta moest namelijk minimaal gelijkspelen en was dan nog afhankelijk van het resultaat van SKF, dat enkele kilometers verderop tegen Oranje Wit speelde.

Jeu de Boules LADDER donderdag, februari 26, 2015  
nr. Spelers 2015 totaal   p.mnd 5-2 12-2 19-2 26-2 0 kado    
SUB 2015 6 7 8 9 0 2015 mnd  
1 Piet Scherpenisse   237,00 121,50 115,50 41,50 24,00 16,00 34,00   237,00 feb  
2 Len Bijkerk   199,00 84,00 115,00 33,50 16,00 34,50 31,00   199,00 feb  
3 Theo Legierse   196,50 109,00 87,50 33,50 31,50 5,50 17,00        
3 Kees Geresse   184,50 92,50 92,00 30,50 16,00 41,00 4,50        
4 Margret Geresse   184,50 51,50 133,00 38,50 27,50 37,00 30,00        
5 Koos Persoon   179,00 105,50 73,50 26,50 11,00 36,00          
6 Ben v. Lit   178,50 71,50 107,00 33,50 31,50 34,50 7,50        
7 Jan Broomans   174,00 80,50 93,50   21,50 39,00 33,00        
8 Tom Binnendijk   171,50 114,00 57,50 41,50   16,00          
9 Greetje Persoon   168,50 110,50 58,00 15,50 16,00 26,50          
10 Bert Zimmerman   163,50 80,00 83,50 9,50 34,00 22,00 18,00        
11 Co v Rheenen   155,00 57,50 97,50 23,00 19,00 30,50 25,00        
12 Ria Ploeg   153,00 79,00 74,00 6,00 29,00 39,00          
13 John Sikkel   145,50 67,00 78,50 26,50   20,00 32,00        
14 John vd Donck   145,00 39,50 105,50 21,00 35,50 39,00 10,00        
15 Frits Knoppert   143,50 64,50 79,00 23,00 10,00 30,50 15,50        
16 Emmy Pijnaker   140,00 75,00 65,00 19,00 8,00 9,00 29,00        
17 Carel v Kaam   137,00 98,00 39,00 33,50   5,50          
18 Annie Schep   135,50 64,50 71,00 38,50 3,50 24,50 4,50        
19 Gerard Lindenhof   132,00 58,50 73,50 15,50 21,50 12,50 24,00        
20 Henny Kroep   131,00 50,50 80,50 25,00 26,00 28,50 1,00        
21 Selma Zimmerman   131,00 67,00 64,00 19,00 5,00 24,50 15,50        
22 Nies Beerewout   127,50 71,50 56,00 15,50 14,00 26,50          
23 Ben Verheijen   125,00 57,50 67,50 23,00 35,50   9,00        
24 Jaap Kroep   121,50 62,00 59,50 1,00 7,00 28,50 23,00        
25 Lia de Haan   119,00 67,50 51,50 4,50 19,00 16,00 12,00        
26 Tineke Ramondt   119,00 37,00 82,00 12,00 31,50 10,50 28,00        
27 Rob Walthaus   116,00 72,50 43,50 9,50   22,00 12,00        
28 Ans Visser   107,50 52,00 55,50   19,00 16,00 20,50        
29 Jan Beerewout   104,00 48,50 55,50 15,50 27,50 12,50          
30 Ada Dommershuijsen   102,50 38,00 64,50 28,50 9,00   27,00        
31 Kees Dommershuijsen   91,50 43,00 48,50 7,50 24,00 3,00 14,00        
32 An Dijkstra   90,00 28,00 62,00 19,00 24,00 19,00          
33 Carl Bodenstedt   85,50 49,50 36,00 28,50     7,50        
34 Henri Smit   81,50 67,50 14,00 4,50   7,50 2,00        
35 Marian Walthaus   74,50 40,00 34,50 12,00   10,50 12,00        
36 Ton Visser   74,00 74,00 0,00                
37 Leo Simonis   67,00   67,00 36,00 3,50 1,50 26,00        
38 Marjan Legierse   67,00 13,00 54,00 2,50   16,00 35,50        
39 Henri Knip   66,50 40,00 26,50   2,00 4,00 20,50        
40 Koen de Groot   61,50 0,00 61,50 38,50 31,50 32,50 20,50   140,50 jan  
41 Ria de Groot   56,25 0,00 56,25 38,50 6,00 32,50 35,50   135,00 jan  
42 Conne Nevens   52,50 32,00 20,50 7,50 13,00            
43 Ria de Leeuw   34,00 14,50 19,50 12,00   7,50          
44 Bert Meijer   32,00 4,00 28,00     22,00 6,00        
45 Pieter Ploeg   30,50   30,50 30,50              
46 Jeanne v Veen   20,50   20,50       20,50        
46 Linda Engelsman   19,00   19,00 2,50 12,00 1,50 3,00        
47 Rick Groeneweg   17,00 17,00 0,00                
48 Berta Robbertsen   12,00 12,00 0,00                
49 Marianne Kok   10,00 10,00 0,00                
50 Elsa Hooge   5,00 4,00 1,00   1,00            
51 Anneke Beekman   4,00 4,00 0,00                
      5678,75 2700,50 2978,25 903,00 666,00 861,00 666,00 0,00      
                           

 

Vorige keer was het lekker druk bij het darten. Wordt het vrijdag 27 februari weer net zo druk?

We weten dat het in ieder geval weer gezellig gaat worden. Wil je er bij zijn? We beginnen om 20:00 uur. Inschrijven kan vanaf 19:30 uur. Kosten zijn €2,50, waar we weer leuke prijsjes voor aanschaffen.

Jeu de Boules LADDER dinsdag, februari 24, 2015  
nr. Spelers 2014 totaal   p.mnd 3-2 10-2 17-2 24-2 kado    
SUB 2015 6 7 8 9 2015 mnd  
1 Koen de Groot   256,50 139,00 117,50 32,00 39,50 34,00 12,00      
2 Ria Ploeg   247,00 129,50 117,50 36,50 30,50 20,50 30,00      
3 Frits Knoppert   228,50 113,00 115,50 25,00 22,50 42,00 26,00      
4 Hanny v Kooy   224,50 126,50 98,00 24,00 36,00 15,00 23,00      
5 Theo Legierse   222,50 126,50 96,00 17,00 22,50 37,00 19,50      
6 Piet Scherpenisse   207,50 129,50 78,00 5,00 34,00 5,00 34,00      
7 Margret Geresse   203,50 88,50 115,00 12,50 41,00 38,50 23,00      
8 Pieter Ploeg   197,50 132,50 65,00 12,50 18,00 7,50 27,00      
9 Kees Geresse   191,00 80,00 111,00 27,50 36,00 31,50 16,00      
10 Aad Langstraat   186,50 108,50 78,00 36,50 11,50 14,00 16,00      
11 Jaap Kroep   173,50 92,50 81,00 3,00 22,50 20,50 35,00      
12 Joke Klapwijk   173,50 104,50 69,00   27,50 16,50 25,00      
13 Ben Schneiderberg   163,50 96,50 67,00 10,00 36,00 5,00 16,00      
14 Rick Groeneweg   163,50 91,00 72,50 22,50 25,00 18,00 7,00      
15 Tiny v Bregt   162,50 80,00 82,50 18,50 30,50 20,50 13,00      
16 Greetje Persoon   161,00 64,50 96,50   30,50 33,00 33,00      
17 Ada Dommershuijsen   152,00 76,50 75,50 29,00 15,00 31,50        
18 Nies Beerewout   150,00 81,50 68,50 7,00 17,00 35,50 9,00      
19 Ans Visser   148,00 81,00 67,00 31,00 11,50 24,50        
20 John vd Donck   148,00 36,50 111,50 20,50 30,50 28,50 32,00      
21 Theo v Bregt   143,00 76,50 66,50   22,50 24,50 19,50      
22 Emmy Pijnaker   142,50 48,00 94,50 33,00 27,50 26,00 8,00      
23 Arie Nobel   139,50 88,50 51,00 40,00 2,00 9,00        
24 Corrie Beuckens   137,50 70,50 67,00   15,00 23,00 29,00      
25 Bert Meijer   137,00 59,50 77,50 35,00 4,00 28,50 10,00      
26 Gerard Lindenhof   137,00 46,00 91,00 8,00 26,00 41,00 16,00      
27 John Sikkel   136,50 80,50 56,00 38,00 2,00   16,00      
28 Jacques Meerveld   136,00 87,00 49,00 18,50 13,00 11,50 6,00      
29 Jan Beerewout   127,00 53,50 73,50 34,00 7,00 28,50 4,00      
30 Koos Persoon   125,50 71,50 54,00   10,00 40,00 4,00      
31 Annie Schep   123,00 84,00 39,00 39,00            
32 Tom Binnendijk   114,50 86,50 28,00 15,50   11,50 1,00      
33 Lia de Haan   104,00 78,50 25,50 5,00 2,00 16,50 2,00      
34 Kees Dommershuijsen   101,50 68,50 33,00 12,50 19,50 1,00        
35 Leo Simonis   100,50 63,50 37,00 12,50   20,50 4,00      
36 Ria de Groot   97,00 67,00 30,00 2,00 15,00 2,00 11,00      
37 Conne Nevens   93,50 48,50 45,00 9,00 5,50 7,50 23,00      
38 Ton Visser   80,00 45,50 34,50 15,50 9,00 10,00        
39 Frans Erkens   78,50 45,50 33,00     5,00 28,00      
40 Marianne Kok   72,00 72,00 0,00              
41 Carel v Kaam   66,50 66,50 0,00              
41 Ben v. Lit   66,25 0,00 66,25 30,00 33,00 38,50 31,00 146,50 jan  
42 Berta Robbertsen   64,00 63,00 1,00 1,00            
43 Hans Slottje   63,00 63,00 0,00              
44 Gé van Kooy   57,00 23,50 33,50 5,00   28,50        
45 Rob Stoutjesdijk   53,00 53,00 0,00              
46 Nel Meijer   52,50 0,00 52,50   39,50 13,00        
47 Len Bijkerk   50,00 12,00 38,00   38,00          
48 Ria de Leeuw   49,50 14,00 35,50     35,50        
49 Marina v Rijsbergen   45,50 45,50 0,00              
50 Wil Zwang   38,50 38,50 0,00              
51 Ben Verheijen   34,00 0,00 34,00 27,50 19,50   21,00 148,50 jan  
52 Thijs de Korte   26,00 0,00 26,00 20,50 5,50          
53 Rick Erkens   21,50 18,50 3,00     3,00        
      6773,75 3716,50 3057,25 771,50 853,00 903,00 630,00      
                         

 

Na de euforie rondom ons vlaggenschip met het behalen van de play-offs en het kampioenschap is er even tijd om ons in het tweede te verdiepen. Het z.g. loodsbootje. Mocht u niet op de hoogte zijn: Ons tweede kan nog steeds kampioen worden. Ze hebben het weliswaar niet in eigen hand, maar toch!

Je ziet af en toe wel eens een mascotte langs het veld bij een korfbalwedstrijd. Het zou leuk zijn als we dat volgend seizoen bij KCC/Delta Logistiek ook kunnen realiseren. Een zoektocht naar een geschikt zwart/wit mascottepak heeft al plaatsgevonden. Dan kan je natuurlijk kiezen voor een goedkope versie, maar dat zie je er meestal ook wel vanaf. Ons oog is nu gevallen op een toepasselijk professioneel mascottepak. Die zijn er van € 500 tot ruim € 1500 per stuk. Het pak dat wij hebben gevonden kost 700 Euro. Dat is natuurlijk veel (te veel) geld voor onze club, maar wie weet zijn er sponsoren die dit zouden willen sponsoren of met met elkaar een bedrag bij elkaar willen leggen om dit mascottepak aan te kunnen schaffen.

Interesse? Mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. dan deel ik de foto's en kunnen we het misschien bestellen.

Er was eens een groenteboer die, naar eigen zeggen, vroeger heel lekkere erwtensoep verkocht in zijn winkel. Nu is hij gepensioneerd en zijn clubgenoten vonden dat hij dan ook voor hen wel eens van die lekkere erwtensoep kon maken.

                   
    Wintercompetitie 2014/2015 DINSDAG    
    SPELERS T O T A A L S C O R E :  
    Punten Saldo Voor Tegen gesp.  
  nr.  
  1 Frits K. en Koen de G. 1 10 52 140 88 11  
  2 Theo L. en Ben van L. 3 8 53 132 79 11  
  3 Piet P. en Piet S. 6 8 48 129 81 11  
  4 Aad L. en Jaap K. 11 7 22 121 99 11  
  5 Tiny van B. en Greetje P. 4 7 7 116 109 11  
  6 Ada D. en Ria de G. 2 7 -4 101 105 11  
  7 Arie N. en Jacques M. 10 5 -7 106 113 11  
  8 Lia de H. en Tom B. 8 5 -8 106 114 11  
  9 Niesje B. en Rick G. 9 3 -27 96 123 11  
  10 Emmy P. en Gerard L. 5 3 -50 82 132 11  
  11 Theo van B. en Ben Schn. 12 2 -26 106 132 11  
  12 Jan B. en John vd D. 7 1 -60 73 133 11  
    EINDUITSLAG   66 0 1308 1308 132  
                   

 

Afgelopen zaterdag reisden wij (KCC/Delta Logistiek 4) af naar Zoetermeer waar Phoenix 4 op de late zaterdagavond onze tegenstander was. Wij hebben elke punt nodig voor lijfsbehoud, dus in de kleedkamer  stonden de gezichten gespannen. We moesten deze keer maar eens snel op voorsprong komen en deze voorsprong vast zien te houden. 

De C3 van KCC/Delta Logistiek herinnert zich weer hoe je moet winnen. Wat een wedstrijd. De vaste verslaggever van dit team kwam pas na de pauze binnen en stelde vast dat ze niets gemist had. Het was 4-4 en de wedstrijd was dus eigenlijk nog niet begonnen. Of begon eigenlijk net.

Afgelopen zaterdag moest het in eigen huis gaan gebeuren. Nadat vorige week de kruisfinales al veilig gesteld waren tegen Oranje Wit (D), speelde KCC/Delta Logistiek zaterdag tegen DSC voor het kampioenschap. Men wilde minimaal 1 punt te pakken om als nummer 1 te eindigen.

Met het oog op de kampioenswedstrijd van het eerste a.s. zaterdag, de bekerfinale op 17 februari en de kruisfinales vanaf 7 maart, wordt er zaterdag om 16:30 uur een KCC fanshop geopend in de hal van de Sporthal. Heel handig omdat je natuurlijk wel in het zwart-wit onze KCC helden moet aanmoedigen. Heb je al eerder een sjaal of shirt besteld? Die kan je zaterdag ook in de fanshop afhalen.  

De kruisfinales komen eraan (zie artikel elders op de site) en in dat kader zijn we nog op zoek naar een (groot) projectiescherm voor de spelerspresentatie via de beamer.

Heb jij een scherm over dat je zelf niet meer gebruikt en gratis (of tegen een kleine vergoeding) aan KCC/Delta Logistiek wil schenken?

Mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het nieuwe kalenderjaar en de tweede helft van het zaalseizoen is weer begonnen. Ook nu gaan we weer door met het inzetten van S- en A-teams om thuiswedstrijden te fluiten, om de bekende reden dat er een tekort is aan beschikbare en/of gediplomeerde scheidsrechters voor interne wedstrijden / wedstrijden thuis bij KCC/Delta Logistiek.

Vitesse G1 – KCC/Delta Logistiek G1
Vitesse startte fel en binnen een minuut stond de G met 0 -1 achter. Even schrikken, maar wakker geschut konden we snel op 1-1 komen. En ook de 1 – 2 was na goed combinatiespel met een fraaie treffer de G weer op voorsprong. Na de functiewissel kon de G de wedstrijd verder naar de hand zetten en met een 1-3 overwinning. Met dank aan een ingeleende speler die inviel voor een bij ons geblesseerde speler.

Afgelopen zaterdag kwam IJsselvogels 3 op bezoek. De uitwedstrijd speelden we na een geweldige inhaalrace gelijk met 19-19. Vandaag speelden we een goede wedstrijd. De topscoorder aan IJsselvogels kant werd aan banden gelegd door Willem, maar daar tegenover stond er bij IJsselvogels tot ieders verrassing een ander op die de helft van de score voor zijn rekening nam. En omdat wij, zeker in de tweede helft niet mee konden scoren liep ook deze wedstrijd weer uit op 0 punten. Bij rust was het nog 8-11, maar in de tweede helft liep de tegenstander uit van 9-11 naar 11-17 en uiteindelijk zou het 16-24 worden. Gelukkig verloor de concurrent ook en is er nog een klein beetje hoop op handhaving.

Volgende week gaan we naar Zoetermeer waar we Phoenix 4 zullen treffen.

Nick fase en Job Plomp bedankt voor het reserve zitten.

Statistiek: Wouter 6x, Marcel 3x, Willem, Gerbert en Liese 2x, Nick 1x.

Afgelopen zaterdagavond kwam onze assistent verzorger, Wim Sala, terug van een enerverende wedstrijd bij de kantine. De overwinningsroes sloeg al snel om in ergernis toen bleek dat zijn nieuwe fiets was gestolen. Hierbij het verzoek om een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. wanneer je iets verdachts hebt gezien. Wim, we hopen dat we je op deze manier kunnen helpen!

                   
    Wintercompetitie 2014 / 2015 DONDERDAG  
    SPELERS T O T A A L S C O R E :  
    Punten Saldo Voor Tegen gesp.  
  nr.  
  1 Ria en Koen de G. 2 9 79 117 38 9  
  2 Carel van K. en Theo L. 5 8 54 122 68 10  
  3 Len B. en Ben v. L. 11 8 29 115 86 10  
  4 Tom Bi. En Piet S. 14 6 35 106 71 9  
  5 Greetje P. en Niesje B. 7 6 5 113 108 10  
  6 Rob W. en Bert Zi. 15 5 -2 103 105 10  
  7 Selma Z. en Emmy P. 4 5 -3 105 108 10  
  8 Co van R. en Frits K. 9 4 -16 90 106 10  
  9 Jan Br. En John vd D. 1 3 -4 63 67 6  
  10 Marian W. en Tineke R. 13 3 -13 79 92 8  
  11 Gerard L. en Jan B. 6 3 -21 82 103 9  
  12 Henny K. en Jaap K. 10 3 -27 62 89 9  
  13 Ans V. en Lia de H. 8 3 -33 64 97 8  
  14 Conne N. en Kees D. 3 3 -31 79 110 10  
  15 Ria de L. en Henri S. 12 0 -52 52 104 8  
                   
        69 0 1352 1352 136  
                   
                   

 

Beste mannen van C t/m Senioren,

Op vrijdagavond 20 maart organiseert de aKCCie voor jullie een nieuwe activiteit. Ben jij naast een korfballiefhebber ook een echte voetballiefhebber en vind je het leuk om te gamen, dan is deze activiteit voor jou bedoeld. De activiteit staat namelijk helemaal in het teken van FIFA en is alleen bedoeld voor de mannen van C t/m Senioren. In koppels zal er gestreden worden voor de FIFA titel van 2015. Vanuit de poule-fase kunnen jullie doorstromen naar de kwartfinale, door naar de halve finale, je van daaruit plaatsen voor de finale en in die finale uiteindelijk de hoofdprijs pakken. Voor het winnend koppel ligt er namelijk een cheque van €50,- klaar. Een mooie reden om mee te doen toch?!

Wat bedoel ik daarmee?
Ik zeg daarmee dat de 100ste zaalverplichting is gedaan (per 1/2/2015) en dat is natuurlijk een fantastisch resultaat!!!

Op dinsdag 17 februari 2015 speelt KCC/Delta Logistiek 1 de bekerfinale tegen HKV/Ons Eibernest 1 uit Den Haag. Bongers en Carolus terug op het oude honk, de top uit de overgangsklasse tegen de top uit de hoofdklasse. Deze finale wordt gespeeld bij Sporting Delta in Dordrecht en start om 20:30 uur. Daarvoor is om 19:00 uur nog de D1-finale. De hal is vanaf 18:00 uur geopend.

Wil jij als fanatieke KCC/Delta Logistiek supporter erbij zijn? Wie niet? Bestel dan nu nog LAST MINUTE een kaartje voor deze finale. Voor volwassenen (vanaf 13 jaar) betaal je € 5,00 per persoon en voor kinderen t/m 12 jaar en 65+ kosten ze € 3,50 per persoon. 

Omdat het zo kort dag is en voor degene die nog niet konden beslissen of ze konden komen, we kunnen alvast oefenen voor 7 en 14 maart .... kan je maandagavond 16 februar 2015 nog een kaartje afhalen en betalen bij Sander Souren. Mail even voor het adres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Gelieve dan gepast te betalen ! 

 

Het is de eerste keer dat een toernooi thuis alleen op de overdekte banen wordt gespeeld.

Het spelen van 36 koppels op 10 banen vergt enige organisatie vooraf. Op een deel van de wedstrijdbriefjes was ingevuld wie er het eerste kon beginnen op de 10 banen. De andere koppels moesten even wachten tot er weer banen vrij waren. Aangezien de meeste deelnemers ervaren toernooi gangers zijn, gaat de doorloop van de rondes vrij soepel.

             
  UITSLAG KCC/JEU DE BOULES 1-2-2015    
             
  Pos Naam Gesp. Saldo    
  1 Arnold Bijl, Jan Biesterbos 4 38 )  
  2 Theo Legierse, Ria Ploeg 4 38 ) GEDEELD 1E  
  3 Cora van Leeuwen, Huib van Leeuwen 4 37    
  4 Pieta Broer, Jaap Broer 4 21    
  5 Kees Gerrese, Arie Nobel 4 15    
  6 Wim Stok, Gerard Murk 4 14    
  7 Ron V.D.Velden, Ment Plugge 4 13    
  8 Gerard Lindenhof, Emmy Pijnaker 4 11    
  9 Ria de Groot, Koen de Groot 4 11    
  10 John van der Donck, Annie Schep 4 10    
  11 Nel Westerduin, Wil van Gink 4 10    
  12 Lia de Haan, Tom Binnendijk 4 8    
  13 Barend van Nieuwenhuizen, Jan Loonstra 4 8    
  14 Klaas Petersen, Jan Koppenol 4 -1    
  15 Piet Ploeg, Piet Scherpenisse 4 10    
  16 Cor de Bruin, Dogan Koetval 4 8    
  17 Willem Mourus, Ruud V.D.Heijden 4 6    
  18 Margaret Gerrese, Ben Verheijen 4 3    
  19 Norma Bijl, Cees van Gink 4 2    
  20 Robert van Solm, Wim Luiten 4 1    
  21 Marja van Diest, Corrie Bartels 4 -2    
  22 Wim Ijsselstijn, Hans Statz 4 -2    
  23 Rick Groeneweg, Conne Nevens 4 -3    
  24 Adri de Kruijk, Co van de Berg 4 -5    
  25 Aad Vink, Bertus van Diest 4 -12    
  26 Thea Das, Fieke Kamerbeek 4 -9    
  27 Wim de Vries, Madelon Boeser 4 -13    
  28 Thea Muller, Jan Muller 4 -19    
  29 Martin de Graaf, Evert Druijff 4 -24    
  30 Corrie van Pelt, Ben van Beekom 4 -13    
  31 Joke Bot, Aartje Schinkel 4 -16    
  32 Ton T. Hart, Anja T. Hart 4 -24    
  33 AFGEMELD NIET GELDIG        
  34 Jaap Kroep, Henny Kroep 4 -29    
  35 Hetty van der Graaf, Cor van der Graaf 4 -31    
  36 Kees Bot, Cees Pons 4 -33    
             

 

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 10). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Nr. Deelnemer Totaal 12-09 10-10 14-11 19-12 16-01 30-01 27-02 27-03 24-04 22-05 19-06
1 Wesley Gordeau 76 15 - 16 16 14 15          
2 Gerard Reijm 69 13 - 14 13 15 14          
3 Martin van Dieren 57.5 11.5 8 7 14 10 7          
4 Gert Jan van Dieren 55.5 11.5 12 6 10 7 9          
5 Stefan Dekkers 49 14 15 12 8 - -          
6 Marcel van Vliet 38 - - 13 12 13 -          
7 Daphne Reijm 37 7 7 5 9 9 -          
8 Peter van Dieren 36 9 13 9 2 3 -          
9 Jan Leeuwenstein 33 8 - 4 7 8 6          
10 Stephan Mosheuvel 28 2 10 11 4 1 -          
11 David Ruijtenberg 28 - 16 - 6 6 -          
12 Christian Dekkers 28 10 - 10 - - 8          
13 Stephan Groeneweg 28 - - - - 16 12          
14 Nick de Borst 27 - - - - 11 16          
15 Fred van Erkel 27 - - - 15 12 -          
16 Roy Leeuwenstein 26 3 - 8 - 5 10          
17 Marcel den Ouden 26 - - 15 - - 11          
18 Willem Knoops 16 16 - - - - -          
19 Joost Schellaars 16 - 14 2 - - -          
20 Michael Wolvers 16 - 11 3 1 - 1          
21 Peter Nieuwelink 19 1 9 1 3 1 4          
22 Germen Lihapo 13 - - - - - 13          
23 Bob Vermeulen 11 - - - 11 - -          
24 Gert Kroon 8 1 6 1 - - -          
25 Marvin Knoops 6 6 - - -   -          
26 Marcel van der Graaf 5 - - - 5 - -          
27 Ricardo Knoops 5 5 - - - - -          
28 Bob van der Weide 5 - - - - 4 -          
29 Adrienne van Ofwegen 5 - - - - - 5          
30 Wouter Kouwenberg 4 - - - - 1 3          
31 Olaf Ullersma 4 4 - - - - -          
32 Damian Vermeulen 3 - - - - 3 -          
33 Jan de Bel 3 - - 1 - 1 1          
34 Cornel van Dieren 2 1 - - - 1 -          
35 Nick Zevenbergen 2 - - - - - 2          
36 Demi van Oosten 1 - - - - - 1          
37 Manouk de Vries 1 - - - - - 1          
38 Ruth Sprey 1 - - - - - 1          
39 Jet Itmann 1 - - - - - 1          
40 Mariska Brands 1 - - - - - 1          
41 Leon Boereboom 1 - - - - - 1          
42 Tessa Noordzij 1 - - - - - 1          

Al snel na de eerste avond werd alweer de tweede dartavond van 2015 gespeeld. De inschrijving begon rustig, tot opeens zeven selectiedames binnen kwamen om ook eens te laten zien meer te kunnen dan alleen korfbal. Het was opeens nog drukker en gezelliger dan normaal. Nick de Borst liet zich niet afleiden en werd eerste. Adrienne van Ofwegen eindigde als beste dame.

Afgelopen zaterdag moesten wij naar Leiderdorp. Onze tegenstander was Velocitas 2 en de thuiswedstrijd hadden we nipt gewonnen. Dus dat zou ook weer geen gemakkelijke wedstrijd worden.

Het nieuwe kalenderjaar en de tweede helft van het zaalseizoen is weer begonnen. Ook nu gaan we weer door met het inzetten van S- en A-teams om thuiswedstrijden te fluiten, om de bekende reden dat er een tekort is aan beschikbare en/of gediplomeerde scheidsrechters voor interne wedstrijden / wedstrijden thuis bij KCC/Delta Logistiek.

Beste KCC/Delta Logistiek supporters,

Komende zaterdag kan er een grote stap gezet worden. Het achttal van Bongers en Carolus heeft nog 2 punten uit 3 wedstrijden nodig om zich wederom plaatsen voor de befaamde kruisfinales. De start hiervoor begint komende zaterdag in Dordrecht tegen Oranje Wit (D). Laten we met z'n allen naar het Dordtse fort gaan en laten zien dat we echt de beste supporters uit de hoofdklasse B hebben. Na het "foutje" in Veenendaal en het eerdere verlies thuis tegen Oranje Wit moet het nu wel lukken. 

Afspraak :  zaterdag 7 februari 2015 om 19:30 uur in de Oranje Wit hal in Dordrecht. Slechts een 25-tal minuten rijden vanuit Capelle aan den IJssel. Het adres voor de Tom-Tom is Nieuwe Noordpolderweg 5.

Wanneer DSC volgend weekend verliest van Sporting Delta (en die gaan er nog vol voor in verband met handhaving) en bij winst van KCC/Delta Logistiek op Oranje Wit (D) is de kruisfinale zeker een feit. Maar we gaan voor meer ...  De week daarop wordt sporthal Schenkel weer omgetoverd om DSC uit Eindhoven te verwelkomen en laat dan in Capelle aan den IJssel de nachten het langst zijn en we dan definitief onze slag slaan?

Zaterdagavond was het weer een ouderwets avondje KCC/Delta Logistiek. Subtopper DeetosSnel uit Dordrecht kwam naar Capelle aan den IJssel voor de confrontatie met de koploper. Het verschil was voorafgaande aan deze wedstrijd al 6 punten. DeetosSnel zou nog een sprankje hoop kunnen hebben voor de kruisfinales, maar na het bezoek aan sporthal Schenkel is het nu gedaan met de Dordtse formatie. Binnen het kwartier was het over en uit. KCC/Delta Logistiek speelde al hun frustraties van het Veenendaalse debacle van zich af en had tegen PKC/SWKGroep voldoende energie getankt voor deze wedstrijd.

KCC/Delta Logistiek wordt geroemd om de jeugdopleiding. Deze heeft reeds de nodige talenten voortgebracht. Zo spelen er diverse spelers in regio- en districteams

Dit jaar zijn we bijzonder trots dat we zelfs 2 echte internationals in ons midden hebben ,namelijk Julian Middelkoop en Stephan Groeneweg.

Onze internationals zullen morgen in de rust van de wedstrijd van KCC/Delta Logistiek 1 - Oranje Wit 1 in het spreekwoordelijke zonnetje gezet worden. Ze verdienen het!

Jeu de Boules LADDER dinsdag 25-02-14  
  Spelers 2014 totaal   p.mnd 4-2 11-2 18-2 25-2 kado    
nr. SUB 2014 6 7 8 9 2014 mnd  
1 Greetje P.   216,50 108,50 108,00 25,50 22,50 27,00 33,00 216,50 Feb  
2 Ben v. L.   206,50 98,00 108,50 30,50 8,00 34,50 35,50 206,50 Feb  
3 Theo L.   205,50 118,00 87,50 30,50 2,00 34,50 20,50      
4 Tiny v B.   197,00 119,00 78,00 25,50 16,50 27,00 9,00      
5 Koos P.   190,50 93,00 97,50 23,50 11,50 27,00 35,50      
6 John S.   184,50 83,50 101,00   28,00 41,00 32,00      
7 Aad L.   183,00 99,50 83,50 23,50   19,00 41,00      
8 Hanny v K.   183,00 95,50 87,50   21,00 32,50 34,00      
9 Frits K.   179,50 98,00 81,50 34,50 7,00 1,50 38,50      
10 Koen de G.   178,50 110,00 68,50 34,50 9,50 1,50 23,00      
11 Ben S.   178,00 97,00 81,00 37,00 9,50 27,00 7,50      
12 Arie N.   175,50 114,50 61,00 18,00 16,50 22,50 4,00      
13 Piet P.   171,00 67,50 103,50   22,50 42,50 38,50      
14 Jan B   165,00 85,00 80,00 18,00   32,50 29,50      
15 Emmy P.   161,50 96,00 65,50 4,00   39,50 22,00      
16 Theo v.B.   158,00 89,50 68,50 36,00   27,00 5,50      
17 Ton V.   150,50 73,50 77,00 18,00 24,50 21,00 13,50      
18 John vd D.   146,50 50,50 96,00 32,50 11,50 13,50 38,50      
19 Gerard L.   143,50 77,50 66,00 4,00 5,50 39,50 17,00      
20 Tom B.   136,00 75,50 60,50 21,50 15,00 10,50 13,50      
21 Rick Gr.   135,00 67,50 67,50 21,50 24,50 10,50 11,00      
22 Ada D.   126,50 99,00 27,50 7,50 3,50 16,50        
23 Marjan L.   125,50 55,50 70,00 1,00   44,00 25,00      
24 Ria de G.   125,00 77,00 48,00 7,50 5,50 16,50 18,50      
25 Lies T.   123,50 90,00 33,50 14,50   19,00        
26 Lia den H.   121,00 45,50 75,50 32,50 13,50 13,50 16,00      
27 Nies B.   120,50 51,50 69,00 28,50   13,50 27,00      
28 Corrie B.   109,00 46,50 62,50 10,50 1,00 37,50 13,50      
29 Len B.   107,50 79,00 28,50 28,50            
30 Joke K.   106,50 27,00 79,50 10,50 18,00 37,50 13,50      
31 Hans S.   105,00 76,00 29,00     19,00 10,00      
32 Nel M.   103,00 56,00 47,00     5,00 42,00      
33 Marianne K.   102,50 50,00 52,50 18,00   6,50 28,00      
34 Conne N.   101,00 34,50 66,50 12,50 27,00 8,50 18,50      
35 Jaap K.   99,50 70,00 29,50       29,50      
36 Annie S.   97,50 53,50 44,00   13,50 6,50 24,00      
37 Ans V.   96,00 28,00 68,00 4,00 19,50 24,00 20,50      
38 Bert M.   91,00 54,50 36,50 2,00 26,00 3,00 5,50      
39 Kees D.   81,00 56,50 24,50 12,50 3,50 8,50        
40 Berta R.   76,00 30,50 45,50 14,50 19,50 4,00 7,50      
41 Ge v. K.   75,50 39,50 36,00     36,00        
42 Piet S.   54,00 0,00 54,00 27,00   42,50 38,50 123,50 jan  
43 Bert Z.   53,00 12,00 41,00 7,50   30,50 3,00      
44 Selma Z.   52,00 12,00 40,00 7,50   30,50 2,00      
45 Ria de L.   38,50 24,00 14,50     13,50 1,00      
46 Jacques M   33,25 0,00 33,25 18,00   22,50 26,00 126,50 jan  
47 Carel v. K.   31,00 0,00 31,00       31,00      
48 Wil Z.   24,50 24,50 0,00              
49 Jeanne v V.   10,50 10,50 0,00              
      6034,75 3120,00 2914,75 703,00 406,00 990,00 903,00      
                         

 

Op zaterdag 8 maart 2014 speelt KCC/Delta Logistiek 1 om 19:30 uur de eerste kruisfinale tegen AWDTV/e-senzaz.com 1 in Sporthal Schenkel. Vóór die wedstrijd speelt de A1, maar als die wedstrijd is afgelopen wordt de zaal "schoon geveegd" en kom je echt alleen nog maar naar binnen als je in het bezit bent van een kaartje voor de kruisfinale.

Net als vorig jaar stond KCC/Delta Logistiek D1 ook dit zaalseizoen in de finale van de RTV Rijnmond Korfbal Cup. Na een gelukje in de eerste ronde (er werd verloren van Sporting Delta, maar de D1 mocht door als beste verliezer) speelde de ploeg van Stefan Dekkers en Michael Wolvers het klaar om door te dringen tot de finale. Tegenstander daarin was Oranje Wit D1. En die ploeg is een oude bekende van de D1 aangezien beide ploegen in dezelfde zaal Hoofdklasse spelen. Oranje Wit is daar veruit de sterkste, is al kampioen en staat met vijf punten voor op de nummer twee KCC/Delta Logistiek D1 zodat zij zich al geplaatst hebben voor het NK op zaterdag 22 maart 2014.

Gisteravond speelde KCC/Delta Logistiek 1 de finale om de RTV Rijnmond Korfbal Cup in een goed gevulde de DeetosSnel hal in Dordrecht tegen overgangsklasser Albatros. De ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus was het eigenlijk wel aan haar stand verplicht deze wedstrijd te winnen en zo'n 150 KCC supporters zagen dat ook gebeuren. De eindstand werd uiteindelijk 28-13 voor de zwart-witten. Ondanks de afwezigheid van PKC/Hagero toch een geweldige prestatie.

Op televisie is het wat rustiger op dartgebied, maar wij gaan gewoon door. Vrijdag 28 maart kan er weer gedart worden in het clubhuis van KCC/Delta Logistiek.

Inschrijven doe je op de avond zelf en kost €2,50. Daarvan kopen we weer drie leuke prijsjes. We beginnen om 20:00 uur. Inschrijven en warm gooien kan al vanaf 19:30 uur.

Met ingang van volgend seizoen speelt de 24-jarige Capellenaar in de selectie van KCC/Delta Logistiek uit Capelle aan den IJssel. Muurling heeft ervaring in de Korfballeague als speler en aanvoerder van DeetosSnel. Dit jaar heeft hij bewust een stapje terug gedaan en speelt de 1,95 m lange speler in een vriendenteam bij DeetosSnel, daarnaast is hij daar trainer/coach van de succesvolle B1.

Als 1ste aandacht voor iets anders, het 1ste van KCC/Delta Logistiek heeft zich zaterdag avond weten te plaatsen voor de kruisfinales in de hoofdklasse na een knappe 19-21 overwinning uit bij nummer 1 KVS, een geweldige prestatie waar geschiedenis mee geschreven wordt. Hierbij willen wij als A1 het 1ste feliciteren met deze mooie prestatie en ze heel veel succes wensen in de kruisfinale!
Dan over naar de A1. Vandaag stond voor KCC/Delta Logistiek A1 een mooie wedstrijd op het programma, DOS'46 uit. Als DOS'46 deze wedstrijd winnend zou afsluiten zouden zij geplaatst zijn voor de kruisfinales als 2de in de poule achter DSC. Maar als KCC/Delta Logistiek zou winnen dan hadden we zelf het behalen van de kruisfinales weer in eigen hand, kortom een mooie wedstrijd op voorhand.

Door de overwinning op KVS is KCC/Delta Logistiek tweede geworden in de Hoofdklasse A en speelt nu de kruisfinales tegen de nummer 1 uit de Hoofdklasse B: AW.DTV/e-senzaz.com.

De komende tijd verschijnt alle informatie hierover op de website, hou deze dus goed in de gaten, zeker als je een kaartje wilt bemachtigen voor één van de wedstrijden.

DE C3 VECHT ZICH EEN SLAG IN DE RONDTE en een gelijkspel zou meer recht hebben gedaan aan de wedstrijd. Maar helaas, het bleef steken op 5-6. Deze wedstrijd kenmerkte zich door een gebrek aan wissels bij de C3 en een dubbele bezetting bij Korbis. Er zaten net zoveel spelers op de bank als in het veld, terwijl de bank bij de C3 helemaal leeg was. Andere bijzonderheden waren dat de bal in de tweede helft steeds uit de korf draaide, dat de vrije ballen er niet in wilden, dat er een vast baken stond bij de middellijn die alle ballen ving en dat Korbis er nauwelijks aan te pas kwam in de tweede helft.

  KLAVERJASSEN KCC / DELTA LOGISTIEK  
  UITSLAGEN SEIZOEN 2013 / 2014  
  NAAM SEPT. OKT. NOV. DEC. JAN FEB TOTAAL  
1 RINUS BOS 3883 5490 4773 4438 5217 5791 29592  
2 THIJS de Korte 5204 4937 5629 4687 4540 4589 29586  
3 KEES Dommershuijsen 5092 4705 4832 4570 5539 4717 29455  
4 ELLY Stubbe 4451 4831 5340 5022 4923 4469 29036  
5 KOEN de Groot 4987 4832 4594 4324 4452 5446 28635  
6 JOHN v.d.Donck 4724 4346 3445 4177 5692 5021 27405  
7 GÉ van Kooy 4403 3724 5165 4581 4702 4425 27000  
8 JAN Beerewout 4723 4255 5082 4462 4440 3999 26961  
9 RIA de Groot 4176 4523 4385 4645 4848 4116 26693  
10 NIES Ducardus 4140 4520 3963 4412 3797 5145 25977  
11 ANNIE Schep 4246 4488 4271 4619 4177 3959 25760  
12 HANNY van Kooy 3819 4343 3912 4253 4445 4647 25419  
13 ADA Dommershuijsen 4145 4318 4348 4426 3855 4036 25128  
14 BERT Meijer   4296 4776 4533 5189 4695 23489  
15 GERARD Lindenhof 4890 4884 4499 4457 4336   23066  
16 HENRI Smit 4758 4558   4230 4610 4138 22294  
17 ANS Visser 4378 4159 4521 4321 4689   22068  
18 CO van Rheenen 4310   4690 4768 4405 3611 21784  
19 LEN Bijkerk 4357 4641 4393 3861 4189   21441  
20 FRITS Knoppert 4357   4274 4172 3849 3784 20436  
21 TON Visser 4656 4644 4142 4319   5055 17761  
22 JAAP Kroep   3943 4214 4417 3985   16559  
23 NEL Meijer   4057 4752 4636   4541 13445  
24 ANNEKE Beekman 4057 4143   4012     12212  
25 ARIE Nobel 4177     5070   4278 9247  
26 AN Dijkstra 3361 4602     4701   7963  
27 JEANNE 5220         4278 5220  
28 GERT Reijm   4613         4613  
                   

 

Omdat ik a.s. dinsdag 25 februari zelf graag de finale van Rijnmond Korfbal Cup van de D1 gewoon vanaf de tribune wil bekijken zoek ik iemand die de wedstrijd tegen Oranje Wit wil filmen (19:00 uur).

Wil jij dat doen? Mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In de jacht op de kruisfinales verloor KCC/Delta Logistiek vorige week van Die Haghe, maar gelukkig was dat niet de laatste kans voor de ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus. Uit twee wedstrijden moest er nog één keer gewonnen worden. De eerste kans was vandaag in de uitwedstrijd tegen KVS. KVS was al kampioen, maar sporthal De Blinkerd ligt de Capellenaren helemaal niet, aangezien er nog nooit werd gewonnen.

Aangezen KCC/Delta Logistiek 1 (20:30) en KCC/Delta Logistiek D1 (19:00) op dinsdag 25 februari de finale splen van de Rijnmond Korfbal Cup, wordt er op dinsdag 25 februari niet getraind in de Schenkelhal

Zo kan iedereen die dat wil de teams aanmoedigen. Heb je nog geen kaartje? Kijk dan even hier.

Het bestuur en de technische commissie van KCC/Delta Logistiek zijn verheugd te kunnen melden dat de samenwerking met Jan Bongers, Arthur Carolus en Robin Diepenhorst in het seizoen 2014/2015 zal worden voortgezet. Alle partijen zijn zeer tevreden over de technische ontwikkelingen in het afgelopen seizoen en zien een uitstekende basis om op voort te borduren.

Crazy Bingo

zaterdag 22 februari van 20:00 tot 23:00 uur

Onder leiding van Eric Newman

en z’n lieftallige begeleidsters

 

Ben je 16 jaar of ouder geef je dan snel op en ga deze avond eens heerlijk uit je dak !!!

 

NATUURLIJK BEN JE ALS OUDERS DEZE AVOND OOK WELKOM

REGEL VANDAAG NOG EEN OPPAS EN GEEF JE SNEL OP

 

De kosten voor deze avond bedragen € 10,00 p.p., hiervoor krijg je een bingokaart, hapjes, een drankje en een avond vol gezelligheid.

Kaartjes kunnen nog bij de deur gekocht worden.

Na de Bingo is er nog gelegenheid om gezellig met elkaar een afzakkertje te nemen.

Sinds de ledenvergadering van november j.l. , bestaat het interim bestuur uit John en Bert. Wij hebben aangegeven dat we tot half juni 2014 beschikbaar blijven voor het uitvoeren van de bestuurswerkzaamheden. Een dringend verzoek aan de leden, jullie allen en de ouders van de leden, om na te denken over de invulling van deze interessante taak. Kom gerust langs voor een gesprek of tip ons als je een kandidaat denkt te hebben gevonden.

Zowel KCC/Delta Logistiek D1 als het vlaggenschip staan na winst op respectievelijk KCR D1 en KCR 1 in de grote finale van de Rijnmond Korfbal Cup die gespeeld wordt op dinsdag 25 februari 2014 in de DeetosSnel hal te Dordrecht. De tegenstander bij de D1 is Oranje Wit (D) D1 uit Dordrecht (start 19:00 uur) en het achttal van Bongers en Carolus moeten het om 20:30 uur opnemen tegen het Zwijndrechtse Albatros.


Omdat er een maximaal aantal supporters in de hal mogen, vanwege brandweervoorschriften, is het van belang dat je een ticket voor de finale besteld. KCC/Delta Logistiek heeft een aantal gelimiteerde kaarten gekregen voor de supporters. De spelers en staf van beide teams krijgen via een andere weg hun entreebewijs.

Nog niet besteld maar wil je als supporter van KCC/Delta Logistiek deze wedstrijden alsnog live meemaken? Bestel dan een lastminute ticket. Mail je gegevens (alle namen en aantal) naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan hoeveel kaartjes je wilt bestellen. Doordat er een stormloop is geweest naar de gratis kaartjes, zijn deze helaas allemaal vergeven. Er zijn kosten verbonden aan de kaarten. Kinderen t/m 12 jaar betalen € 3,50 en vanaf 13 jaar zijn de kosten € 5,00. De kaartjes gelden voor de gehele avond, ongeacht of je een of beide wedstrijden komt kijken.

Als je een bestelling doet, wordt er een afspraak gemaakt hoe je in het bezit kan komen van de tickets.

Vanwege de onverwachte uitval van een tweetal scheidsrechters en omdat zich verder niemand heeft aangemeld om de overgebleven wedstrijden te fluiten worden KCC teams aangewezen om de wedstrijden te fluiten. Op 15 maart 2014 is S8 aan de beurt, jullie fluiten de wedstrijd van KCC/Delta Logistiek E2. Dit geheel volgens één van de uitgangspunten van het scheidsrechters beleidsplan.

Afgelopen zaterdag won KCC/Delta Logistiek A3 met 8-15 van Maassluis A2 en werd daarmee de eerste zaalkampioen bij KCC/Delta Logistiek.

Onze hartelijke gelukwensen voor de spelers en coaches van de A3!

De Jeugd TC

Het zag er in het begin van de zaalcompetitie niet naar uit maar na 11 wedstrijden is KCC/Delta Logistiek 2 koploper in de Reserve Hoofdklasse A en is hierdoor kampioenskandidaat nummer 1.

Maar dat kampioenschap zal niet zonder slag of stoot binnen gehaald worden. Daarvoor zijn er nog te veel gegadigden. Avanti, waarmee we de 1e plaats delen, Nieuwerkerk en KVS zijn ook nog geduchte kanshebbers. Als KVS de inhaalwedstrijd tegen DOS’46 wint staan de vier ploegen binnen 2 punten van elkaar in de top van het klassement.

Komende zaterdag om 20:00 uur is een cruciale wedstrijd van ons eerste in de race richting kruisfinale. We spelen tegen het lastige Die Haghe. We hopen op zoveel mogelijk publiek in het zwart-wit, daarom is de wedstrijd gratis toegankelijk voor iedereen die in het zwart-wit naar de hal komt, dus ook familie en vrienden van (jeugd-)leden van KCC/Delta Logistiek die normaal gesproken € 4, - entree betalen!

Voor thuispubliek dat niet in het zwart-wit komt zijn helaas alleen staanplaatsen beschikbaar.

Tot zaterdag!

Zaterdagavond stond de wedstrijd tegen DeetosSnel A1 op het programma. De uitwedstrijd was een ware thriller geweest en wist de A1 van KCC/Delta Logistiek met 1 punt verschil te winnen. Winst was noodzakelijk om de druk op DOS '46 A1 te houden. DOS '46 A1 speelt volgende week ook nog eens tegen koploper DSC.

Wie zijn de gekste?

Komende zaterdag speelt het eerste de zeer belangrijke wedstrijd tegen Die Haghe om 20:00 uur in sporthal Schenkel. Directe concurrent DeetosSnel speelt om 18.15 uur uit bij koploper KVS/Maritiem. Als DeetosSnel deze wedstrijd verliest, kunnen wij in eigen huis een plek voor de kruisfinale afdwingen. Wint DeetosSnel toch, kan ons eerste de support natuurlijk helemaal goed gebruiken!Kom allen, in het zwart-wit, deze topwedstrijd bekijken en moedig het eerste aan richting overwinning!

Wij zijn de gekste! Jaaaaaalalala lalala lalala lalalaaaaaaa 

Iedere week is het weer feest: PEC Zwolle gelijk tegen Ajax, Feyenoord wint ruim van NEC, Twente laat punten liggen tegen het wisselvallige PSV. Er is geen pijl op te trekken, de Nederlandse eredivisie. Maar wat zitten we met zijn allen te schaterlachen of hard te schelden voor de buis als de top 5 weer eens punten verspeelt tegen een degradatiekandidaat. Het boeit, het emotioneert, het levert kijkcijfers op. Misschien is dat de reden dat FOX interesse heeft getoond in de wedstrijden van ons derde. De competitie van KCC/Delta Logistiek 3 verloopt namelijk niet anders.

Beste leden / ouders,

Het schoonmaakrooster is weer aangevuld en wel tot vrijdag 14 maart. Sinds een aantal weken ligt er een "schoonmaakschrift" in de keuken waarin de schoonmaakwerkzaamheden verricht aan de keuken / bar  en kantine genoteerd kunnen worden. Een vraag aan een ieder die weleens bardienst draait en "weinig" te doen heeft tijdens zijn / haar dienst; maak iets schoon, bijvoorbeeld een kastje, een laatje, de vloer vegen of dweilen of de tafels in de kantine en noteer hetgene wat je gedaan hebt in het schrift. Alvast bedankt, zo help je ons complex schoon te houden.

KCC/Delta Logistiek 1 en 2 speelden zaterdag in Eindhoven tegen Rust Roest. Het tweede won de wedstrijd en pakt door het verlies van Avanti 2 (en het betere onderlinge resulataat) de eerste plaats in de de poule, het zou toch knap zijn als die plaats ook de eindstand zou worden. Het eerste trof in Rust Roest 1 een tegenstander die 7 punten had en die allemaal thuis had behaald. Omdat Rust Roest thuis de punten had laten liggen tegen sterk voorverdedigende tegenstanders, wist KCC/Delta Logistiek wat het te doen stond en dat had effect getuige de 18-23 overwinning.

De C3 speelt een supersnelle wedstrijd en wint met overmacht. Wat valt op in deze wedstrijd? Het snelle rondspelen van de bal, een topscoorder met 5 punten, een formidabele tafel, veel losse veters bij de tegenstander, een behoorlijk lange fase voor de rust die deed denken aan een andere sport, een sport met batjes en een heel klein wit balletje en tenslotte toch ook wel veel gemiste kansen. Maar wat maakt het uit als je wint met 14-2!!!!!

Zoals al door het bestuur gemeld op de laatste ALV is het onderhoud aan de buitenaccomodatie (met name de kunstgrasvelden) inmiddels wel een probleem geworden. Daar wij als vereniging niet in staat zijn om een aantal werkzaamheden buiten uit te voeren, heeft Sportief Capelle dit noodzakelijkerwijs zelf uitgevoerd en de kosten daarvan aan ons doorberekend.

We moeten als vereniging toch in staat zijn om periodiek onderstaande werkzaamheden uit te voeren?

De eerste BOB van dit jaar start op 11 februari 2014 om 19.30 uur. De BOB wordt door KCC/Delta Logistiek aangeboden aan alle leden en de verwachting is dat iedereen boven de 16 jaar in 2014 deze cursus van minimaal 2 avonden (waaronder het examen) volgt. Dit om kennis van de spelregels te verbeteren, handig als je een team gaat fluiten en is de opstap naar de scheidsrechterscursus van de bond.

Omdat het zaalseizoen van de hockey weer afgelopen is, hebben we weer ruimte in sporthal Schenkel.

De E en de F gaan vanaf maandag 10 februari weer in sporthal Schenkel trainen.

Vanaf donderdag 13 februari zijn ook de trainingstijden voor alle ploegen, die op donderdag in sporthal Schenkel trainen, gewijzigd. De B2 sluit ook weer aan in Schenkel.

Klik hier voor het complete trainingsschema.

Tiger Woods en Joost Luiten zijn de grote sterren van het echte golfen. Nu zijn wij nog hard opzoek naar grote sterren binnen het midgetgolfen. Ben jij zo’n ster en vind je het leuk om een avondje lekker te gaan midgetgolfen: geef je dan snel op!

                   
  Najaarscompetitie 2013 / 2014 Donderdag  
  nr. SPELERS T O T A A L S C O R E :  
    Punten Saldo Voor Tegen gesp.  
  nr.  
  1 Emmy P. en Gerard L. 15 6 36 96 60 8  
  2 An D. en Frits K. 11 6 27 82 55 8  
  3 Jaap K. en Theo L. 6 6 17 83 66 7  
  4 Piet S. en Tom B. 16 5 19 77 58 7  
  5 Jeannette T. en Niesje B. 7 4 20 86 66 8  
  6 Ada en Kees D. 9 4 20 85 65 7  
  7 Ria en Koen de G. 5 4 5 74 69 7  
  8 Annie S. en Jan vd B. 14 4 2 85 83 8  
  9 Jan B. en John vd D. 4 4 -3 85 88 8  
  10 Co v R. en Len B. 10 4 -5 71 76 8  
  11 Bert Z. en Rob W. 12 4 -7 85 92 9  
  12 Marian W. en Selma Z. 8 3 -18 68 86 8  
  14 Ans V. en Greetje P. 2 3 -25 70 95 9  
  15 Ben v. L. en Berta R. 17 2 -3 60 63 6  
  16 Ria de L. en Henri S. 1 2 -17 45 62 6  
  17 Conne N. en Lia d H. 3 0 -68 36 104 8  
        61 0 1188 1188 122  
                   

 

                   
  Najaarscompetitie 2013 / 2014 DINSDAG  
    SPELERS T O T A A L S C O R E :  
    Punten Saldo Voor Tegen gesp.  
  nr.  
  1 Aad L. en Koos P. 3 6 47 85 38 7  
  2 Frits K. en Koen de G. 10 6 43 90 47 7  
  3 Greetje P. en Tiny v B. 14 5 29 81 52 7  
  4 Arie N. en Jacques M. 6 5 29 73 44 6  
  5 Ben v L. en Theo L. 17 4 20 52 32 4  
  6 Ada D. en Ria de G. 9 4 11 73 62 7  
  7 Emmy P. en Gerard L. 15 4 4 65 61 6  
  8 Rick Gr. En Tom B. 11 4 -18 70 88 8  
  9 Piet P. en Piet S. 13 3 23 46 23 4  
  10 Ben S. en Theo v B. 5 3 -12 57 69 7  
  11 Jaap K. en Jan B. 2 2 -10 54 64