Traditioneel waren ook dit jaar de velden van KCC/SO natural het decor voor het schoolkorfbaltoernooi voor de groepen 5/6 en 7 van de basisscholen in Capelle aan den IJssel. Dit toernooi vindt altijd plaats in de maanden september en oktober en bestaat uit 2 woensdag middagen met voorrondes (26/9 en 3/10), een tussen/reserveweek en daarna de finaledag op woensdag 17/10 jongstleden.

Aardig wat scholen met heel veel kinderen hadden zich weer ingeschreven voor het schoolkorfbaltoernooi. We werden alle dagen verwend met droog mooi weer met temperaturen waar we alleen maar van kunnen dromen eind september/oktober. De scholen en de leerlingen hadden zich voorbereid, ouders schreven zich in ter begeleiding en/of ter coaching van de kinderen.

Dit jaar waren ook de scheidsrechters leerlingen en wel leerlingen van het Zadkine college die, wellicht net als een aantal kinderen die schoolkorfbal speelden de afgelopen weken, ook nog nooit of nauwelijks in aanraking waren geweest met korfbal. Onder bezielende leiding van Christian Dekkers was de groep scheidsrechters in een korte periode opgeleid in de theorie en de praktijk van het fluiten bij korfbalwedstrijden. Een forse klus neem dat maar van mij aan. Op de daadwerkelijke korfbaldagen was er begeleiding vanuit Zadkine en vooral ook een aantal fanatieke KCC-ers aanwezig om de jongelui te begeleiden en waar nodig bij te sturen.

De korfballende kinderen werd verteld dat we ervan uit gingen dat iedereen zijn best zou doen zowel de kinderen als de scheidsrechters, maar dat we natuurlijk allemaal ook foutjes kunnen maken. De scholen/ploegen/kinderen streden enthousiast, fanatiek en met soms tomeloze inzet om de punten. Dat ging er soms pittig aan toe. Tranen van vreugde en tranen van teleurstelling. Het wisselen blijft altijd moeilijk als je in een team zoveel kinderen hebt en er maar plek is voor 8.

Uiteindelijk plaatsten de beste ploegen van de voorrondes zich voor de finaledag van 17 oktober 2018 en ook deze dag was het weer fantastisch weer. Van tevoren gingen de bladblazers nog even over de velden om te zorgen voor optimale omstandigheden, werd het materiaal uit het vet gehaald en opgezet door de leerlingen van Zadkine en kon de strijd om de prijzen beginnen. Korfballen is natuurlijk ontzettend leuk, maar het is toch ook altijd leuk om een prijs te winnen. Na weer een gezellige en intensieve dag waar we het liefst zouden willen dat iedereen eerste kan worden, maar wat natuurlijk niet kan is eigenlijk iedereen winnaar is omdat meedoen, spelen met andere kinderen en het tonen van inzet eigenlijk het allerbelangrijkste is.  

De eindstanden in de poules zijn:

Groep 5/6 Groep 7
1e plaats West 3 1e plaats Triangel
2e plaats  Groen van Prinsterer 2e plaats West 2
3e plaats  Horizon (K) 3e plaats Contrabas
4e plaats West 2 4e plaats West 1


Namens de schoolsportcommissie hield meester Hans nog een praatje en werden ook de leerlingen van Zadkine door hem en door KCC/SO natural bedankt met een kleinigheid voor hun inzet. Daarna was er de prijsuitreiking voor de kinderen. Voor alle ploegen die de finaleronde hadden bereikt was er een prijs en voor alle kinderen een medaille. Daarnaast kregen de nummers 1 van allebei de poules van KCC/SO natural een hele grote cheque met daarop/-bij de uitnodiging om te komen kijken en als team van de week op te komen lopen met de spelers van het KCC/SO natural 1 tijdens hun eerste zaalwedstrijd op 10/11/2018.

KCC/SO natural 1 speelt op het allerhoogste niveau in de zaal in de zogenoemde Korfbal League. We hopen de kinderen van ploegen West 3 (uit de groep 5/6) en Triangel (uit de groep 7) dan ook te mogen begroeten bij deze altijd weer spannende wedstrijden. Zij ontvangen van KCC/SO natural hierover nog nader bericht. Na nog wat fotomomentjes en het uitdelen van veel flyers en strippenkaarten om een paar keer gratis te komen trainen konden we gaan opruimen en daarna nog even rustig zitten en een drankje met de schoolsportcommissie om weer een succesvol schoolkorfbal toernooi definitief af te sluiten.

Gelukkig hebben we de foto’s nog. Kijk hier voor nog meer foto’s.

Iedereen die zich tijdens het schoolkorfbaltoernooi heeft ingezet op welk gebied dan ook, ontzettend bedankt. Zonder jullie hulp lukt het allemaal niet.

Tot ziens en tot volgend jaar!

Saskia van Vlaanderen-Kanij

 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties