De voorlaatste wedstrijd van dit zaalseizoen bracht KCC/SO natural C1 naar Hardinxveld-Giessendam, voor de uitwedstrijd tegen Vriendenschaar. Voorafgaand aan deze wedstrijd stond de C1 van coaches Remon Brands, Thom Brandse en Rob Fase op de derde plaats in de hoofdklasse, met nog een minieme kans op plek 2 en daarmee plaatsing voor het NK.

De eerste helft van het zaalseizoen verliep voor de C1 niet bepaald goed. Een flink aantal spelers had, als speler of reserve, in het voorgaande seizoen de derde plaats op het NK C meegemaakt. Dat smaakte natuurlijk naar meer. Maar na zeven wedstrijden en slechts 7 punten moesten de verwachtingen al snel worden bijgesteld. Dat er talent aanwezig was in deze ploeg was echter overduidelijk, en aan de hand van de coaches zetten de spelers stappen in hun ontwikkeling en raakten ze steeds beter op elkaar ingespeeld. De tweede helft van het seizoen werd nog maar één verliespunt geleden, tegen nummer 2 HKV/Ons Eibernest. Het sterke ONDO en koploper Fortuna werden in spannende thuiswedstrijden aan de zegekar gebonden.

Al snel in de wedstrijd tegen Vriendenschaar bleek de scheidsrechter niet gediend van ook maar enig lichamelijk contact, resulterend in een ongekend aantal vrije ballen en stippen voor vooral Vriendenschaar. Gelukkig voor KCC/SO natural werden die slechts mondjesmaat omgezet in scores. Dankzij vele rebounds en onderscheppingen van de dames Elisa de Lange, Lotte Larooij, Isa Kranendonk en Rosa Schneider bleef de schade beperkt. Doelpunten van Elisa 2x , Rosa, Lotte 2x, en een stip van Koen Bückmann brachten de ruststand op 7-6.

In de tweede helft wisten de heren van KCC/SO natural zich enigszins te herstellen. Ook de scheidsrechter was waarschijnlijk tot de conclusie gekomen dat de verhoudingen wel erg scheef lagen, en had nu ook oog voor de kleine overtredingen van Vriendenschaar. Rosa Schneider ging tegen haar kleine tegenstander vrolijk door met het storen van de aanval en het onderscheppen van de bal. Ook Lotte had veel onderscheppingen en bovendien een mooi blok op haar tegenstander. Via rake schoten van Stijn de Lange en Koen, een rake vrije bal van Elisa, en een afstandschot van eerst Lotte en daarna wederom Elisa, werd de stand 11-11 in de 7e minuut van de tweede helft.

Inmiddels was de kleine tegenstandster van Rosa gewisseld voor een aanmerkelijk langere dame. Fenna Mol nam in de aanval de plaats in van Rosa en profiteerde direct twee keer met haar gevaarlijke doorbraak. Rosa werd weer teruggewisseld om de lange dame te verdedigen. Intussen scoorde Daan Stubbe eerst een mooie doorloper, en vervolgens een afstandschot, en bracht de stand daarmee op 14-15. Met nog 5 minuten te spelen werd Fenna wederom in de aanval ingezet, nu in het andere vak, en dit keer leverde haar doorbraak een kans op voor Elisa, die trefzeker binnen schoot: 14-16. Vriendenschaar wist nog terug te komen tot 15-16, maar ook Lotte ging in de laatste minuut op snelheid naar binnen, waarna Stijn de toegekende stip verzilverde. De laatste aanval van Vriendenschaar werd gestopt door goed verdedigingswerk van Elisa en Koen. Eindstand 15-17 na een bijzonder spannende wedstrijd.

De C1 heeft in de tweede helft van het zaalseizoen gedaan wat het moest doen, maar door de overwinningen dit weekend van Fortuna en HKV/Ons Eibernest is de tweede plaats, en daarmee het NK, definitief buiten bereik. Nog één zaalwedstrijd, en dan op naar het veld, waar het als nummer drie in de nek hijgt van wederom Fortuna en ONDO met slechts 2 punten achterstand op de koploper.

Scores: Elisa 5x, Lotte 3x, Koen 2x, Fenna 2x, Daan 2x , Stijn 2x, Rosa 1x.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties